Portugál-veréssel kezdett az U18-as válogatott

2013. május. 21., 21:47   |    

Portugál-veréssel kezdett az U18-as válogatott

Mészöly Géza együttese 1-0-ra győzte le az Európa közvetlen élvonalához tartozó, hazai pályán játszó portugálokat.

Az U18-as válogatott a házigazdák ellen kezdte meg szereplését a portugáliai négyes tornán. A mieinknek nem volt könnyű dolguk, hiszen hétfőn egész napos utazás után, hajnali egy órakor kerültek ágyba a játékosok, ezért nem a legpihentebben álltak ki a mérkőzésre. A magyar válogatott a Hrabina Alex - Lorentz Márton, Asztalos Dávid, Tamás Krisztián - Medgyes Zoltán (Tóth László, 77.), Talabér Attila (Spandler Csaba, 77.), Nagy Dominik (Polgár Kristóf, 88.), Varga Szabolcs (Vallejos Dominique, 65.) - Berecz Zsombor (Ács Ádám, 65.), Bobál Gergely, Németh Márió összeállításban lépett pályára.

Az első félidőben a hazaiakat segítette az erős szél, a portugálok ezt kihasználva enyhe mezőnyfölényben futballoztak, de a stabilan záró védelmünket nem tudták feltörni, komolyabb helyzet nélkül zárták a félidőt. A szünet után a magyar válogatottat segítette a szél, ebben a periódusban már a mieink irányítottak, és a 65. percben megszerezték a vezetést is: egy labdaszerzés után Varga Szabolcs saját térfélről indította mélységi labdával Bobál Gergelyt, aki lefordult védőjéről, majd 16 méterről, bal lábbal a hálóba lőtt. A folytatásban az eredmény nem változott, válogatottunk megérdemelt győzelemmel kezdte meg szereplését a tornán. Csütörtökön a cseh korosztályos csapat lesz az ellenfél, ezen a mérkőzésen már a keret három győri labdarúgója (Pongrácz Viktor, Kalmár Zsolt, Farkas Zoltán) is a szakmai stáb rendelkezésére állhat.

- A hosszú, fárasztó utazás másnapján nem volt egyszerű dolgunk, az előzmények alapján még értékesebb a győzelem, amit egy kiváló erőkből álló portugál csapat ellen értünk el - mondta a meccs után Mészöly Géza az mlsz.hu-nak. - Az első félidőben stabilan, szervezetten védekeztünk a középpályán, nem adtunk esélyt a portugáloknak, a szünet után pedig átvettük az irányítást, több veszélyes helyzetet is kidolgoztunk, és nem maradt el a gól sem. Olyan érzésünk van, mintha egy Eb-elitkörben szerepelnénk, meggyőződésem, hogy a portugálok és csütörtöki ellenfél, a cseh válogatott is ott lehet majd a jövő évi Európa-bajnokságon, mindkét válogatott Európa legjobbjai közé tartozik. Örülök, hogy kipróbálhattuk magunkat egy latinos, támadó focit játszó portugálok ellen, és természetesen annak is, hogy az olaszok hazai legyőzése után ismét jó teljesítménnyel vertünk egy kiemelkedő tudású ellenfelet.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS