Priskin Tamás góllal kezdte a tavaszt

2016. február. 28., 21:16   |    

Priskin Tamás góllal kezdte a tavaszt

Továbbra is jól szerepelnek a válogatott légiós támadói, ezen a hétvégén Németh Krisztián és Priskin Tamás szerzett gólt, Dzsudzsák Balázs gólpasszal segítette klubcsapatát.

Hétvégén megkezdődött a szlovák bajnokság tavaszi szezonja, méghozzá egy igazi rangadóval: az első helyezett Trencin fogadta a második Slovan Bratislavát. A vendégeknél Priskin Tamás végigjátszotta a találkozót, sőt ő állította be a 0-2-es végeredményt a 41. percben szerzett remek bal lábas góljával. A Trencin maradt az élen, de a két csapat között már csak négy pont a különbség.

Katarban folytatódott Németh Krisztián remek szériája, a válogatott csatára negyedik bajnokiján az ötödik gólját jegyezte az al-Garafa színeiben. Ezúttal büntetőből talált be, emellett adott egy gólpasszt is az Umm Salal ellen 4-4-es döntetlennel zárult összecsapáson.

A török bajnokságban a Bursaspor 1-0-ra nyert a sereghajtó Eskişehirspor otthonában, a három pontot eldöntő találat előtt a meccset végigjátszó Dzsudzsák Balázs remek passzt adott a gólt jegyző Batallának.

Lengyelországban felemás élményekkel gazdagodtak légiósaink. Nikolics Nemanja kezdőként végigjátszotta a Legia Warszawa bajnokiját, csapata pedig 2-0-ra legyőzte a Ruch Chorzow együttesét, ezzel átvette a vezetést az Ekstrakalsa tabelláján. Nikolics ezúttal nem vette ki a részét a góllövésből. Lech Poznan a Jagielloniától kapott ki saját közönsége előtt. Kádár Tamás végigjátszotta a 90 percet, Lovrencsics Gergő a 78. percben, csereként állt be a hazaiakhoz. A Wisla Krakow folytatta rossz sorozatát, otthon szenvedett 2-1-es vereséget a Podbeskidzie csapatától, és visszacsúszott az utolsó előtti helyre a tabellán. Guzmics Richárd eltiltása miatt nem lépett pályára a krakkóiaknál.

Németországban a sereghajtó Hannover megszerezte első tavaszi győzelmét, de Szalai Ádám nem lehetett részese a Stuttgart elleni 2-1-es idegenbeli sikernek, mert még nem épült fel sérüléséből. Kleinheisler László ezzel szemben csereként, az 58. percben pályára lépett a Hannovert két pozícióval és négy ponttal előző Werder Bremen színeiben, csapata a 89. percben szerzett találattal mentett pontot a Darmstadt ellen (2-2).

A német másodosztályban a 14. helyezett FSV Frankfurt 0-0-ás döntetlent ért el a hatodik helyen álló Braunschweig otthonában, Kalmár Zsolt kezdőként 81 percet töltött a pályán a vendégeknél. Stieber Zoltán a cserepadról nézte végig, ahogy együttese, a Nürnberg 2-1-re legyőzte a Fürthöt.

A svájci élvonalban Vanczák Vilmos végig a pályán volt a Sion bajnokiján, csapata 3-1-re nyert a Luzern ellen.

Légiós kapusaink közül csak Gulácsi Péter kapott szerepet hétvégén, ő védte az éllovas RB Leipzig kapuját a Padernborn ellen 1-0-ra megnyert Bundesliga II-es bajnokin. Bogdán Ádám a cserepadon ült az angol Ligakupa-döntőn, csapata, a Liverpool döntetlen után tizenegyesekkel veszített a Manchester City ellen.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS