Pontot szerzett a Fradi otthonában a Paks

2014. november. 01., 22:16   |    

Pontot szerzett a Fradi otthonában a Paks

Az OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján győzni tudott a Dunaújváros, így már a Nyíregyházán 2-0-ás vereséget szenvedő Haladás a sereghajtó.

Győri ETO - DVTK 1-1 (0-0)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Priskin a 71., ill. Marjanovic a 76. percben

Az első félidőben a biztonságot tartották szem előtt a csapatok, nagyobb helyzet nélkül ért véget a játékrész. A második félidő közepétől elkezdtek többet kockáztattak a csapatok, a 65. percben Pátkai Máté hagyott ki nagy helyzetet, a 71. percben pedig megszületett az ETO vezető találata, Rudolf Gergely emelte be a labdát a kapu elé, Priskin Tamás pedig a bal alsó sarokba fejelt (1-0). A 76. percben a csereként beállt Marjanovic egyenlített, Bacsa Patrik átadása után lőtte ki 16 méterről a jobb alsó sarkot (1-1). Az utolsó negyedóra nagy rohanást hozott, másodpercek alatt játszották át a középpályát a csapatok, a DVTK valamivel többször jutott el ellenfele kapujáig, de újabb gól egyik oldalon sem született, döntetlennel ért véget a találkozó.

Dunaújváros - PMFC-Matias 3-2 (0-1)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Petneházi az 55., Böőr a 79., Godslove a 82., ill. Balogh a 29., Márkvárt a 63. percben

Hiába kezdték jobban a meccset a házigazdák, a 29. percben a PMFC szerzett vezetést, Mohl Dávid szöglete után Balogh Béla közelről a kapuba lőtt (0-1). Az 55. percben egyenlítettek az újvárosiak, egy jobbról érkező átadást követően Petneházi Márk 14 méterről, kapásból a bal alsó sarokba lőtt (1-1). A 64. percben visszavette az előnyt a PMFC, Márkvárt Dávid egy csel után, 14 méterről vette be az újvárosi kaput (1-2). A hazaiak nem adták fel, a 67. percben még csak kapufát lőttek, a 79. percben azonban sikerült egyenlíteniük, egy bal oldali beadás után Csehi csúsztatta meg a labdát, Böőr Zoltán pedig 5 méterről a kapuba passzolt (2-2). Újabb három perccel később már a Dunaújvárosnál volt az előny, a csereként beállt Godslove kapott jó labdát a bal oldalon, majd 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (3–2), beállítva a végeredményt.

Nyíregyháza - Haladás 2-0 (0-0)
Vezette: Németh Ádám
Gólszerző: Koller a 64., Törtei a 75. percben

A két csapat kiesési rangadóját a nyírségiek kezdték helyzetekkel, majd a Haladás is eljutott néhány alkalommal az ellenfél kapuja elé, sőt, Törtei kezezése után vezetéshez is juthatott volna, de Radó András kihagyta a megítélt büntetőt (Balogh János védte a középre tartó labdát). A Haladás egy érvénytelen találatot is szerzett, majd a fordulás után is kialakított egy-két lehetőséget, de gólt a hazaiak lőttek, a 64. percben egy jobb oldali beadás után Koller Krisztián 4 méterről talált a hálóba (1-0). A 75. percben eldőlt a mérkőzés, Törtei Tamás szabadrúgásból, a 16-os jobb sarkától csavart a jobb alsó sarokba (2-0). Vereségével a Haladás visszaesett a tabella utolsó helyére.

Lombard Pápa - DVSC-Teva 0-2 (0-2)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Brkovics az 57., Lázár a 82. percben

Az első félórában nem sokszor forogtak veszélyben a kapuk, a legnagyobb lehetőséget a debreceniek támadója, Tisza Tibor hagyta ki. A 42. percben tíz főre fogyatkoztak a vendégek, Kulcsár Tamást ütésért állította ki a játékvezető. Az 57. percben emberhátránya ellenére vezetést szerzett a Loki, Tisza Tibor lőtt kapura szabadrúgásból, Szűcsről kipattant a labda, amire Brkovics csapott le, és 5 méterről a kapu közepébe lőtt (0–1). A 82. percben a debreceniek eldöntötték a találkozót, Bódi Ádám jobb oldali szabadrúgása után Lázár Pál 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelt (0–2).

Ferencváros - MVM Paks 0-0
Vezette: Farkas Ádám

A sűrű körben lejátszott találkozón Ferencváros végig irányítani tudott, de hiába birtokolta jóval többet a labdát, a paksiak kockázatkerülő futballjával nem tudtak mit kezdeni, a 16-os előtt megakadtak akcióik. Lauth révén így is volt pár nagy lehetősége a Fradinak, de a gól elmaradt. A vendégek tíz emberrel védekeztek, a kontráikban pedig nem volt annyi erő, hogy helyzeteket tudjanak kidolgozni. A második félidőben is hiába tartotta a paksi térfélen a labdát a Fradi, a vezetést nem tudta megszerezni, a legközelebb ismét Lauth járt a gólszerzéshez, de fejesét a gólvonalról kivágták a paksiak a 79. percben.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS