Csak a Fradi tudott nyerni a fővárosi klubok közül az OTP Bank Liga 15. fordulójában

2018. november. 24., 19:42   |    

Csak a Fradi tudott nyerni a fővárosi klubok közül az OTP Bank Liga 15. fordulójában

Kikapott a Haladás, ezúttal Felcsúton hagyta a három pontot. Hiába vezetett a Honvéd és az Újpest is, végül mindkét együttes csak egy pontot tudott otthon tartani. Lejátszották az első öt találkozót az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Budapest Honvéd–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (0–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Pintér
gólszerzők: Holender (64.), illetve Drazic (76.)
Budapest Honvéd: Gróf – Batik (Nagy G., 58.), Kamber, Baráth – Heffler, Pilík (Skvorc, 60.), Hidi, Gazdag, Kukoc (N'Gog, 78.) – Danilo, Holender
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas D., Pillár, Szalai A., Silye – Cseri (Drazic, 73.), Szeles, Vadnai (Meskhi, 86.) – Molnár G., Vajda (Szakály D., 90.), Koszta

Az első percekben kissé aktívabb volt a vendégcsapat, de az első helyzetet mégis a Honvéd hagyta ki. A szünetig többnyire kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, de a kispestiek valamelyest veszélyesebb támadásokat vezettek. A folytatásban is a piros-feketék próbálkoztak többet, de fölényük meddőnek bizonyult, mígnem egy sarokrúgást követően előbb Szappanos bravúrral védett, másodjára az újabb szöglet után azonban már ő is tehetetlen volt. A hazaiak egy ideig biztosan őrizték minimális előnyüket, Stefan Drazic beállítása viszont felpezsdítette a találkozót: a kövesdiek szerb légiósa két szöglet után háromszor próbálkozott, harmadikra pedig a kapuba is talált. A lefújásig a Honvéd támadott többet a győztes gólért, a nagyobb bravúrt mégis Grófnak kellett bemutatnia egy újabb Drazic-lövésnél.

Újpest FC–Paksi FC 1–1 (0–0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Solymosi
gólszerzők: Beridze (61.), illetve Bartha (84.)
sárga lap: Bojovic (86.), illetve Fejes (27.), Papp K. (47.), Kulcsár D. (52.)
Újpest FC: Pajovic – Ristevski, Bojovic, Pauljevic, Burekovic – Sankovic, Onowo – Nwbodo (Balázs B., 85.), Zsótér (Diallo, 82.), Beridze – Novothny (Nagy D., 62.)
Paksi FC: Rácz – Kulcsár D., Gévay, Fejes, Báló – Papp K., Haraszti, Bertus (Bartha, 70.), Egerszegi – Hahn (Vági, 91.), Remili (Simon A., 59.)

Az Újpest óriási fölényben futballozta végig az első félidőt, jó néhány helyzetet is kidolgozott, azonban a kapu előtt rendre rossz megoldást választottak a hazai játékosok. Nem sokkal a fordulást követően góllá érett a hazaiak fölénye, innentől kezdve pedig a paksiaknak kellett fokozatosan kinyílniuk. Érkezett néhány biztató vendég lehetőség, s a 84. percben Bartha egy gyönyörű lövéssel megszerezte az egy pontot jelentő találatot.

Ferencváros–Kisvárda 2–0 (2–0)
Groupama Aréna, v.: Vad
gólszerzők: Frimpong (21.), Blazic (33.)
sárga lap: Gorriaran (37.), illetve Milevszkij (53.), Karaszjuk (72.), Lucas (83.), Lukjancsuk (88.)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Frimpong, Heister – Sigér, Leandro (Rodriguez, 75.) – Varga R., Gorriaran (Bőle, 83.), Petrjak – Lanzafame (Böde, 78.)
Kisvárda: Felipe – Lukjancsuk, Beriosz, Ene, Vári B. – Lucas, Mitosevic (Karaszjuk, a szünetben) – Gosztonyi, Milevszkij, De Oliveira (Ilic, 76.) – Negrut (Horváth Z., 64.)

Az első félidőben óriási mezőnyfölényben játszott a Ferencváros, sorra alakította ki a helyzeteit, és a szünetre kétgólos előnyt szerzett: Abraham Frimpong a 21., míg Miha Blazic a 33. percben egy-egy szöglet után kialakult helyzetet értékesített. A kisvárdai csapat teljesen beszorult, játékosai sokat hibáztak, támadásait pedig már a félpálya környékén megszűrték a házigazdák. A szünet után a Ferencváros kevesebb energiát mozgósított, így a visszafogott tempó miatt a vendégek kijöttek a szorításból. Helyzet azonban – egy lehetőséget leszámítva, amikor a bizonytalankodó Dibusz Dénest Frimpong segítette ki – továbbra is csak a hazaiak előtt adódott, de az eredmény a lefújásig már nem változott. A ferencvárosi együttes pályaválasztóként immár 28 mérkőzés óta nem kapott ki a bajnokságban. A Kisvárda rossz sorozata az Üllői úton sem szakadt meg: az újonc hét forduló óta képtelen nyerni, és ez idő alatt mindössze egy pontot szerzett.

Puskás Akadémia FC–Szombathelyi Haladás 2–0 (2–0)
Felcsút, v.: Szőts
gólszerzők: Kiss T. (12.), Knezevic (17.)
sárga lap: Szolnoki (58.), illetve Kovács L. (71.), Ofosu (72.)
Puskás Akadémia FC: Danilovic – Osváth (Heris, 63.), Szolnoki, Hegedűs J., Poór, Trajkovski – Urblík, Varga J., Mioc – Kiss T. (Radó, 76.), Knezevic (Bokros, 89.)
Szombathelyi Haladás: Rózsa D. – Habovda, Kolcák, Grumic, Bosnjak – Mészáros K. (Rabusic, 68.), Dausvili, Kovács L., Ofosu (Halmosi, 78.) – Gaál B. (Bamgboye, 62.), Priskin

A találkozó elején a Puskás Akadémia ragadta magához a kezdeményezést és szép góllal megszerezte a vezetést: Hegedűs János indításával a 18. születésnapját ünneplő Kiss Tamás lépett ki ziccerben, majd 17 méterről higgadtan emelte át a kapujából kimozduló Rózsa Dánielt. A Haladás hátrányba kerülve támadni kezdett és ez lett a veszte, mert egy gyors kontratámadás végén Kiss ezúttal gólpasszt adott Josip Knezevicnek. Ezután a hazaiak továbbra is magabiztosan futballoztak, míg a vendégeket láthatóan megbénították a bekapott gólok. A fordulást követően a Haladás egy másik arcát mutatta: többet birtokolta a labdát, lendületesebben játszott, ám komoly helyzetekig nem jutott. A Puskás Akadémia stabil védekezéssel őrizte előnyét és a három bajnoki pontot, amelyet a mérkőzés összképe alapján megérdemelten gyűjtött be.

Diósgyőri VTK–MTK Budapest 3–2 (2–0)
Diósgyőr, v: Erdős
gólszerzők: Balogh (13., öngól), Hasani (41.), Vernes (71.), illetve Farkas II B. (81.), Torghelle (95., 11-esből)
sárga lap: Bukrán (73.), illetve Gera (40.), Torghelle (76.) 
DVTK: Bukrán – Sesztakov, Brkovic, Karan, Tamás M. – Márkvárt – Hasani, Juhar (Bárdos, a szünetben) – Tajti (Tóth, 88.) – Szabó B., Mihajlovic (Vernes, 73.)
MTK: Kicsak – Baki, Pintér, Balogh, Szelin – Vass – Gera, Kanta (Torghelle, a szünetben), Bognár (Kulcsár, 69.), Schäfer – Lencse (Farkas II B., 69.)

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, amelynek az első negyedórájában a hazaiak játszottak fölényben, s ebben az időszakban egy öngólnak köszönhetően meg is szerezték a vezetést. Ezután aktívabb futballt mutatott be az MTK, de a szünet előtt egyenlítés helyett egy újabb diósgyőri gól következett, így a jó félidőt produkáló DVTK megnyugtató előnnyel vonulhatott az öltözőbe. Fordulás után a fővárosi együttes nagy erőket mozgósított a gólszerzés érdekében, a diósgyőriek pedig megpróbáltak gyors ellentámadásokkal veszélyeztetni. A labda jóval többet volt az MTK-nál, a találkozó harmadik gólját aztán mégis a Diósgyőr szerezte meg, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát – igaz, a fővárosiaknak a hajrában még két gólra futotta az erejükből.

A DVSC vasárnap, 17.00-tól fogadja a MOL Vidi FC-t


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS