Pontot rabolt Győrből a Honvéd

2008. május. 10., 23:00   |    

Pontot rabolt Győrből a Honvéd

A Soproni Liga 27. fordulójának szombati játéknapján a Honvéd kétgólos előnyt adott le a Győr otthonában.

Kétgólos hátrányt dolgozott le az ETO

Győri ETO FC - Budapest Honvéd 2-2 (0-1)
Vezette: Iványi Zoltán (Medovarszki János, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Bajzát a 64., Varga L. a 73. illetve Diego a 25., Dobos (11-esből) a 62. percben
Kiállítva: Völgyi a 74. percben

Jól kezdődött a találkozó, mindkét együttes előtt adódtak helyzetek, az első gólt azonban a vendégek szerezték a 25. percben: Dobos Attila jobb oldali beadása után Rigonato Rodrigues Diego előre vetődve fejelt a hálóba (0-1). A folytatásban is jó iramú meccset láthattak a nézők, az újabb gólra a 62. percig kellett várni, ekkor Dobos tizenegyesből duplázta meg a Honvéd előnyét (0-2). Kétgólos hátrányban rákapcsolt az ETO és a 64. minutumban szépített: Koltai Tamás beadásából Bajzát Péter fejelt a kapuba (1-2). A 73. percben a csereként beállt Varga László volt eredményes, aki Bojan Brnovic passzát váltotta gólra (2-2). Az utolsó negyedórában - Völgyi Dániel kiállítása miatt - emberhátrányban játszott a Győr, újabb gól azonban már nem született, mindkét csapat rászolgált az egyik pontra.


Torma mesterhármast szerzett

REAC - BFC Siófok 4-2 (2-0)
Vezette: Solymosi Péter (Takács Gábor, Ortó Gyula)
Gólszerző: Somorjai az 1., Torma a 45., Torma az 52., Torma a 64., illetve Melczer a 48., Magasföldi a 76. percben

A REAC már az 1. percben vezetést szerzett a Siófok ellen: Kőhalmi András szögletét követően Somorjai Tamás talált közelről a kapuba (1-0). A folytatásban is a hazaiak játszottak fölényben, és a szünet előtt növelték is előnyüket: Torma Gábor tört be a siófoki 16-osra, majd nagy erővel kilőtte a kapu bal sarkát (2-0). A második félidőt a Balaton-partiak kezdték jobban, Nagy Lajos került helyzetbe, majd lövés helyett Melczer Vilmoshoz passzolt, aki elfektette a kapust és 7 méterről nem hibázott (2-1). A harmadik találatra csak négy percet kellett várni, Torma távolról lőtt nagy gól (3-1). A REAC csatára a 64. percben már mesterhármast jegyzett: kilépve a védők közül 14 méterről helyezett a jobb sarokba (4-1). A vendégek a 76. percben közelebb kerültek a REAC-hoz, egy kapu előtti kavarodás után Magasföldi József eszmélt a leghamarabb és 8 méterről a hálóba lőtt (4-2), további gólok azonban nem születtek, a hazaiak elsősorban Torma remek teljesítményének köszönhetik, hogy megszerezték a három pontot.


Gyorsan döntött a ZTE

FC Tatabánya - ZTE FC 0-2 (0-2)
Vezette: Szabó Sándor (Szpisják Zsolt, Farkas Balázs)
Gólszerző: Waltner a 3. Miljatovic a 28. percben

A ZTE gyorsan megszerezte a vezetést a sereghajtó ellen: a 3. percben egy jobb oldali beadásra Waltner Róbert érkezett jó ütemben, majd 10 méterről a kapuba bombázott (0-1). A hazaiak a folytatásban sem tudták megnehezíteni az egerszegiek dolgát, a vendégek a 28. percben ismét betaláltak: Matej Miljatovic lőtte ki a jobb sarkot 13 méterről (0-2). A zárt kapus találkozó a folytatásban inkább edzőmeccs jelleget öltött, a vendégek félgőzzel is könnyedén tartották az eredményt, és vitték el a három pontot a Szőnyi útról.


Későn hajrázott a Vasas

Vasas - Gabona Trans-Kaposvár 1-2 (1-1)
Vezette: Németh Ádám (Szalai Zoltán, Tóth István)
Gólszerző: Lázok a 33. illetve Alves (11-esből) a 17., Oláh a 67. percben

Az első félidő nem hozott parázs csatát, gólokat azonban így is láthattak a nézők: a 17. percben a Szakály Dénes felvágásáért megítélt büntetőt Andre Alves dos Santos értékesítette (0-1), majd a 33. percben Sowunmi Thomas labdaszerzését követően Lázok János lőtt 9 méterről a jobb sarokba (1-1). Fordulás után sem emelkedett jelentősen a színvonal, a Kaposvár valamivel aktívabb volt, és a 67. percben Oláh Lóránt 13 méterről szerzett találatával visszaszerezte a vezetést (1-2). A hajrában a Vasas vette át a kezdeményezést, de egyenlítenie már nem sikerült.


Otthon továbbra is hibátlan a Fehérvár

FC Fehérvár - Diósgyőri VTK 3-1 (0-0)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Lemon Oszkár, Beidek Attila)
Gólszerző: Sitku az 56., Dvéri a 81., Nagy D. a 90. illetve Pintér Z. a 70. percben

A hazai pályán tavasszal remeklő fehérváriak az első félidőt szinte végigtámadták a DVTK ellen, gólt szerezniük azonban nem sikerült, a vendégek védői jól látták el feladatukat. Az 56. percben megtört a gólcsend, Lázár Pál jobb oldali beívelése után a labda a kapufáról Sitku Illés elé pattant, aki 10 méterről emelt a kapuba (1-0). A diósgyőriek a kapott gól után elkezdtek támadni, aminek a 70. percben meg is lett az eredménye: a fehérvári védők rövid felszabadítása után Pintér Zoltán 23 méterről lőtt nagy erővel a kapuba (1-1). A DVTK-nak azonban nem sikerült a pontszerzés, egy hazai kontra végén Simek Péter hozta játékba Dvéri Zsoltot, aki 14 méterről a bal alsó sarokba helyezett (2-1). A 3-1-es végeredményt Nagy Dániel állította be a 90. percben, amikor 14 méterről okosan emelt át a kapus fölött (3-1).

(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS