Pécsre látogat a Debrecen

2012. augusztus. 17., 21:43   |    

Pécsre látogat a Debrecen

Pályára lép a a második helyen álló Haladás és a címvédő DVSC-Teva is.

 

SZOMBATHELYI HALADÁS– DIÓSGYŐRI VTK
(Augusztus 18., szombat, 14.00)

A Haladás második helyezettként fogadja a hazai pályán remeklő, de idegenben gyengébb mérleget felmutató diósgyőrieket. A szombathelyiek az eddigi három mérkőzésükből kettőt megnyertek, s csak Győrben játszottak döntetlent. Egyetlen eddigi hazai bajnokijukon 4-2-re verték az újonc Egert. Artner Tamás irányításával nyolc hazai bajnokin van túl a Hali, ezek közül ötöt megnyert, hárman döntetlent játszott. Mindegyik találkozóján szerzett gólt. Sőt, a legutóbbi három hazai bajnoki mérkőzésén tizengy gólt lőtt a zöld-fehér csapat. E háromból a középső, az előző szezon utolsó hazai mérkőzése a Diósgyőr elleni 2-1 volt. A borsodiak mérlege ezzel ellentétes: a nyolc, 2012-es idegenbeli bajnokijuk közül csak kettőt nyertek meg, a többit elveszítették. A két csapat legutóbbi öt szombathelyi bajnoki mérkőzését kivétel nélkül a Haladás nyerte meg, egy góllal. A DVTK legutóbb 1998. május 2-án nyert a Perint partján.

PMFC MATIAS– DVSC-TEVA
(Augusztus 18., szombat, 18.30)

A bajnok Loki a szezonban eddig egy bajnokit játszott idegenben, azt ellenben elveszítette Kaposváron. Tegyük hozzá: gyakorlatilag a második csapatával pályára lépve. Most ismét a délnyugati országrészben játszik a DVSC, a klub egykori sikeredzője, a Supka Attila által irányított PMFC Matías vendégeként. Varga József biztosan nem játszik, mivel sérült. A hét közben a válogatottban szerepelt trió, Szakály Péter, Mészáros Norbert és az utánpótlás-válogatott Bódi Ádám szerepeltetéséről szombaton, a helyszínen dönt Kondás Elemér. A keret többi tagja közül sérült Nenad Novakovics, Máté Péter, Farkas Balázs és Roguy Meyé is. A pécsiek még veretlenek, paksi győzelmük után két találkozón döntetlent játszottak. A Pécs legutóbb 2000. május 13-án tudta legyőzni a Mecsekalján a debrecenieket, a legutóbbi öt hazai, a Loki elleni meccséből mindössze egyszer szerzett gólt.

FGSZ SIÓFOK– GYŐRI ETO
(Augusztus 18., szombat, 20.45)

Két olyan csapat találkozik Siófokon, amely a reméltnél gyengébben rajtolt. A Balaton-parti együttes a legutóbbi öt hazai bajnoki mérkőzéséből csak egyen tudott gólt szerezni, azt meg is nyerte az azóta már kiesett Zalaegerszeg ellen. A 2012–2013-as bajnokságban három forduló után egy ponttal áll, azt a Fáy utcában szerezte az újonc Eger ellen. Siófokon kikapott a Honvédtól, majd a Haladástól. A Győr kikapott Debrecenben, döntetlent játszott hazai pályán a Haladás ellen, majd legyőzte a Kaposvárt. Négy pontnál tart – s minden eddigi mérkőzésén elrontott valamelyik játékosa egy tizenegyest. A Siófok legutóbb 2009 májusában nyert hazai bajnokin az ETO ellen. A győriek mindkét gólját Rati Alekszidze szerezte, aki aztán a zöld-fehérek legutóbbi, 2011-es két siófoki fellépésén egyaránt három pontot érő gólt lőtt. (Kétszer 1-0.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS