Piliscsabán folytatódott a pályaavatások sora

2013. december. 07., 09:15   |    

Piliscsabán folytatódott a pályaavatások sora

A piliscsabai futballcsapatok valamint az iskolák sportolási lehetőségei bővültek az új pálya átadásával.

Tovább folytatódik az Országos Pályaépítési Program keretében készülő pályák átadása, az elmúlt napokban több településen avattak fel új, műfüves játékteret. Piliscsabán a helyi sportegyesület füves nagypályája mellett létesült egy korszerű, villanyvilágítással felszerelt, lelátóval ellátott 20x40 méteres pálya, amit több száz helyi fiatal használhat a jövőben.

Gáspár Csaba polgármester a megnyitón elmondta: az önkormányzat kihagyhatatlan lehetőséget látott az MLSZ pályaépítési programjában, a képviselő testület minden tagja támogatta az új játéktér megvalósítását. A város 30 százalékban finanszírozta az építkezést, a maradék 70 százalékot az MLSZ állta TAO-forrásból.

DSC_1348|

Az már most látszik, hogy az új pálya maximális kihasználtság mellett üzemel majd, hiszen a sportegyesület nyolc utánpótláscsapatot tart fenn, hétéves kortól járnak ide focizni a gyerekek, akik eddig az egyetlen nagypályát használták az edzéseken. Az önkormányzat a város összes általános iskolájának és óvodájának is rendelkezésére bocsátja a pályát, illetve azok sportszeretők is játszhatnak rajta, akik szabadidejükben szeretnének egy jót focizni.

Gáspár Csaba hozzátette: a város pezsgő sportéletét bizonyítja, hogy idén a korábbi cseh válogatott játékosokkal felálló Sparta Praha öregfiúk csapata, tavaly a Bayern Münhen öregfiúk együttese mérkőzött meg a helyiekkel, és jövőre is tervez hasonló gálameccset az önkormányzat. A foci tehát népszerű Piliscsabán, ezért az önkormányzat mindent megtett annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítson a futballra a helyi fiataloknak.

DSC_1388|

Az MLSZ részéről Dunai Antal vett részt az átadón, és beszédében elmondta: mindig örömmel vesz részt új pályák átadásán, mert csak az új játékterek létesítése jelenthet garanciát arra, hogy egyre több fiatal mozdul ki a négy fal közül és választja a sportolást, a mozgást, ráadásul egy-egy új pálya felépítése jelentősen növeli az esélyét annak is, hogy az adott település később sikeres profi labdarúgókat adjon a magyar focinak.

A gyerekek nagy örömmel vették birtokba a létesítményt, és a játék után örömmel számoltak be arról, hogy a pálya talaja összes sem hasonlítható a kissé göröngyös, esőzések után sáros szomszédos füves pályával, amit ráadásul csak ritkán lehetett használni.

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS