Péntektől visszatér az élet a futsalpályákra

2020. augusztus. 27., 14:54   |    

Péntektől visszatér az élet a futsalpályákra

Kezdődik a férfi NB I-es bajnokság, az első mérkőzésen a két zöld-fehér csapat, az FTC-Fisher Klíma a Haladást fogadja.

A tavasszal félbeszakadt bajnoki idényben nem hirdettek bajnokot, és kiesők sem voltak, így a bajnokság változatlan mezőnnyel rajtol az új szezonban. Az egyedüli változás, hogy a Rubeola fuzionált az Újpesttel, és a következő idényben Újpest RFC 220-Volt néven kezdi meg a szezont, a két csapat korábbi alapembereire építve.

Ami az erőviszonyokat illeti, jelentős változások nem várhatók, az előző években a mezőnyből kiemelkedő MVFC Berettyóújfalunál és a Haladásnál is egyben tartották a keretet, és újra a bajnoki cím megszerzését tűzték ki célként. A Berettyóújfalunál a csapatkapitány Trencsényi János visszavonult, és az edző stábban kapott szerepet, de helyére egy válogatott futsalost sikerült igazolni Horváth Norbert személyében, ráadásul visszatért a klubhoz az előző idényben Olaszországban szereplő Rábl János is.

Az MVFC a magyar BL-induló

A következő idényben is az MVFC Berettyóújfalu képviseli Magyarországot a futsal Bajnokok Ligájában, melynek sorsolást a tervek szerint szeptember 15-én rendezik. Bár a lebonyolítást tekintve még vannak bizonytalanságok, az biztosnak tűnik, hogy az MVFC-nek nem kell selejtezőt játszania, és a Main Roundban kapcsolódik be a sorozatba.

Nagy tervekkel vág neki a szezonnak a Veszprém is, amely Fehér Zsolt személyében új edzőt szerződtetett, és sikerült megszereznie a bajnokság egyik topjátékosát, Pál Patrikot. Rajta kívül a szintén válogatott Sásdi Bálint, valamint Fridrich Tamás és Rutai Balázs is a veszprémieknél folytatja.

A Ferencváros a harmadik helyen állt a bajnokság tavaszi felfüggesztésekor, és az új idényben ismét dobogós helyezést célzott meg. Ennek érdekében új játékosokat is igazolt a klub, Madarász János együttesében folytatja a pályafutását Sámson Zoltán, Érsek Róbert és Horváth Szabolcs is.

A DEAC ugyancsak szerződtetett válogatott játékost a Nyírgyulajból távozó Siska Gergő személyében, rajta kívül Faragó Lajos érkezett az egyetemistákhoz, és visszatért a két brazil futsalos, Two és Thiago Alvesis.

Az Aramis az előző idényben a várakozásokat felülmúlva szerepelt, és annak érdekében, hogy az előttünk álló szezonban hasonló teljesítményre legyen képes a csapat, a klub szerződtette Sáhó Kristófot, Jenei Krisztiánt, Tama Ádámot és Fischer Zsigmondot.

A Nyírgyulajt erős külföldi különítmény segíti, Sergey, Valera és Edu erősíti a csapatot, valamint Harmati Tamás érkezett a Berettyóújfaluból. Voltak ugyanakkor távozók is, mások mellett Sánta Attila és Pallai Gábor is elhagyta a klubot.

A Scoregoal-Kecskemét kerete jelentősen átalakult, a klubvezetőknek sikerült tovább erősíteniük a csapatot. Amellett, hogy az együttes eddigi légiósai maradtak, Kecskemétre igazolt az 50-szeres szerb válogatott Darko Ristic, valamint a román válogatott Mánya Szabolcs, utóbbi az FK Székelyudvarhely csapatától érkezett.

A Dunaferr új edzővel, a Veszprémből érkező Frank Tamással kezdte meg a felkészülést az idényre. Az újvárosiak fiatal kerettel vágnak neki a bajnokságnak, legfontosabb nyári igazolásuk Sánta Attila, aki Nyírgyulajról érkezett.

Az M4 Sport minden pénteken futsal magazinműsorral jelentkezik a bajnokság összefoglalóival, valamint a hazai futsalélet érdekességeivel. A bajnoki összefoglalók minden szerdán felkerülnek az MLSZ YouTube-csatornájára is.

A férfi futsal NB I 1. fordulójának programja:

Augusztus 28., péntek:

FTC-FISHER KLÍMA-HALADÁS VSE, 19.00
DUNAFERR DUE DUTRADE FC-ÚJPEST RFC 220-VOLT, 19.00
MVFC BERETTYÓÚJFALU-ARAMIS SE, 19.30

Augusztus 31., hétfő

NYÍRGYULAJ KSE-DEAC, 18.30
SG KECSKEMÉT FUTSAL-VESZPRÉM FUTSAL, 19.00

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS