Pont nélkül zárta BL-szereplését a Debrecen

2009. december. 09., 22:55   |    

Pont nélkül zárta BL-szereplését a Debrecen

A DVSC-TEVA szerdán Lyonban játszotta utolsó csoportmeccsét a Bajnokok Ligájában. A debreceni gárdának ezúttal sem sikerült pontot szereznie, a francia csapat 4-0-ra győzött, ám így is csak a csoport második helyén végzett, mert a Fiorentina 2-1-re nyert Liverpoolban, s így két ponttal megelőzte a Lyont. A kvartett harmadik helyén az angol együttes, a negyediken pedig a magyar bajnokcsapat végzett.

A Lyon Lloris - Revéillere, Cris, Boumsong, Cissokho - Gonalons, Makoun (Källström a 73. percben), Bastos - Govou (Pjanic a 30. percben), Gomis (L. López a 67. percben), Delgado összeállításban szerepelt, a magyar gárda pedig Pantic - Bodnár (Bernáth az 52. percben), Mészáros, Mijadinoski, Laczkó - Szélesi - Czvitkovics, Varga J., Ramos (Kiss Z. az 57. percben), Szakály P. (Feczesin a 75. percben) - Coulibaly felállásban futballozott.

A várakozásnak megfelelően a csoportelsőségre törő franciák kezdtek élénkebben, ám az első tíz perc után a Debrecen is egyre veszélyesebbé vált. A 25. percben aztán a Lyon szerzett vezetést, Govou 18 méteres lövése után ugyan Pantic még kiütötte a labdát, ám az érkező Gomis közelről a hálóba lőtt (1-0). A magyar csapat igyekezett egyenlíteni, ám a franciák még a szünet előtt növelték előnyüket, a 45. percben Pjanic szabadrúgása után Bastos lőtt 11 méterről a jobb alsó sarokba (2-0). Az 59. percben a hazai együttes megszerezte harmadik gólját is, Bastos jobb oldali beadását követően Pjanic tíz méterről a kapu jobb oldalába helyezett (3-0). A Lyon a 76. percben négygólosra növelte előnyét, Cris hozta játékba Cisokhót, aki 19 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (4-0).

A csoport másik mérkőzésén a Fiorentina 2-1-re győzött Liverpoolban, a meccs 43. percében Benajun révén a hazaiak szereztek vezetést, ám az olaszok Jörgensen góljával a 63. percben egyenlítettek, majd a 90. percben Gilardino találatával a győzelmet is megszerezték.


A csoport végeredménye:
1. Fiorentina 15 pont
2. Lyon 13 pont
3. Liverpool 7 pont
4. DVSC-TEVA 0 pont


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS