Pontot szerzett Újpesten a Budafok

2020. augusztus. 23., 20:01   |    

Pontot szerzett Újpesten a Budafok

Döntetlennel ért véget az OTP Bank Liga 2. fordulója, az újonc Budafok Zsóri Dániel góljával mentett pontot a vezetést Simon Krisztián első félidőben szerzett találatával megszerző Újpest ellen.

Újpest FC-Budafoki MTE 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Simon K. (35.), illetve Zsóri (69.)
Piros lap: Ristevski (94.), illetve Zsóri (94.)
Újpest FC: Banai - Máté, Kastrati, Ristevski, Burekovic - Simon K., Onovo, Mitrovic (Szakály, 77.), Nwobodo - Gigic (Bjelos, 63.), Bacsa (Stieber, 76.)
Budafoki MTE: Póser - Margitics, Vaszicsku, Romic, Medgyes - Filkor, Oláh - Skribek (Szabó M., 53.), Kulcsár K. (Lőrinczy, 69.), Takács R. - Kovács D. (Zsóri, 63.)

Az Újpest az első perctől kezdve nagy fölényben futballozott, a vendégek kapusának már az ötödik percben bravúrral kellett védenie. A játékrész derekától fokozódott a nyomás a budafoki kapun, s bár Póser újabb bravúrjaival egy ideig tartotta a gól nélküli állást az újonc, Simon Krisztián közeli lövésénél már ő is tehetetlennek bizonyult. A térfélcserét követően is a lila-fehérek birtokolták többet a labdát, azonban ebben a periódusban fölényük már inkább meddő volt, helyzeteket nem tudtak kialakítani. Sőt szabadrúgásokból a Budafok volt veszélyesebb: Kulcsár próbálkozását Banai kapufára tolta, később azonban a csereként beállt, Puskás-díjas Zsóri mesteri tekerésénél már nem tudott hárítani a hazai hálóőr sem. Az egyenlítést követően ismét fokozta a tempót az Újpest, de gyors ellentámadásokból a BMTE-nek is volt lehetősége megszerezni a győztes találatot. A 94. percben Zsóri fellökte Ristevskit, majd rátaposott a lábára, az újpesti játékos pedig fellökte a budafoki csatárt. Az élvonalban ezen az összecsapáson debütáló Zierkelbach mindkettőjüknek piros lapot mutatott fel. Egyik csapat sem járt szerencsével, így be kellett érniük pontosztozkodással.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS