Piturca: Románia és Magyarország hasonló játékerőt képvisel

2014. február. 23., 14:00   |    

Piturca: Románia és Magyarország hasonló játékerőt képvisel

A román válogatott szövetségi kapitánya Nizzában adott rövid interjút az mlsz.hu-nak.

Az Eb-selejtező csoportjainak sorsolása után a Nizzában tartózkodó román szövetségi kapitány, Viktor Piturca honlapunknak elmondta: a román és a magyar válogatott hasonló játékerőt képvisel, fontos lesz, hogy a sorozat mely szakaszában játszik egymással a két csapat.

Mint ismert, a románokkal egy vb-selejtező csoportban voltunk legutóbb, a budapesti (zárt kapus) 2-2 után Bukarestben a házigazdák 3-0-ra nyertek, ennek köszönhették, hogy végül megszerezték a pótselejtezőt érő második helyet.

- A magyar válogatottnak nagyon komoly múltja van, de jelenleg nagyjából hasonló játékerőt képvisel, mint a román csapat - mondta a román szakember. - Úgy gondolom, hogy akár mi is nyerhettünk volt Budapesten, de ha Gera vagy Juhász pályára tudott volna lépni Bukarestben, egész másképp alakult volna az a mérkőzés is. Hasonló a helyzetem, mint Pintér Attilának, nálunk is erősen limitált a válogatottban szóba jöhető labdarúgók száma. Az egymás elleni meccsek során kulcsfontosságú lehet, hogy a selejtezők melyik szakaszában találkozunk egymással.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS