Pontokat vesztett Pécsen a Fradi, bajnok a Videoton FC

2015. május. 03., 20:36   |    

Pontokat vesztett Pécsen a Fradi, bajnok a Videoton FC

Az OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi játéknapján eldőlt a bajnoki cím: a Ferencváros döntetlenjével a Videoton FC már matematikailag is bebiztosította bajnoki aranyérmét.

Újpest FC - Győri ETO 1-0 (0-0)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Perovic a 69. percben

Az első félidőben a hazaiak birtokolták többet a labdát, de a vendégek több veszélyes kontratámadást is vezettek, a helyzetek alapján mindkét csapat csalódott lehetett, hogy gólnélküli állásnál ért véget a félidő. A szünet után is változatos volt a játék, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, majd a 69. percben megtört a jég, a csereként beállt Perovic gólja eldöntötte a találkozót: a támadó jó 20 méterről bombázott a jobb felső sarokba (1-0). A folytatásban nem tudott újítani az ETO, az újpestieknek voltak további helyzetei, de újabb gól nem született, a hazaiak sorozatban harmadik bajnokijukat nyerték meg.

PMFC-Matias - Ferencváros 2-2 (2-2)
Vezette: Szabó Zsolt
Gólszerző: Szatmári a 10., Szatmári a 25., ill. Böde a 7., Mateos (11-esből) a 37. percben

A Fradi már a 7. percben megszerezte a vezetést, Roland Lamah jobb oldali beadása után Böde Dánielt nem fogták szorosan a védők, a zöld-fehérek házi gólkirálya kibújt őrzői közül és a rövid oldalon, 5 méterről a bal sarokba helyezett (0-1). Három percen belül egyenlítettek a hazaiak, egy jobb oldali keresztlabdát Szatmári Lóránd a bal oldalról, éles szögből, 4 méterről lőtte kapura, a labda a földre pattant, onnan pedig a bal kapufát érintve a hálóba hullott (1-1). A 25. percben már a Pécs vezetett, Nalepa vesztett labdát a felezővonal közelében, a gyors ellenakció végén Szatmári 20 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (2-1). A Ferencváros még a szünet előtt egyenlített, a Varga Roland ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt David Mateos magabiztosan értékesítette (2-2). A második félidő már jóval kevésbé volt látványos és változatos, a pécsiek védték az egy pontot, a Ferencváros pedig támadott, de akciói kiszámíthatóak voltak, kreativitásban és pontosságban is elmaradt az előző hetekben mutatott formájától. A végeredmény 2-2 lett, aminek legjobban a Videoton FC örülhetett, a fehérváriak ugyanis bebiztosították bajnoki elsőségüket.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS