Pontért lép pályára a Fradi a Leverkusen otthonában

2021. szeptember. 15., 20:01   |    

Pontért lép pályára a Fradi a Leverkusen otthonában
Fotó: fradi.hu

A zöld-fehérek első Európa Liga-főtáblás mérkőzésükön újra felborítanák a papírformát.

A Ferencváros csütörtökön megkezdi EL-főtáblás szereplését, első ellenfele a német Bayer Leverkusen lesz. A német csapat négy forduló után a hatodik helyen áll a Bundesligában, múlt héten hazai pályán 4-3-as vereséget szenvedett a Dortmundtól. A négy bajnokiján szerzett 12 gólja ugyanakkor tiszteletet parancsoló, az Augsburg és a Mönchengladbach ellen is négy-négy találatot szerezve nyert.

A Ferencváros a Budapest Honvéd 1-0-s legyőzésével hangolt a mérkőzésre, amelyen már az egy pont megszerzése is bravúrnak számítana a magyar bajnoktól.

"A Leverkusennek megvannak a kvalitásai ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában játsszon, biztos vagyok benne, hogy komolyan fogja venni a csütörtöki mérkőzést. Számára is ez lesz a csoportkör első meccse, melyet hazai pályán rendeznek, a nyáron kinevezett új edző is biztosan szeretne sikerrel rajtolni. A felkészülés során mindent ugyanúgy csináltunk, mint máskor, minden mérkőzést 100 százalékosan komolyan veszünk, bárki ellen is kell pályára lépnünk. A lehető legjobb csapattal fogunk kiállni Leverkusenben. Jó napot kell kifognunk, de a pontszerzés lesz a célunk. A Young Boys ellen is megmutattuk, hogy egymás után két mérkőzésen is tudunk jól játszani. Nehéz meccsre számítok Leverkusenben" - idézte a Ferencváros hivatalos honlapja Peter Stöger vezetőedzőt.

"Tudjuk, hogy egy Bundesligában szereplő csapat ellen fogunk játszani, amely papíron magasabb szintet képvisel, mint mi, de a múltban is többször megmutattuk már, hogy képesek vagyunk meglepetést okozni akár egy ilyen együttes ellen is. Feltérképeztük az ellenfelet, tudjuk, hogy gyors támadói vannak és sok gólt szerez, de azt is láttuk, hogy sokat is kap. Szeretnénk kihasználni ezt és élni a lehetőségeinkkel, zárt védekezésből indulva kezdjük majd a meccset" - tette hozzá Vécsei Bálint, a Ferencváros középpályása.

Gerardo Seoane, a Leverkusen vezetőedzője elmondta: a Dortmund elleni meccs sokat kivett a játékosaiból, de nincs szükség a rotációra, mert az évad elején még nem fáradt senki, mindenki jó állapotban van.

"A célunk az, hogy megtartsuk a labdát, nagyobb nyomás alá helyezve a Ferencvárost. A Fradinak vannak gyors játékosai, akik vissza is tudnak állni védekezni, ezt szeretnénk megakadályozni" - így a Leverkusen szakvezetője.

A mérkőzés csütörtökön 18.45-kor kezdődik a BayArenában, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS