Pont nélkül zárt Belgiumban a Videoton

2012. szeptember. 21., 00:13   |    

Pont nélkül zárt Belgiumban a Videoton

Az Európa Liga csoportkörének első játéknapján a Videoton 3-0-ás vereséget szenvedett a KRC Genk otthonában.

A Videoton tiszteletet parancsoló selejtezős szereplés után várta az Európa Liga csoportkörének első fordulóját, a Slovan Bratislava, a Gent és a Trabzonspor elleni hat mérkőzés során egyetlen vereséget sem szenvedett el. A genki mérkőzés első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, a Genk valamivel aktívabb volt támadásban, a Videoton főleg távoli lövésekkel próbálkozott. A 22. percben váratlanul vezetést szereztek a házigazdák, egy jobb oldali beadást követően Jelle Vossen fejelt öt méterről a kapuba.

A folytatásban a kapura lövések aránya kiegyenlített volt, de a Genk veszélyesebb akciókat tudott vezetni. A második félidőben a Videoton már nagyobb kockázatot vállalt, de ezúttal nem volt gyümölcsöző a bátrabb támadójáték, a Genk a 78. percben Thomas Buffel, a 90. percben Benjamin De Ceulaer révén volt eredményes, így alakult ki a 3-0-ás végeredmény.

A Videoton legközelebb hazai pályán lép pályára a sorozatban, október 4-én a portugál Sportingot fogadja. A lisszabboni együttes az első fordulóban 0-0-ra végzett hazai pályán a Basellel.

Európa Liga, 1. forduló:
Genk-Videoton 3-0 (1-0)
Gólszerző: Vossen a 22., Buffel a 78., De Ceulaer a 90. percben

(fotó: uefa.com)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS