Pintér Attila: bátor játékosok kellenek

2014. június. 02., 18:26   |    

Pintér Attila: bátor játékosok kellenek

A szövetségi kapitány hétfői sajtótájékoztatóján röviden értékelte a dánok elleni mérkőzés tapasztalatait, illetve vázolta a szakmai stáb előtt álló feladatokat.

A magyar válogatott szerdán, 20.30 órakor az albánokat fogadja felkészülési mérkőzésen a Puskás Stadionban, majd szombaton a kazahokkal meccselünk ugyanitt (jegyinformációk a mérkőzésekre). A játékosok hétfőn délelőtt kezdték meg a közös felkészülést Telkiben, Pintér Attila a mai második edzés előtt az újságíróknak elárulta, mik a legfontosabb feladatok a találkozót megelőzően.

- Az albán csapat játékosai erős bajnokságokban edződnek, vannak futballistáik spanyol, görög, olasz és svájci klubokban is. Harcos, agresszív futballt játszanak, előszeretettel alkalmazzák a labdavesztés utáni visszatámadást. A négy-négy-kettő és a négy-kettő-három-egy a két taktikai felállásuk, s bár egyikben sem igazán gólerősek, ellenük sem szereznek sok gólt ellenfeleik. Sokszor próbálkoznak távolról, húsz-huszonöt méterről is akár, rúgtak néhány nagy gólt is ezekből. Gyakran rúgják fel az ellenfél védői elé a labdákat, és egy-az-egyben próbálnak helyzetet kialakítani, ezért nem szabad ellenük tolódási hibát vétenünk, mert könnyen helyzetbe kerülhetnek
- mondta a kapitány.

A magyar válogatottról szólva Pintér Attila elmondta: a dánok elleni teljesítmény határozottan jobb volt, mint a finnek elleni meccs, hatvan percig működtek a labdaszerzések, ugyanakkor nem sikerült felépíteni az akciókat, hamar elvesztettük a labdákat.

- A finnek elleni meccshez képest látszott az előrelépés, többet birtokoltuk a labdát, egy-egy alkalommal jól indítottunk akciókat, de ez még kevés volt ahhoz, hogy egy dán válogatottat le tudjunk győzni - tette hozzá Pintér Attila. - Amit kértünk a játékosoktól, azt megfelelően igyekeztek megvalósítani a meccsen, de voltak tolódási problémáink, a csapatrészek között túl nagy réseket hagytunk, így a visszalépő támadó szabadon vehette fel a labdát, és meg tudta bontani a védelmünket. Vasárnap este másfél-két órán keresztül elemeztük a hibákat, a következő napokban ezek kijavítása a cél. Fontosnak tartom azt is, hogy a támadók ne vesztegessék el az erejüket a védekezésre, a dánok ellen nagyon mélyen visszajöttek a csatáraink, és túl sok energiát fordítottak el a visszazárásra. Ugyanakkor arra építhetünk, hogy két jó csapat ellen háromszor is vezetést tudtunk szerezni, a célunk, hogy a jövőben meg is tudjuk tartani az előnyt.

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: szerinte emelkedett az NB I színvonala a most véget ért idényben, de több "éles" meccsre lenne szükség, ahol a játékosok rá vannak kényszerítve a gyorsabb tempóra, és öt-hat érintés helyett egy-két érintésből játsszák meg a labdákat, nemzetközi szinten ugyanis a harmadik-negyedik érintésnél már az ellenfelek elveszik tőlük a labdát.

- Egy generációs váltás közepén kaptam a megtisztelő felkérést a kapitányi posztra, most az a feladat, hogy megtaláljuk azt a csapatot, amely sikerrel veheti fel a küzdelmet a riválisokkal az Eb-selejtezőkön. Kezd kirajzolódni a csapat gerince, de van egy-két poszt, ahol még keressük a megfelelő embereket. Kizárólag bátor játékosokkal van esélyünk a jó eredményekre, olyanokkal, akik bíznak a saját tehetségükben és meg merik csinálni a pályán, amire képesek - így a kapitány.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS