Pont nélküli a Vidi és a két újonc, hibátlan a Honvéd

2015. július. 25., 22:23   |    

Pont nélküli a Vidi és a két újonc, hibátlan a Honvéd

Az OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján a Budapest Honvéd legyőzte az MTK-t, a Haladás három ponttal távozott Fehérvárról, a Békéscsaba Pakson, a Vasas pedig saját pályáján az Újpesttől kapott ki.

Budapest Honvéd - MTK Budapest 2-1 (1-1)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerzők: Kamber a 43., Vernes a 86., ill. Strestik a 37. percben

A hőség alaposan megnehezítette a csapatok dolgát, de a meleg ellenére színvonalas mérkőzést játszott a két fővárosi együttes. Az első félórában itt is, ott is egy-egy nagyobb lehetőség adódott, majd a 38. percben megszületett az MTK vezető találata: Szatmári Lóránd remek passza után Torghelle Sándor került ziccerbe, de lövés helyett önzetlenül Marek Strestík elé gurított, aki az üres kapuba helyezett (0-1). A Honvéd még az első félidőben egyenlített, a 43. percben Vécsei Bálint jobb oldali beadása után Djordje Kamber lőtt a jobb sarokba (1-1). A második félidő változatos, nyílt játékot hozott, mindkét fél többször is közel járt a gólszerzéshez, végül a Honvéd lőtte meg a győztes találatot: a 86. percben, egy kontra végén Youla passza után Vernes Richárd lőtt a hálóba (2-1), beállítva a végeredményt.

Fotógaléria a mérkőzésről:

Videoton FC - Haladás 0-1 (0-0)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerzők: Juhász (öngól) a 49. percben

Az idényt kispesti vereséggel kezdő Videoton FC dominálni tudott a találkozó első félidejében, de sorra kihagyta lehetőségeit. A fordulás után váratlanul vezetést szerzett a Haladás, méghozzá egy öngóllal: Ugrai Roland bal oldali beadása után a menteni igyekvő Juhász Roland fejelt saját kapujába (0-1). A fehérváriak a kapott gól után több alkalommal is egyenlíthettek volna, de Király Gábor eszén nem sikerült túljárniuk, így idénybeli második bajnokijukat is rúgott gól és szerzett pont nélkül zárták.

Paksi FC - Békéscsaba 4-0 (1-0)
Vezette: Erdős József
Gólszerzők: Gévay a 9., Gévay a 73., Balázs a 80., Szakály a 91. percben

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, és első komolyabb lehetőségüket gólra váltva megszerezték a vezetést: a 9. percben egy szabadrúgást követő fejest még védett a csabaiak kapusa, de a kipattanót Gévay a hálóba továbbította (1-0). A gól megfogta az újoncot, de vezetése birtokában a Paks sem diktált óriási tempót. A második félidőben is a paksiak irányítottak, a vendégek pedig többnyire védekeztek, de így is akadt egyenlítési lehetőségük. A 73. percben aztán eldőlt a mérkőzés, egy kapu elé ívelt szabasrúgást követően Gévay 6 méterről a kapu közepébe lőtt (2-0). A végére feladta lélekben a Békéscsaba, a 80. percben Balázs 10 méterről vette be a vendégkaput (3-0), majd a 91. percben Szakály Dénes 11-esből állította be a 4-0-ás végeredményt.

Vasas - Újpest FC 1-3 (1-1)
Vezette: Vad II István
Gólszerzők: Remili a 41., ill. Mohl a 30., Sallói az 51., Grúz az 59. percben

Az első negyedórában baz Újpest játszott labdabirtoklás fölényben, de két Lázok János-lövéssel az angyalföldiek veszélyeztettek. A 20. percben Sallói Dániel fejelt centikkel a kapu mellé, majd nem sokkal később a kaput is bevette, de a játékvezető kezezés miatt nem adta meg a gólt. A 30. percben már érvényes volt az újpesti találat: Balogh Balázs bal oldali szögletét követően Mohl Dávid fejelt 8 méterről védhetetlenül a kapu jobb oldalába (0-1). Egy perccel később Czvitkovics ziccert rontott, de a 41. percben megszületett az egyenlítés: Novák Csanád távoli lövéssel lepte meg Balajczát, a 25 méteres próbálkozást követően a labda kipattant a jobb kapufáról, az érkező Remili Mohamed pedig 16 méterről a bal sarokba passzolt (1-1). A második félidőben az Újpest jóval veszélyesebben futballozott, és az 51. percben visszavette az előnyt, Suljic szerzett labdát a felezővonal környékén, a jobb oldalon megindult a kapu felé, majd hajszálpontosan kanyarította a labdát a kapu előtt érkező Sallói Dánielnek, aki védője szorításában a kapuba továbbított (1-2). Az 59. percben érkezett az újabb újpesti találat, Bojan Szankovics 23 méterről vállalkozott lövésre, a labda megpattant Grúzon, a jobb sarok felé elvetődő Nagy Gergely pedig már csak a földről nézhette, ahogy a bal sarokban köt ki (1-3). A Vasas a hajrára emberhátrányba került, de így is szorossá tehette volna a meccset, ha Lázok János nem lő a kapu fölé tizenegyesből. De a kapu fölé lőtt, így nem lett izgalmas a hajrá, az Újpest megőrizte kétgólos előnyét.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS