Emelt fővel tér haza a MOL Vidi Londonból

2018. október. 04., 23:03   |    

Emelt fővel tér haza a MOL Vidi Londonból

A Vidi FC 1–0-ra kikapott a Chelsea vendégeként csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában. A magyar bajnok kifejezetten jól tartotta magát, s bár a londoni Kékeknek több lehetőségük volt, azért a székesfehérvári csapat is kidolgozott néhány nagy helyzetet. A Chelsea győztes gólját a spanyol válogatott Álvaro Morata szerezte a 70. percben.

Nagyot harcolt a MOL Vidi FC a Stamford Bridge-en. Az Európa top csapatai közé tartozó Chelsea ellen fegyelmezetten védekezett a magyar bajnok, sőt többször eljutott a londoniak kapujáig is: már a nyolcadik percben veszélyesen fejelt kapura Juhász Roland egy szögletet követően.

Az első játékrész végén előbb Juhász Roland emelése után Nego került helyzetbe, de a jobb sarok mellé lőtt, majd rá négy percre újra a kapu előtt tűnt fel a francia játékos, ám két szép csel után Kepa kapus ölébe gurított.  

A londoniak végig uralták a félidőt, ezt igazolja a statisztika is: az első játékrész végén 72%-ban birtokolta a labdát a hazai csapat, 366-szor passzoltak a Chelsea játékosok és ebből 333 pontos volt.

A második játékrészre sem fulladt ki a székesfehérvári csapat, rögtön a 46. percben kellett védenie Arrizabalagának Nego lövését. A túloldalon a magyar védelem egészen a 70. percig tartotta magát, amikor is Fabregas emelt Willian elé, ő középre fejelte a labdát a Juhászt megelőző Álvaro Moratának, aki jobbal, öt méterről a léc alá bombázott  (1–0).

Az utolsó negyed órára beálló Kovács a 83. percben jutott el gólhelyzetig Fiola passzát követően, és ezen még inkább felbátorodott a MOL Vidi, de az egyenlítés nem sikerült.

A már Eden Hazarddal rohamozó angol csapat az utolsó percekben is igyekezett növelni előnyét, a 87. percben például Morata próbálkozott éles szögből, labdája azonban elgurult a kapu előtt.

A Vidi a lefújás pillanatáig harcolt az egyenlítésért – mindhiába. A találkozó végén a vendégszektort szinte teljesen megtöltő drukkerek vastapssal és a magyar Himnusz eléneklésével köszönték meg a fehérvári gárda teljesítményét.

"Vegyes érzéseim vannak, mert egyrészt kiváló meccset játszottunk, másrészt túl sok esélyt adtunk ellenfelünknek, amiből egyet kihasznált" – fogalmazott a találkozó utáni sajtótájékoztatón Marko Nikolic, a Vidi szerb vezetőedzője, aki megjegyezte, nem lehet boldog, még akkor sem, ha a Chelsea-től kaptak ki, amely a világ tíz legjobb csapata közé tartozik.

A tréner gratulált játékosainak helytállásukért és köszönetet mondott a sok magyar drukkernek, akik "szurkolásukkal végig nagy támogatást nyújtottak a csapatnak".

Nikolic kérdésre elmondta: nagyon büszke csapata teljesítményére, de egy kis minőség hiányzott ahhoz, hogy még jobb eredményt érjenek el. Úgy vélte, jó úton járnak annak ellenére, hogy még nincs pontjuk a csoportban, ugyanakkor az esélyeik nem romlottak a továbbjutást illetően.

A Chelsea olasz szakembere, Maurizio Sarri kiemelte: az első félidőben sok gólszerzési lehetőségük volt, de nem tudtak betalálni. A második játékrészben aztán sikerült, így fontos három pontot szereztek.

Kérdésre úgy felelt: jó meccset játszottak egy jó ellenfél ellen, amelynek a kontratámadásaiban sokszor benne volt a veszély. Úgy vélte, tudnak ennél sokkal jobban játszani, és ezt a jövőben be is fogják bizonyítani.

Európa-liga, L csoport, 2. forduló:
Chelsea (angol)–Vidi FC 1–0 (0–0)
Stamford Bridge, 39 925 néző, v.: Zelinka (cseh)
gólszerző: Morata (70.)
sárga lap: Nego (14.), Huszti (44.), Milanov (56.)

Chelsea: Arrizabalaga - Zappacosta, Cahill, Christensen, Emerson - Kovacic, Fabregas, Loftus-Cheek (Barkley, 66.) - Pedro (Hazard, 54.), Morata, Willian (Moses, 74.)

Vidi FC: Tujvel - Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira - Nego, Hadzic (Pátkai, 83.), Nikolov - Huszti (Kovács I., 77.), Milanov (Hodzic, 83.) - M. Scepovic

A csoport másik mérkőzésén a görög PAOK 4–1-re nyert a BATE Boriszov otthonában, így a Chelsea százszázalékosan vezeti a négyest, a londoniakat három-három ponttal a PAOK és a BATE követi.

A MOL Vidi FC további El-találkozói:

Október 25. csütörtök: PAOK–MOL Vidi FC, 21:00

November 8. csütörtök: MOL Vidi FC–PAOK, 18:55

November 29. csütörtök: BATE–MOL Vidi FC, 18:55

December 13. csütörtök: MOL Vidi FC–Chelsea, 18:55


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS