Piros lap, öt tizenegyes és hét gól Kaposvárott

2007. szeptember. 01., 20:13   |    

Piros lap, öt tizenegyes és hét gól Kaposvárott

A Soproni Liga hetedik fordulójában az Újpest 2-1-re győzött Nyíregyházán, a Fehérvár 2-0-ra Rákospalotán, a Paks pedig 4-2-re Tatabányán. A Győr és a Sopron nem bírt egymással, a megyei rangadó 1-1-re végződött.

Az Újpest hajrázott jobban

Nyíregyházán a találkozó első szakaszában a házigazdák voltak aktívabbak, vezetést azonban az Újpest szerzett. A 35. percben Kethevoama Foxi adott Sasa Radulovic elé, aki hat méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). A második félidő elején ledolgozta hátrányát a hazai gárda, az 51. percben Miskolczi László sarokrúgását követően Ivan Maximiliano Zaleh közelről fejelt a léc alá (1-1). Az egyenlítés után mindkét együttes bátran, támadó szellemben futballozott, de gól már csak egy született, s azt a lila-fehérek szerezték. A 80. percben Foxi átadása után Paulus Hendrik Roiha 14 méterről lőtt a kapu közepébe (1-2).

Simek duplája döntött

Rákospalotán a hazaiak több helyzetet is kidolgoztak az első negyedórában, mégis a fehérváriak szereztek előnyt. A 22. percben Simek Péter a jobb oldalról, az alapvonal elől, éles szögből lőtt kapura, s bár Farkas Balázs még beleért a labdába, menteni nem tudott (0-1). A 34. percben ismét Simek volt eredményes, ekkor Mario Bozic átadása után 8 méterről bombázott a kapu közepébe (0-2). A folytatásban támadott a REAC, a jól védekező, s ügyesen kontrázó vendégek azonban rutinosan őrizték előnyüket, s végül megszerezték a három bajnoki pontot.

Hátrányból győzött a Paks

Tatabányán alig többet, mint negyedórát kellet várni az első gólra. A 17. percben Megyesi László szöglete után Filó Tamás fejelt közelről a kapuba (1-0). A vendégek a 36. percben egyenlítettek, Heffler Tibor 20 méterről, szabadrúgásból bombázott a jobb felső sarokba (1-1). Az 56. percben vezetést szerzett a Paks, Molnár Zoltán 15 méterről ívelt a kapu bal oldalába (1-2). A 69. percben ismét a vendégek voltak eredményesek, Heffler újra szabadrúgásból - ezúttal 22 méterről - talált a kapuba (1-3). A 74. minutumban újabb vendéggólt láthattak a nézők. Filó buktatta a 16-oson belül Márkus Tibort. A megítélt büntetőt Horváth Ferenc végezte el, s bár Vukasin Poleksic elsőre védeni tudott, a kipattanót a csatár értékesítette (1-4). A 82. percben széptettek a házigazdák, Hajdú Norbert lövése után a labda megpattant Salamon Miklóson, s a hálóban kötött ki (2-4). A Tatabánya ismét pont nélkül maradt.

Döntetlen a megyei rangadón

A Sopronnak tíz percre sem volt szüksége ahhoz, hogy vezetést szerezzen Győrben. A 9. minutumban Hullám Attila 15 méterről lőtt a bal alsó sarokba (0-1). A házgazdák azonban hamarosan egyenlítettek, a 28. minutumban Varga Róbert beadása után Fehér Zoltán olyan balszerencsésen ért a labdához, hogy az a saját kapujába került (öngól, 1-1). Több találat aztán már nem esett a mérkőzésen, bár mindkét fél igyekezett előnyt szerezni, a támadások befejezései egyik oldalon sem sikerültek. Így aztán a csapatoknak meg kellett elégedniük egy-egy ponttal.

Öt tizenegyes, hét gól

A Kaposvár már az első percben vezetést szerzett. Andre Alves Dos Santos 20 méteres lövése után a labda a keresztlécről vágódott a gólvonal mögé (1-0). A 10 percben Kuttor Attila lökte fel a kapu előterében Alvest, amiért büntető járt a hazaiaknak. Dusan Vasiljevic állt a labda mögé, de Hegedűs Lajos védte a lövést. A 32. percben már egyenlő volt az állás. Nagy Lajos adott középre jobbról, Kuttor Attila pedig öt méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-1). A 40. percben újra vezetést szerzett a Kaposvár. A siófoki 16-oson belül Kuttor kezéhez ért a labda, a játékvezető pedig 11-est ítélt. A büntetőt Alves végezte el, s a kapu közepébe helyezett (2-1). Egy perccel ezután Pest Krisztián buktatta Kanta Szabolcsot a kaposvári 16-oson belül, s a Siófok is 11-eshez jutott - Forgács András lövését azonban Milinte Árpád védte. A 45. percben növelte előnyét a hazai alakulat, Alves beadása után Oláh hat méterről a kapu jobb oldalába fejelt (3-1). A 48. percben újabb tizenegyes következett. A kaposvári Mező Tamás szabálytalankodott Homonyik Gábriellel szemben a büntetőterületen belül, s a büntetőt ezúttal Fülöp Zoltán értékesítette is (3-2). Ilyet is ritkán látni: az 51. percben újabb 11-es jött, most újra a hazaiaknak: Miklósvári János lökte el Oláh Lórántot a kapu előtt. Admir Suljic állt a labda mögé, ám Hegedűs védte a lövést. A 62. percben egyenlített a Siófok. Melczer Vilmos balról adott középre, Fülöp pedig a kapuba fejelt (3-3). A 69. percben újabb gól született. Oláh beívelését követően Vasiljevic nyolc méterről a háló közepébe továbbította a labdát (4-3). A végére maradt egy kiállítás is: Homonyik volt durva Szakály Péterrel szemben, amiért piros lapot kapott.


Nyíregyháza - Újpest FC 1-2 (0-1)
Gólszerző: Zaleh az 51. illetve Raculovic a 35. Roiha a 80. percben

REAC - FC Fehérvár 0-2 (0-2)
Gólszerző: Simek a 22., Simek a 34. percben

Tatabánya - Paks 2-4 (1-1)
Gólszerző: Filó a 17., Hajdú a 82. illetve Heffler a 36., Molnár Z. az 56., Heffler a 69., Horváth F. (11-esből) a 74. percben

Győri ETO - Sopron 1-1 (1-1)
Gólszerző: Fehér Z. (öngól) a 28. illetve Hullám a 9. percben

Kaposvár - Siófok 4-3 (3-1)
Gólszerző: Alves az 1., Alves (11-esből) a 40., Oláh a 45., Vasiljevic a 69. illetve Kuttor a 32., Fülöp Z. (11-esől) a 48., Fülöp a 62. percben
Kiállítva: Homonyik a 88. percben



(A mérkőzések jegyzőkönyvei megtekinthetők a Bajnokságok menüpont alatt, az Eredmények címszónál.)

(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS