Pontot vesztett a címvédő, a Videoton simán győzött

2010. augusztus. 08., 22:30   |    

Pontot vesztett a címvédő, a Videoton simán győzött

A Videoton a Vasast, a Győr a Siófokot győzte le, a Paks a címvédő Debrecennel játszott döntetlent az NB I második fordulójának vasárnapi játéknapján. Mindhárom mérkőzésen volt kiállítás, a játékvezetők négyszer mutatták fel a piros lapot, a Siófok kilenc emberrel fejezte be meccsét.

A Loki tíz emberrel vesztett pontokat Pakson

Paksi FC - DVSC-TEVA 2-2 (1-2)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Montvai az 5., Heffler (11-esből) a 84.. illetve Kabát a 4., Simac a 40. percben
Kiállítva: Yannick a 20. percben

Gyors gólváltással kezdődött a vasárnapi játéknap első összecsapása. A vendégek már a 4. percben megszerezték a vezetést, Kabát Péter kissé éles szögből lőtt a jobb felső sarokba (0-1). A DVSC hívei azonban nem sokáig örülhettek a vezetésnek, a Paks ugyanis egy perc múlva egyenlített, a középkezdés után nem sokkal Montvai Tibor talált a Loki kapujába (1-1). A 20. percben emberhátrányba kerültek a vendégek, Mbengodo Yannick egy ütés után azonnal piros lapot kapott. A DVSC tíz emberrel is képes volt újra megszerezni a vezetést, a 40. percben Dajan Simac góljával került előnybe a hajdúsági csapat (1-2). A második félidőben vendégek a hajráig sikeresen tartották előnyüket, ám a 83. percben Montvait a tizenhatoson belül buktatták, a megítélt büntetőt pedig Heffler Tibor értékesítette (2-2).


A Videoton a második félidőben robbantott

Videoton FC - Vasas 3-0 (0-0)
Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Ortó Gyula)
Gólszerző: Alves a 48., Elek az 50., Vujovics az 55. percben
Kiállítva: Mileusnic a 60. percben

Már a 2. percben vezetést szerezhetett volna a Vasas Székesfehérváron, de Hrepka Ádám próbálkozása után a kapufa megmentette a hazaiakat. Az első félidőben inkább a Videoton uralta a játékot, de a fehérvári gárda főképp távoli lövésekkel próbálkozott, Végh Zoltán pedig magabiztosan védett az angyalföldi kapuban. A szünet után a Videoton hét perc alatt eldöntötte a meccset, a 48. percben Andre Alves egy lepattanót lőtt a Vasas kapujába (1-0), majd két perccel később Elek Ákos helyezett tizenegy méterről a bal felsőbe (2-0). Az 55. percben Goran Vujovics egy bal oldali beadás után pörgetett a bal alsó sarokba (3-0). A Vasas emberhátrányban fejezte be a meccset, Dusan Mileusnic a 60. percben megkapta második sárga kártyáját. A Videoton a hátralévő időben tovább növelhette volna előnyét, a helyzetek azonban kimaradtak, így maradt a 3-0.


Otthon tartotta a három pontot az ETO

Győri ETO FC - BFC Siófok 1-0 (0-0)
Vezette: Oláh Gábor (Butkai Zsolt, Márton Zsolt)
Gólszerző: Aleksidze a 68. percben
Kiállítva: Mogyorósi a 67., Piller a 75. percben

A hétközi EL-forduló után a győriek kissé fáradtan léptek pályára a Siófok elleni vasárnapi bajnokin, a hazaiak az első félidőben nem tudtak ellenfelük fölé kerekedni. A 12. percben Koltai Tamás került helyzetbe, de közelről a kapu mellé helyezett, majd a túloldalon Novák Alexisz találta telibe a kapufát. A második félidő 22. percében Mogyorósi József kiállítása után emberelőnybe került a Győr, és egy perc múlva Rati Aleksidze fejes góljával ki is használta ezt (1-0). A 75. percben kettős emberhátrányba került a Siófok, Piller József egy ütközésnél a könyökét is használta, azonnal piros lapot kapott. A hajrában nem változott az eredmény, a Győr otthon tartotta a három pontot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS