Presztízscsata a Szusza Ferenc Stadionban

2019. május. 18., 11:00   |    

Presztízscsata a Szusza Ferenc Stadionban
Fotó: facebook.com/vasassc/

Vasárnap fejeződik be a Merkantil Bank Liga 2018–2019-es idénye. Már korábban eldőlt, hogy a Zalaegerszeg és a Kaposvár jut fel az OTP Bank Ligába, s az is, hogy a Cegléd, a Mosonmagyaróvár és a Monor búcsúzik a második vonaltól. A kaposvári közönség otthon is megünnepelheti a csapatát, a ZTE Újpesten, a Vasas ellen zárja a szezont.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–VÁC FC
(Balmazújváros, 14.30)

A balmazújvárosiak sem előre, sem hátra nem léphetnek, a tizenhetedik helyen zárják az idényt. A hosszú vereségszéria után a legutóbbi két meccsüket megnyerték. A Vác a tizenkettedik, négyből négyet veszített az utóbbi hetekben.

VASAS FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 14.30)

A ZTE nem csupán feljutóként, de bajnokként is várhatja a mérkőzést. Nem állt le a feljutás bebiztosítása óta sem, a legutóbbi három mérkőzésén győzött. A Vasas megtorpant a döntő pillanatokban, a 35. és a 36. fordulóban öt pontot is veszített, a harmadik helyről várja utolsó mérkőzését.

BFC SIÓFOK–CEGLÉDI VSE
(Siófok, 14.30)

A Balaton-parti gárda a tizenharmadik helyen áll, ha nyer, egyet még előreléphet, ha kikap, akár még három helyet is hátracsúszhat. Utóbbi kevésbé valószínű, mert jó formában zárja az évet, a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyerve váltotta meg a helyét a Merkantil Bank Liga következő idényére is. A Cegléd búcsúzik, részben gyenge idegenbeli mérlege miatt. Ezen a tényen még az sem változtat, hogy legutóbb Óbudán legyőzte a Monort.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BUDAÖRS FC
(Csákvár, 14.30)

Ha a Csákvár nyer, a Kazincbarcika pedig nem, akkor előbbi a mezőny első felében zárja majd az idényt, egyébként tizenegyedik lesz. Középcsapattá érett a 2018–2019-es szezonban. A Budaörs játéka kellemes meglepetése volt az idénynek, a hazai mérkőzéseit Tatabányán, albérletben játszó gárda a negyedik és a heteik hely között zár majd.

WKW ETO FC GYŐR–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Győr, 14.30)

A szeszélyes ETO a nyolcadik helyen áll, előrébb már nem léphet. A legutóbbi két meccsét megnyerte, pályaválasztóként szeptember óta csupán egyszer veszített. A Mosonmagyaróvár, noha ért el bravúros győzelmeket, nem tudta kiharcolni a bennmaradást. A legutóbbi két meccsét elveszítette.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–KAZINCBARCIKA BSC
(Békéscsaba, 14.30)

A hatodik Békéscsaba egyet még javíthat, de akár egyet még ronthat is pozícióján. A legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradt. A Kazincbarcika a tizedik, matematikailag még léphet előre, de a papírforma alapján ez nem valószínű.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Nyíregyháza, 14.30)

A Nyíregyháza múlt vasárnap kikapott, a kilencedik helyen áll, egyet még léphet előre, de ehhez az ETO-nak botlania kellene. Idén eddig minden hazai mérkőzését megnyerte! A Gyirmót a legutóbbi fordulókban rengeteg pontot hullajtott el, múlt vasárnap hosszú hetek után ismét nyert. Idegenben a legutóbbi hat meccsén összesen négy pontot szerzett. Negyedik helyen áll, hátrább veresége esetén sem valószínű, hogy csúszik. A Vasast még megelőzheti, akár egy döntetlennel is.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–SOROKSÁRI SC
(Kaposvár, 14.30)

Tavaly ilyenkor az NB III-ból való feljutást ünnepelték Kaposváron, most újabb osztályt ugrik a csapat. Biztosan másodikként zárja az idényt, köszönhetően nagyszerű hajrájának: a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerzett. A Soroksár még akár ötödik is lehetne, ha nyer, de ehhez hibáznia kellene a Békéscsabának és a Budaörsnek is

DUNA ASZFALT TVSE–DOROGI FC
(Tiszakécske, 14.30)

Az újoncról már hetek óta tudjuk, hogy megvetette a lábát a második vonalban, s a 14–16. hely között fog zárni. Most tizenötödik. A Dorog azonos pontszámmal áll vele, értelemszerűen csak hazai győzelem esetén változik kettejük között a sorrend.

BSS MONOR–BUDAFOKI MTE
(Óbuda, 14.30)

A Monornak akadtak jó periódusai az idényben, de nem tudta megtartani a helyét a Merkantil Bank Ligában, egyetlen idény után búcsúzik. A Budafok a legutóbbi öt fordulóban három pontot szerzett csak, de már hetek óta biztos bennmaradó. A tizenhatodik helyen áll.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS