Pontokat vesztett a listavezető

2008. szeptember. 27., 22:08   |    

Pontokat vesztett a listavezető

A Soproni Liga 9. fordulójában az éllovas Újpest nem tudott meglépni az üldözők elől, csak döntetlent játszott a Honvéddal.

Öngóllal szerezett pontot az Újpest

Budapest Honvéd - Újpest FC 1-1 (1-1)
Vezette: Mészáros István (Viszokai László, Farkas Balázs)
Gólszerző: Abraham a 11. illetve Maróti (öngól) a 41. percben

A Honvéd kezdte jobban a mérkőzést, a hazaiak támadó szellemben léptek pályára és már az első percekben sikerült mezőnyfölénybe kerülniük. A vezető góljukra sem kellett sokat várni, a 11. percben Guie-Guie Gneki Abraham kapott labdát a felezővonal környékén, megindult a kapu felé, majd Balajcza Szabolcs fölött a hálóba emelt (1-0). A gól után is fölényben játszott a Honvéd, mégis az Újpest szerzett gólt: a 41. percben a vendégek bal oldali szöglete után a labda átszállt Rabóczki Balázs fölött, majd a gólvonalon biztosító Maróti Béla a saját kapujába fejelt (1-1). A második félidő kevesebb helyzetet hozott, s miután újabb gól már nem esett, a bajnokság éllovasa egy ponttal távozott a Bozsik-stadionból.


A hajráig bírta a Siófok

Gabona Trans-Kaposvár - BFC Siófok 1-0 (0-0)
Vezette: Bede Ferenc (Beidek Attila, Iványi István)
Gólszerző: Bozovic a 82. percben

A találkozón sem az iram, sem a színvonal nem kápráztatta el a nézőket, a Siófok nem sok veszélyt jelentett kapura, a Kaposvár pedig elhibázta lehetőségeit. A hazai gárda végig fölényben játszott és sokszor csak Milinte Árpád kapus bravúrjai mentették meg a vendégeket. A Siófok a 82. percig tudta tartani az eredményt, ekkor Bogdán Gábor passzát követően Bojan Bozovic 15 méterről a léc alá lőtt (1-0). A kaposváriak a lefújásig könnyedén tartották meg előnyüket és megszerezték a három pontot.


Büntetőkkel fordított a Paks

Paksi FC - Győri ETO FC 2-1 (0-1)
Vezette: Arany Tamás (Deutsch Szabolcs, Kepe Arnold)
Gólszerző: Éger (11-esből) az 58., Éger (11-esből) a 90. illetve Józsi a 8. percben

Már a 8. percben megszerezte a vezetést az ETO, amikor Józsi György 18 méteres szabadrúgása után Kovács Attila már csak a gólvonalon túl tudta megfogni a labdát (0-1). A győriek találata után alacsony színvonalú volt a mérkőzés, mindkét oldalon sok volt a hiba és a pontatlanság. A szünet után egyenlített a Paks: Tököli Attilát buktatták a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Éger László értékesítette (1-1). A folytatásban mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, de gólt a Paks szerzett: a 90. percben ismét tizenegyeshez jutott a hazai együttes, Éger pedig ezúttal sem hibázott és beállította a végeredményt (2-1).


Hamar eldöntötte a Fehérvár

DVTK - Fehérvár FC 0-1 (0-1)
Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Albert István)
Gólszerző: Simek a 8. percben

A hét közben edzőváltáson (pontosabban edzőmenesztésen, mert Vágó Attila helyére Benczés Miklós személyében megbízott edző ült a kispadra) átesett diósgyőriek rosszul kezdték a meccset, már a 8. percben hátrányba kerültek: Milan Pavlicic adott be a jobb oldalról, az érkező Simek Péter pedig 12 méterről a léc alá helyezett (0-1). A gól után a Fehérvár nem erőltette a támadásokat, inkább kontrákból veszélyeztetett, a Diósgyőr pedig nem tudta feltörni a vendégek védelmét. A hazaiak a második félidőben sem voltak eredményesek, és elvesztették a mérkőzést.


A második játékrészben születtek csak gólok


Vasas - ZTE FC 3-1 (0-0)
Vezette: Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Ring György)
Gólszerző: Unierzyski a 49., Dobric a 72., Németh a 74., illetve Meye (11-esből) a 64. percben

A találkozó első félideje meddő Vasas-fölényt hozott, ám hiába voltak meg az angyalföldiek lehetőségei, nem sikerült élniük azokkal. Nem úgy a második félidőben, pár perccel a fordulás után ugyanis megszerezte a vezetést a hazai gárda: Sasa Dobric a bal oldalról, szabadrúgásból ívelt a kapu elé, a középen érkező Marius Unierzysky pedig 5 méterről csúsztatott a léc alá (1-0). A 64. percben egy kezezés miatt megítélt büntetőből egyenlített a ZTE, Roguy Meye pontos ítéletvégrehajtó volt (1-1). A Vasas az egyenlítés után kettőzött erővel kezdett el támadni és két perc alatt eldöntötte a három pont sorsát: előbb Dobric 25 méterről bombázott a bal felső sarokba (2-1), majd a 74. percben Thomas Sowunmi jobb oldali beadását követően Németh Norbert fejelt 10 méterről a hálóba (3-1). A hátralévő időben a Vasas megőrizte előnyét és begyűjtötte a három pontot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS