Pontrekorddal lett bajnok a Ferencváros, kilenc gól Újpesten

2021. május. 08., 21:55   |    

Pontrekorddal lett bajnok a Ferencváros, kilenc gól Újpesten

Az OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában a Ferencváros hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a Budapest Honvédot. Az Újpest és a Zalaegerszeg fordulatos, gólgazdag mérkőzést játszott, a fővárosiak 5-4-re nyertek.

Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Eppel (43.), illetve Isael (83.), Boli (86.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Klemenz, Bardea, Uzoma (Aliji, 73.) - Szendrei, Hidi (Zsótér, 73.), Gazdag, Nagy D. (Kesztyűs, 89.) - Eppel (Gale, 80.), Balogh
Ferencváros: Bogdán - Wingo, Botka (Sigér, 77.), Dvali, Civic - Mmaee, Mak (Isael, 66.), Laidouni - Baturina (Boli, 66.), Vécsei (Haratin, 66.), Tokmac (Gera D., 90.)

A találkozó elején a sorozatban harmadik bajnoki címét megszerző Ferencváros irányított és veszélyeztetett többször is, de a lehetőségek kimaradtak, illetve Tujvel védett. Az első játékrész közepére "felébredt" a Honvéd, néhány ígéretes ellentámadást vezetett, és a hajrában Eppel némileg szerencsés góljával megszerezte a vezetést. A második félidő közepén Szerhij Rebrov hármas cserével rázta fel bajnokcsapatát, a zöld-fehérek játéka pedig valóban megélénkült, és a kispadról érkező Isael révén a 83. percben egyenlítettek, majd a másik csere, Boli góljával megfordították a találkozót, megszerezve ezzel a három pontot. Szerhij Rebrov vezetőedző együttese ezzel megdöntötte saját 76 pontos csúcsát - a jelenlegi rendszerben a 2015/16-os idénytől játszanak a csapatok - és a kapott gólok tekintetében (22) is rekordot ért el. A Ferencváros a Bp. Honvéd legyőzése után átbuszozott a Groupama Arénába, ahol átvette a bajnoki aranyérmeket, és az OTP Bank Liga első helyezettjének járó serleget. A Ferencváros játékosainak és stábtagjainak Bánki Erik, az MLSZ elnökségi tagja és Nagy Péter Zoltán, az OTP Bank kommunikációs- és marketingigazgatója adta át az aranyérmeket és a serleget.

Újpest FC-ZTE FC 5-4 (3-1)
Gólszerzők: Antonov (16., 28.), Pauljevic (36.), Ristevski (70.), Beridze (90.), illetve Szánthó R. (8., 61.), Koszta (63.), Gergényi (79.)
Piros lap: Németh E. (88.)
Újpest: Banai - Kastrati, Kutrumpisz, Ristevski, Antonov - Pauljevic (Perosevic, 91.), Mitrovic (Mucsányi, 93.), Onovo (Csongvai, 56.), Bjelos (Katona, 55.) - Beridze, Simon (Szakály, 56.)
Zalaegerszeg: Demjén - Szépe (Németh E., 33.), Kálnoki-Kis, Bobál, Gergényi - Szánthó R., Favorov, Sankovic (Csóka, 91.), Babati - Zimonyi (Könyves, a szünetben), Koszta

A zalaiak szereztek korai vezetést újpesti labdavesztés után a lényegében már tét nélküli találkozón, ám a lila-fehérek még az első játékrészben fordítottak a pályafutása során először duplázó - a szezonban korábban két gólnál járó - Nemanja Antonov vezérletével. A második játékrészben Szánthó Regő is megszerezte második találatát egy pazar szabadrúgásból, majd egyenlített is a ZTE. Az Újpest azonban nem tett le a győzelem megszerzéséről, és az előrehúzódó Kire Ristevski révén 4-3-as előnybe került. A vendégek viszont - röviddel egy kihagyott büntető után - szerencsésen megpattanó találattal ismét egalizáltak. A gólokban és fordulatokban gazdag bajnoki csattanóját Giorgi Beridze szolgáltatta, és a találkozó kilencedik gólját megszerezve beállította a végeredményt. Az Újpest hatodik, a ZTE kilencedik helyen zárta az OTP Bank Liga küzdelmeit.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS