Pont nélkül zárt Debrecenben a Ferencváros, elmaradt a Honvéd-Vidi

2018. március. 03., 18:30   |    

Pont nélkül zárt Debrecenben a Ferencváros, elmaradt a Honvéd-Vidi

A DVTK 0-1-ről fordított és nyert 2-1-re a listavezető Ferencváros ellen a debreceni Nagyerdei Stadionban az OTP Bank Liga 21. fordulójában. Az esti Budapest Honvéd-Videoton FC mérkőzés elmaradt, mert a játékvezető játékra alkalmatlannak tartotta a pályát.

Diósgyőri VTK-Ferencváros 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Brkovic (56.), Hasani (59.), illetve Böde (9.) 
Diósgyőri VTK: Antal - Eperjesi, Brkovic, Lipták, Sesztakov - Vela, Hasani (Tóth B., 80.), Kocsis G., Óvári - Ugrai (Karan, 88.), Bacsa (Joannidisz, 72.) 
Ferencváros: Dibusz - Pedroso (Amadou, 63.), Otigba, Blazic, Botka - Leandro (Georgijevic, 78.), Spirovski (Nagy D., 63.) - Gorriaran, Lovrencsics G., Paintsil - Böde

A Diósgyőr kezdett aktívabban, mégis a Ferencváros szerezte meg a vezetést: a meccs első helyzetét remek összjáték után Böde váltotta gólra. A bekapott találat nem fékezte le a hazaiakat, továbbra is támadásban maradtak, többet birtokolták a labdát, s elsősorban távoli lövésekkel próbálkoztak, Dibusznak többször is védenie kellett.  A szünet után átadta a területet a vendégeknek a DVTK, tíz percig mezőnyjáték folyt a pályán, majd három perc alatt megfordították az állást a hazaiak: előbb egy szögletet követően Brkovic fejelt a kapuba, majd egy jobboldali beadás után a menteni igyekvő Botka lábáról pattant be a labda, de a gól Hasanié volt. Thomas Doll hiába frissítette fel cserékkel a csapatát, ez sem segített, a labdát többet birtokló FTC igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni a hátralévő időben, a Diósgyőr eredményesen őrizte meg előnyét.


Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Paksi FC 0-0
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. - Habovda, Póti, Tamás L., Uzoma - Vajda, Sigér, Haris, Zsiga (Rácz, 66.) - Arabuli (Rudolf, 49.), Andric (Shindagoridze, 79.)
Paksi FC: Verpecz - Vági, Gévay, Lenzsér, Szabó J. - Simon Á. - Koltai (Bartha, 71.), Papp K., Kecskés (Hajdú, 79.), Simon M. - Hahn (Nagy R., 89.)

Többnyire a mezőnyben folyt a játék az első félidőben. Kiegyenlített volt a küzdelem, egyik csapat sem tudott komoly fölényt kiharcolni, így mindkét oldalon kevés helyzet alakult ki. A hazaiak a játékrész közepén egyszer eltalálták a kapufát, de a legnagyobb gólszerzési lehetőséget a Paks hagyta kihasználatlanul négy perccel a szünet előtt, amikor Simon Ádám 16 méterről a jobb kapufa mellé helyezett. Valamivel tempósabban kezdődött a második félidő, de a lendület nem sokáig tartott ki, hamar esett a színvonal, aztán sok volt a játékmegszakítás szabálytalanságok miatt. A félidő második felében már akadtak kapura lövések is, de nagy helyzetet egyik fél sem alakított ki.

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Novothny (4., 11-esből), Nagy D. (56.), illetve Mlinar (41.), Koszta (70., 78., a másodikat 11-esből)
Újpest FC: Pajovic - Pauljevic, Litauszki, Pávkovics, Burekovic - Nwobodo, Onovo (Sankovic, 84.) - Simon K., Nagy D., Zsótér (Balázs B., 84.) - Novothny (Tischler, 68.)
Mezőkövesd: Dombó - Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai - Mlinar, Iszlai - Cseri (Lázár, 85.), Bognár, Tóth B. (Misák, 65.) - Novák (Koszta, 65.)

A 3. percben Hudák Dávid szabálytalankodott büntetőt és sárga lapot érően, a tizenegyest a sértett Novothny Soma váltotta gólra. Az Újpest vezető gólja után húsz percet kellett várni az újabb helyzetekre, de a hazaiak és a vendégek is hibáztak a befejezésnél. A szünet előtti hajrában a kövesdi kapus, Dombó Dávid mentett nagyot, egy perccel később csapattársa, Frano Mlinar látványos lövéssel egyenlített. Nagy Dániel góljával az 56. percben a házigazdák másodszor szereztek vezetést, ám a vendégek a csereként pályára lépő Koszta Márk nyolc perc alatt szerzett duplájával fordítottak. A végjátékban Tischler Patrik hagyott ki óriási egyenlítési lehetőséget, így a Mezőkövesd megőrizte minimális előnyét a lefújásig.     A Mezőkövesd először győzte le az Újpestet, a korábbi hat összecsapásukon ötször kikapott és egyszer döntetlenre végzett. A mezőkövesdiek sorozatban hatodik bajnoki mérkőzésükön maradtak veretlenek: négy döntetlen mellett másodszor nyertek. Legutóbb a címvédő Honvéd vendégeként győztek november végén 2-1-re.

Puskás Akadémia FC - Debreceni VSC 0-0
Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Klinar, Heris, Spandler, Trajkovski - Mevoungou, Márkvárt (Bacelic-Grgic 57.) - Perosevic (Latifi 80.), Knezevic, Henty (Molnár G. 72.) - Diallo
DVSC: Nagy S. - Mészáros N., Kinyik, Szatmári Cs., Ferenczi - Tőzsér, Filip - Varga K. (Csősz 91.), Bódi, Sós (Takács T. 57.) - Könyves N.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, néhány hazai és vendéglehetőségen, valamint Knezevic felső lécen csattanó távoli lövésén kívül nem sok említésre méltó esemény történt. Fordulást követően sem sokat változott a játék képe. A Puskás Akadémia ugyan több helyzetet dolgozott ki, ám a Debrecen hősiesen őrizte kapuját. Az igazságos döntetlen azt jelenti, hogy tavasszal egyik csapat sem szerzett még gólt a bajnokságban.

Swietelsky Haladás-Vasas 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Kovács L. (16.), Rácz B. (47.), Ramos (60.)
 Swietelsky Haladás: Király - Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak - Jagodics - Mészáros K. (Pinte, a szünetben), Kovács L., Rácz B., Halmosi (Jancsó, 62.) - Ramos (Rabusic, 85.)
Vasas: Kamenár - Benes, James, Ristevski - Vida, Ádám, Egerszegi, Vogyicska (Pavlov, 60.), Hangya - Berecz, Remili (Csiki, a szünetben, Laczkó, 60.)

Az első néhány perc "tapogatózása" után a Haladás vette át a játék irányítását és bő negyedóra elteltével meg is szerezte a vezetést. A szombathelyiek ezt követően sem vettek vissza és folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégegyüttest. A fordulást követően szinte egyből megduplázta előnyét a Haladás, majd a 60. percben bebiztosította magának a három pontot, a Vasasnak gyakorlatilag semmi esélye nem volt a pontszerzésre.

Budapest Honvéd-Videoton FC - elmaradt

 

(fotó: MTI)


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS