Pintér Attila: Szükség van a támogatásra!

2014. március. 03., 18:22   |    

Pintér Attila: Szükség van a támogatásra!

A szövetségi kapitány szerint az a legfontosabb, hogy a szerdai, finnek ellen meccs után emelt fővel jöjjenek le a pályáról a játékosok.

Hétfőn kezdetét vette Telkiben az A-válogatott közös felkészülése a szerdai, finnek elleni felkészülési mérkőzésre (Győr, ETO Park, 18.00). A válogatott előzetesen megadott keretéből egy játékos nem érkezett meg Telkibe: Gulácsi Péter hétvégén, a Red Bull Salzburg bajnokiján megsérült, helyére Balogh Jánost hívta meg Pintér Attila szövetségi kapitány.

A hétfői programban két edzés szerepelt, illetve Pintér Attila, és a keret légiós tagjai sajtótájékoztatón válaszoltak az újságírók kérdéseire. A szövetségi kapitány elmondta: a legjobb formában lévő futballistákat küldi pályára a finnek ellen, és szeretné, ha a labdarúgóktól minél több begyakorolt játékelemet viszontlátna a szerdai meccsen.

- A csapatjáték kialakításában sokkal könnyebb a helyzetünk azzal, hogy korábban egy bő kerettel már együtt tudtunk dolgozni. A külföldön játszók egy összeszokott közegbe jöttek, a keret nagy része már tudja, milyen rendszerben játszik a válogatott - mondta Pintér Attila. - Szeretnénk a lehető legtöbb időt kihasználni arra, hogy a légiósok is elsajátítsák azokat az ismereteket, amelyekre szükség van az adott játékrendszerben. A legjobb formában játszó futballistákat küldöm pályára szerdán, kíváncsi vagyok rá, hogy mekkora a futballisták teherbíró képessége, éles szituációban is meg tudják-e valósítani, amit edzéseken gyakorlunk. Minden meccset, így ezt is szeretnénk megnyerni, de számomra a legfontosabb, hogy a lefújás után a csapat tagjai emelt fővel jöjjenek le a pályáról. Biztos, hogy lesznek hibáink, ezért is fontos, hogy mindenki a válogatott mellé álljon, mert a céljaink eléréséhez szükség lesz a széles körű támogatásra.

A_val_edzes2|

A finnekről szólva a kapitány kiemelte: legnagyobb erősségük az összeszokott, egységes csapatjáték, amit a jelenlegi szakmai stáb irányítása mellett sajátított el a válogatott.

- Ellenfelünk egységes, jó játékerőt képviselő csapat, amely két és fél éve együtt játszik - tette hozzá Pintér Attila. - Érdemes megnézni, hogy a finn válogatott hová jutott el tudatos munkával az elmúlt időszakban, két mérkőzésről eltekintve bármelyik ellenfelének meg tudta nehezíteni a dolgát. Mi még az út elején járunk, de szeptemberre erős, egységes csapattá kell válnunk, a tétmérkőzésekre ki kell javítanunk azokat a hibákat, amelyek most még alighanem benne lesznek a játékunkban.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS