Pápán folytathatja sorozatát a Ferencváros

2014. augusztus. 03., 11:27   |    

Pápán folytathatja sorozatát a Ferencváros

Három mérkőzéssel zárul ma az OTP Bank Liga második fordulója. Mindhárom találkozón pályára lép egy az Európa Ligában rajtolt csapat, illetve más megközelítésben egy, a bajnokságot győzelemmel kezdett fővárosi alakulat.

LOMBARD PÁPA FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Augusztus 3., vasárnap, 16.30)

A Kecskeméti TE elleni sikeres rajt (3-1) után ismét idegenben játszik a Ferencváros. Thomas Doll együttese a legutóbbi tíz bajnoki mérkőzését megnyerte. Az ellenfél, a Lombard Pápa az első fordulóban a Videoton ellen sima, 3-0-s vereséget szenvedett. A sárga-kékek a legutóbbi, még az előző idényben játszott hazai mérkőzésükön 2-1-re legyőzték az Újpestet, igaz, az előző két mérkőzésüket pedig elveszítették. Ugyanakkor 2013. október 19. és 2014. április 19. között, fél éven keresztül nem kaptak ki pályaválasztóként. A Ferencvárosnak kifejezetten jó a mérlege Pápán, csak a Ligakupában – ahol nem a legerősebb tizenegyével játszott – zárt győzelem nélkül idegenbeli találkozót. (2010-ben 0-0, 2013-ban 2-4). A Lombard Pápa ikonja és egyben első számú kapusa, Szűcs Lajos a pályafutása legszebb éveit a Ferencváros tagjaként töltötte, s volt Fradi-játékos Csizmadia Csaba, valamint a vezetőedző, Mátyus János is. Csilus Tamást a zöld-fehérek adták kölcsön az idény előtt a Pápának. A Ferencváros játékosai közül korábban Gyömbér Gábor a Pápát erősítette.

GYŐRI ETO FC–BUDAPEST HONVÉD
(Augusztus 3., vasárnap, 18.30)

Horváth Ferenc együttese Pakson vereséggel kezdte a bajnoki idényt, de a hazai mérlege egyenesen szenzációs. A Pécs elleni vereség óta ötből ötöt nyert meg, e sorozat része volt május 11-én a Bp. Honvéd elleni 4-2-es győzelem is. A kispestiek a legutóbbi idegenbeli bajnoki mérkőzésüket (a már bajnok DVSC-Teva ellen) tavasszal megnyerték, sőt győzelemmel rajtoltak a 2014–2015-ös idényben, a Bozsik Stadionban, az újonc Dunaújváros PASE ellen is – de a debreceni bravúr előtt nyolc mérkőzésen egyetlen pontot sem szereztek. A két csapat egymás elleni mérkőzésein 2012 óta egyszer sem tudott nyerni a vendég. A Honvéd legutóbb 2011. november 19-én szerzett három pontot a Győri ETO otthonában.

ÚJPEST FC-DIÓSGYŐRI VTK
(Augusztus 3., vasárnap, 20.30)

Mind a két csapat győzelemmel kezdte az idényt, a lila-fehérek Szombathelyről hozták el a három pontot, a DVTK, az Európa Liga-mérkőzések között, legyőzte a Puskás Akadémia FC együttesét. Az Újpest az előző bajnokságban nagyon gyenge hazai mérleget produkált, 15 meccséből mindössze négyet tudott megnyerni. Ám ezek egyike március 20-án a DVTK elleni találkozó volt, Nebojsa Vignjevics együttese két gyors góllal 2-0-ra nyert. Emlékezetes, hogy a két együttes májusban a Magyar Kupa-döntőjében is találkozott egymással Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban tizenegyes-párbajban a lila-fehérek hódították el a kupát. Az Újpest sportigazgatója, Kovács Zoltán az előző szezonban még a diósgyőrieket segítette, a borsodiak játékosai közül Egerszegi Tamás, Bognár István, Bori Gábor és a sérült Barczi Dávid és ifistaként Antal Botond is erősítette korábban az Újpestet. A DVTK 2006 decemberében nyert legutóbb bajnoki mérkőzést a Megyeri úton.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS