Pürroszi győzelmet aratott az MTK

2013. október. 21., 15:37   |    

Pürroszi győzelmet aratott az MTK

A JET-SOL Liga Női Labdarúgó NB I 10. fordulójának rangadóján az Astra HFC magabiztosan győzte le az ebben a bajnokságban, a várhatóan a felsőházba jutó csapatok ellen még pontnélküli Viktória Trend Optika FC-t, és megszilárdította helyét a tabella élén.

A csepeli mérkőzésen Nagy Dóra révén a Viktória hagyta ki az első helyzeteket – ám ezt a sérült Vidácsot és Csorbait nélkülöző Astra kíméletlenül „megtorolta”. A 32. percben Sümegi Éva fordult le a vendégek tizenhatosán belül védőjéről, Tóth Alexandráról, majd higgadtan lőtte a hálóba a rózsaszín mezesek első találatát. Az 57. percben egyenlített a Viktória, Heike Manhart szabadrúgását Kovács Klaudia az előrehúzódó Marsai Nikolett elé ütötte, aki közelről egyenlített. A hajrában viszont a mérleg nyelve ismét az Astra felé billent, elsősorban azért, mert a hazai csapat játékosai jobban akarták a győzelmet: a 72. percben a szombathelyiek csak érdeklődéssel figyeltek egy jobbról bejövő szögletet, a labdához azonban senki sem ért hozzá, így a hosszú oldalon érkező Szabó Boglárka számára nem jelentett gondot, hogy – a késlekedő Manhart mellett – a hálóba stukkolja csapata győztes gólját.

A bajnoki címvédő MTK Hungária sima, ám „pürroszi” győzelmet aratott Szegeden. A válogatott keret többségét adó kék-fehérek nagy menetelés közepén utaztak a Boszorkányokhoz, hiszen a Turbine Potsdam elleni két BL-meccs, az Újpest és a Szeged elleni bajnokik után Pádár Anitáékra kedden a Ferencváros elleni bajnoki rangadó, majd az Ausztria, illetve Bulgária elleni vb-selejtező vár. Medgyes Péter ennek ellenére gyakorlatilag legerősebb csapatával állt ki a meccsre – simán nyert is az MTK, ám a kék-fehérek és a válogatott két kulcsembere, Smuczer Angéla és Vágó Fanny sérülést szenvedett. A mérkőzés legeredményesebb játékosának a két gólt szerző Pádár Anita bizonyult, aki ezzel átvette a vezetést a góllövőlistán.

A szintén a keddi „csúcsderbire” készülő Ferencváros viszont pihentette kulcsemberei többségét az Újpest ellen, szem előtt tartva, hogy a bajnokság speciális lebonyolítási rendjében ez az eredmény, várhatóan nem befolyásolja majd a végkimenetelt. Dörnyei Balázs hét olyan játékost jelölt a kezdő tizenegybe, aki nem tartozik az alapcsapatba, miközben Mosdóczi, Vőfély, Rudán, Szabó Viktória, Zeller, Kaján, Nagypál és a szlovén Benak is hiányzott a pályáról. Mindez természetesen semmit sem von le a jól küzdő, a pontszerzésért mindent megtevő Újpest érdeméből, amely a bő félóra játék után bekapott gól után szinte azonnal egyenlített, Külüs Zsuzsanna éles szögből lőtt, okos góljával fordítani is tudott és a sokadszor remekül védő Bíró Barbara vezérletével esélye volt akár a három pont megszerzésére is.

Kiegyenlített mérkőzésen, nagy csatában tartotta otthon a Femina a három pontot a Budapest Honvéd ellen. Staar Gabriella góljával még a piros-feketék vezettek, de a rákospalotaiak két rögzített játékhelyzetet követően – Szeitl és Zólyomi révén – fordítottak, majd előnyüket meg is tudták őrizni a lefújásig.

A JET-SOL Ligában bajnoki fordulót csak két hét múlva rendeznek legközelebb, ennek ellenére mozgalmas időszak következik a hazai női labdarúgásban. Kedden 17 órától a Népligetben a Ferencváros és az MTK vív olyan mérkőzést, amely akár a bajnokság végkimenetelét is befolyásolhatja, utána pedig a válogatott kerül reflektorfénybe. Vágó Attila csapata szombaton, majd a következő csütörtökön – egyaránt 17 órakor, a Bozsik Stadionban – Ausztria, illetve Bulgária válogatottját fogadja.

JET-SOL Liga, 10. forduló

Szegedi AK – MTK Hungária 1-6 (1-2)
1. FC Femina – Budapest Honvéd 2-1 (2-1)
Újpesti TE – Ferencváros 2-2 (1-1)
Astra HFC – Viktória Trend Optika FC 2-1 (1-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS