Pontokat vesztett a Honvéd és a Debrecen

2007. november. 10., 18:00   |    

Pontokat vesztett a Honvéd és a Debrecen

A Soproni Liga 14. fordulójában a tabella első helyén álló Honvéd és a kispestiektől két pont hátrányban lévő Debrecen is döntetlent játszott, így a piros-feketék maradtak az élen. A második helyezett MTK azonban hétfőn lép pályára, s ha győz a REAC ellen, megelőzi a kispestieket.

Bravúros nyíregyházi döntetlen

Kispesten az első félidőt Bárányos Zsolt érvénytelen gólja és Guie-Giue Gneki Abraham kapufája foglalta keretbe. A házigazdák nagy fölényben futballoztak, de nem tudták bevenni a nyírségiek kapuját. A második negyvenöt percben sem változott a játék képe, a Honvéd támadott rendületlenül, a Nyíregyháza pedig védekezett – eredményesen. Így a piros-feketék csak egy pontot szereztek, azaz nem tudtak elhúzni üldözőiktől.

Gólváltás a finisben

A Fáy utcában küzdelmes játékot hozott az első félidő, de a harc leginkább a középpályán folyt, a csapatok csak szórványosan jutottak el helyzetekig, ezért nem volt meglepetés, hogy gól nélkül végződött a félidő. A második félidő nagyobb iramot és küzdelmet hozott, s a 79. percben az első gól is megszületett: Koltai Tamás 23 méterről lőtt a jobb alsó sarokba (0-1). Öt perccel később azonban egyenlített a Vasas, Stark Péter kézzel ért a labdához a 16-oson belül, a büntetőből pedig Németh Norbert a bal alsó sarokba helyezett (1-1), így mindkét gárda egy-egy pontot szerzett.

Alves villanásai döntöttek

Kaposvárott a 11. percben szerezett vezetést a hazai együttes: Pintér Attila szöglete után Grúz Tamás tíz méterről helyezett a jobb felső sarokba (1-0). Nyolc perccel később azonban egyenlített a Tatabánya, Megyesi László 20 méterről, szabadrúgásból lőtt a kapu jobb oldalába (1-1). A Kaposvár második gólja a 29. percben született meg, ekkor Dusan Vasziljevic szabadrúgása után Andre Alves fejelt közelről a hálóba (2-1). Hat perccel ezután ismét egyenlő volt az állás – Takács Marcell tíz méterről lőtt a jobb alsó sarokba (2-2). A 48. percben Alves megszerezte második gólját, ezúttal Oláh Lóránt beadása után 12 méterről lőtt a bal alsó sarokba (3-2). A 74. percben aztán Alves egy gólpasszt is adott Leandro da Silvának, aki 12 méterről lőtt a háló bal oldalába (4-2).

A ZTE begyűrte a Sopront

Zalaegerszegen a 38. percben szereztek vezetést a házigazdák. Koplárovics Béla szabadrúgása után Sorin Botis csúsztatta tovább a labdát, amit aztán Roguy Meye tíz méterről a kapu közepébe lőtt (1-0). A 76. percben növelte előnyét a ZTE. Takács Tamás a 16-oson belül buktatta Damir Pekicet, a büntetőt pedig Meye értékesítette (2-0). A 81. percben újabb hazai gólnak tapsolt a közönség, Tóth Norbert szöglete után Kádár Tamás öt méterről lőtt a kapuba (3-0). És ezzel még nem volt vége, a 85. percben Koplárovics tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt (4-0).

Gól az utolsó percben

A Balaton partján nagy lendülettel kezdtek az együttesek. Mindkét csapat támadófutballra törekedett, láthattak is helyzeteket bőven a nézők, ám a szünet előtt csak egy kapufát láthattak a nézők: a 44. percben Horváth Gábor közelről a felső lécre fejelt. A második félidőben a Siófok volt aktívabb, de a találkozó utolsó percéig úgy tűnt, a győzelmet nem sikerül megszereznie. A 90. percben azonban Nagy Lajos beadása után Gajda István négy méterről a kapuba fejelt (1-0). A Siófok így megszerezte mindhárom bajnoki pontot a fehérvár ellenében.

A Loki nem bírt a Pakssal

Debrecenben a hazai együttes futballozott fölényben, s bár a vendégek is bártan játszottak, a mérkőzést a DVSC irányította. Az első félidőben azonban nem tudtak előnyt szerezni a piros-fehérek, mert hiába találtak kétszer is a kapuba, mindkét gólt érvénytelen volt. A második játékrészben azonban a Loki gyorsan bevette a Paks kapuját: az 54. percben Dombi Tibor átadása után Dorge Rostand Kouemaha 16 méterről küldte a bal alsó sarokba a labdát (1-0). A paksiak azonban nem adták fel, és a 74. percben egyenlítettek is: Báló Tamás gurított Éger László elé, aki 17 méterről a kapuba bombázott (1-1). A hazaiak ezután már hiába erőlködtek, nem tudtak újra vezetést szerezni, így a Paks meglepetésre elvitt egy pontot Debrecenből.

A Soproni Liga 14. fordulójának szombati eredményei:

Budapest Honvéd – Nyíregyháza 0-0

Vasas – Győri ETO FC 1-1 (0-0)
Gólszerző: Németh N. (11-esből) a 84. illetve Koltai a 79. percben

Gabona Trans-Kaposvár – FC Tatabánya 4-2 (2-2)
Gólszerző: Grúz a 11., Alves a 29., Alves a 48., Leandro a 74. illetve Megyesi a 19., Takács M. a 35. percben

ZTE FC – FC Sopron 4-0 (1-0)
Gólszerző: Meye a 38., Meye (11-esből) a 76., Kádár T. a 81., Koplárovics a 85. percben

BFC Siófok – FC Fehérvár 1-0 (0-0)
Gólszerző: Gajda a 90. percben

DVSC-TEVA – Paks 1-1 (0-0)
Gólszerző: Kouemaha az 54. illetve Éger a 74. percben

(A mérkőzések jegyzőkönyvei megtekinthetők a Bajnokságok menüpont alatt, az Eredmények címszónál.)

(Fotó: NB1.hu)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS