Polgárőrök a magyar fociért - ünnepséget rendezett az OPSZ

2014. október. 17., 14:45   |    

Polgárőrök a magyar fociért - ünnepséget rendezett az OPSZ

Az Országos Polgárőr Szövetség a hagyományokhoz híven október 23 közeledtével megrendezte központi ünnepségét, amelyen kitüntetéseket, elismeréseket adott át a szervezet legjobban teljesítő tagjainak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség tavaly ősszel írt alá együttműködési megállapodást az Országos Polgárőr Szövetséggel, melynek értelmében az alacsonyabb osztályú bajnoki mérkőzéseken polgárőrök vigyáznak a biztonságra.

Az OPSZ és az MLSZ két alapvető célt tűzött ki az együttműködés kapcsán. Az első, hogy a közös tevékenység járuljon hozzá a labdarúgó-mérkőzések környékén a közrend és közbiztonság fenntartásához, a kulturáltabb szurkolási feltételek megteremtéséhez. A második, hogy a nagyszámú megyei és az alacsonyabb szintű osztályokban zajló mérkőzés biztonsági kihívásainak kezelése váljon hatékonyabbá egymás kölcsönös támogatásával.

Az OPSZ mai díszünnepségen labdarúgásban végzett tevékenységek kapcsán is osztottak ki elismeréseket, az MLSZ részéről részt vett az eseményen Vági Márton főtitkár és Sipos Jenő szóvivő.

A „Polgárőr a Labdarúgás Biztonságáért” elismerésben részesült Gerencsér László polgárőr, a Fejér Megyei - Pátkai Polgárőr Egyesület tagja, Balogh István polgárőr, a Békés Megyei – Békési Polgárőr Szövetség tagja, valamint Köteles János polgárőr, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei - Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület tagja.

„Polgárőr Egyesület a Labdarúgás Biztonságáért” elismerésben részesült a Himesházi Polgárőr Egyesületet, a Törökszentmiklósi Polgárőr Egyesületet és a Lenti és térsége Polgárőr Egyesület. A felsorolt polgárőröknek és az egyesületek képviselőinek Vági Márton adta át az elismerő oklevelet.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS