Pápán nyert a Videoton, ismét vesztett a ZTE

2011. október. 29., 19:44   |    

Pápán nyert a Videoton, ismét vesztett a ZTE

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján a Videoton nagy csatában 3-2-re győzte le a Lombard-Pápát, míg a sereghajtó ZTE ezúttal a Paks otthonában szenvedett vereséget.

Fordított a címvédő

Lombard Pápa Termál FC - Videoton FC 2-3 (0-0)
Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Maric a 60., Ferenczi a 67., ill. Alves a 65., Alves a 76., Nikolic a 83. percben

Az első félidőben csak helyzetekig jutottak a csapatok, találat egyik oldalon sem született. A gólnélküli első negyvenöt perc után azonban beindultak a gólgyártás, a 60. percben Goran Maric használta ki a vendégek védelmének hibáját, ezzel került előnybe a Lombard (1-0). Alig öt perc múlva azonban egyenlített a Videoton, Tóth Balázs beadása után Andre Alves lőtt közelről a pápai kapuba (1-1). A 67. percben újra a Lombardnál volt az előny: Lovrencsics Gergő a jobb oldalon húzott el, beadása után a középen érkező Ferenczi István volt eredményes egy méterről (2-1). A hajrában azonban fordítani tudott a fehérvári gárda, a 76. percben Alves 12 méterről leadott lövéssel újra egyenlített (2-2), majd a 83. percben Nemanja Nikolic remek átemeléssel döntötte el a három pont sorsát (2-3).

 

Pécsen boltott az ETO

Pécsi MFC - Győri ETO 3-1 (1-0)
Vezette: Alvaro Miquel Garcia (Kispál Róbert, Viszokai László)
Gólszerző: Bajzát a 22., Regedei a 48., Gyánó a 90., ill. Ahjupera az 56. percben

Az utóbbi időben visszaeső Pécs szerzett vezetést a Győr elleni bajnokin, a 22. percben Simonfalvi Gábor beadása után a vendégek kapusa rosszul lépett ki kapujából, a túloldalon érkező Bajzát Péternek nem volt nehéz dolga (1-0). Az első félidő hajrájában is inkább a hazaiak voltak veszélyesek, de Bajzáték támadásainak befejezésébe rendre hiba csúszott. A szünet után Regedei Csaba duplázta meg a pécsi előnyt, Bajzát kiugratását követően higgadtan lőtt a győri kapus mellett a hálóba (2-0). Az 56. percben szépített az ETO, Takács Ákos átadása után Jarmo Ahjupera hét méterről, kapásból kilőtte jobb alsó sarkot (2-1). Gyánó Szabolcs szerezte a harmadik pécsi gólt a 90. percben, a csereként beállt hazai játékos egy kipattanót kotort közelről az ETO kapujába (3-1).


 

Továbbra is nyeretlen a ZTE

MVM Paks - ZTE FC 4-2 (1-0)
Vezette: Veizer Roland (Demeter János, ifj, Kormányos Gábor)
Gólszerző: Bartha a 33., Szatmári a 49., Magasföldi a 71., Kiss T. a 81., ill. Máté az 53., Máté az 56. percben

Az első negyedórában Böde Dániel előtt maradt ki két lehetőség, előbb egy beadásról maradt le centikkel, majd egy távoli lövése kerülte el nem sokkal a kaput. A vezetést végül a 33. percben szerezte meg a Paks, Vayer Gábor labdaszerzése után Szatmári Lóránd elé játszott, aki Bartha Lászlót hozta játékba, a hazaiak középpályása 20 méterről lőtt, a labda megpattant egy védőn, így becsapta a tehetetlen Vlaszák Gézát (1-0). A 49. percben kialakult kavarodás végén Szatmári elé került a labda, aki közelről, nagy erővel bombázott a zalaegerszegi hálóba (2-0). A vendégek azonban gyorsan egyenlítettek: Máté Péter az 53. percben egy rövid felszabadítás után emelt a hazai kapuba (2-1), majd három perccel később közelről volt eredményes (2-2). Magasföldi József a 71. percben újra vezetést szerzett a Paksnak (3-2), a zalaiak ismételten egyenlíthettek volna, de két perc múlva tizenegyest hibáztak. A 4-2-es végeredményt Kiss Tamás állította be a 81. percben.

 

Kaposváron is jól zárt a Vasas védelme

Kaposvári Rákóczi - Vasas-Híd 0-0
Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Bozó Zoltán)

Az első félidőben a csapatok sok hibával játszottak, a kapuk alig forogtak veszélyben. Az első helyzetre a 36. percig kellett várni, ekkor Boris Gujic lövése után kellett védenie a fővárosi csapat kapusának. A szünet után sem élénkült meg a játék, a felek inkább a védekezésre helyezték a hangsúlyt, a tizenhatosok előtt egyik csapat sem tudott váratlan megoldással előrukkolni. A kaposváriak igyekeztek, de nem bírtak el a vendégek biztos védekezésével, a fővárosi csapat pedig a folytatásban sem erőltette a támadásokat. A 82. percben a vendégek eldönthették volna a három pont sorsát, ám Haris Mehmedagic fejese után Lubos Hajduch nagy bravúrral védett, így maradt a gólnélküli döntetlen.

 

A hajrában döntött az Újpest

Újpest FC - Kecskeméti TE 3-1 (1-0)
Vezette: Bognár Tamás (ifj. Tóth Vencel, dr. Varga Zsolt)
Gólszerző: Kovács D. a 38., Rajczi (11-esből) a 87.,, Balajti a 92., ill. Foxi a 66. percben
Kiállítva: Balogh a 87. percben

Az első játékrész elején mindkét csapat előtt adódott lehetőség a vezetés megszerzésére, ez végül a 38. percben az újpestieknek jött össze: Kovács Dánielt hagyták egyedül a vendégek védői, a hazai játékos pedig 19 méterről kilőtte a jobb sarkot (1-0). A hazaiak kapusa, Balajcza Szabolcs a folytatásban több védéssel tartotta meg az újpestiek előnyét, ám a második játékrész közepén már ő is: a 66. percben Lencse László sarkazott Kethevoama Foxi elé, aki betört a tizenhatoson belülre, majd a kilépő kapus mellett a jobb felsőbe helyezett (1-1). A 87. percben Balogh Béla kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, a vendégek védője piros lapot, a hazaiak tizenegyest kaptak. A büntetőt Rajczi Péter értékesítette (2-1), majd a hosszabbítás perceiben Balajti Ádám találatával alakult ki a 3-1-es hazai győzelem.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS