Puskás Suzuki Kupa: A házigazda és a Genk játssza a döntőt

2018. május. 20., 21:01   |    

Puskás Suzuki Kupa: A házigazda és a Genk játssza a döntőt

A felcsútiak a görög Panathinaikosz elleni, vasárnapi döntetlennek köszönhetően az A csoport élén végeztek, míg a Genk a Real Madriddal osztozkodott a pontokon, s zárt a B jelű négyes első helyén.

Az első percben egy görög fejest követően Papp Zsombornak kellett nyújtózkodnia, hat perccel később Magyar Zsolt tizennyolc méterről lőtt kapu fölé. A 18. percben Papp Lászlót buktatta Szadikaj a tizenhatoson belül. A védő piros lapot kapott, viszont a büntetőt a sértett nem helyezte eléggé, így a görög kapus bravúrral hárított. Hat perccel később Sipos próbálkozott húsz méterről, Hacijannisz ismét védett. Egy percre rá Papp László előtt adódott óriási lehetőség, egyedül törhetett kapura, azonban a görög hálóőr megint a helyén volt.

A második játékrész is Puskás-rohamokkal indult. A 34. percben a csereként beállt Komáromi került helyzetbe, de Hacijannisz eszén nem járt túl most sem. Egy perccel később Cavidasz szerezhetett volna vezetést a csapatának, de közelről a jobb kapufa mellé passzolt. Az 55. percben, szép támadás végén Komáromi már a kapust is kicselezte, középre passzolt, ám ott nem érkezett társa. Az 59. percben a kapu előtt kialakult kavarodásban Anasztopulosz eszmélt a leggyorsabban, és gólt szerzett. A PFLA akadémistái azonban nem adták fel, és a hosszabbításban egy szögletet követően Nagy Zalán góljával egyenlíteni tudtak, így a döntőben a belga Genk együttesével találkozik a csapat – írja a pfla.hu

Puskás Akadémia–Panathinaikosz (görög) 1–1 (0–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 500 néző. Vezette: Molnár. 
Gólszerző: Nagy Z. (60.), ill. Atanaszakopulosz (58.) 
Kiállítva: Szadikaj (18.)

Puskás Akadémia: Papp Zs. – Gáspár (Papp M.), Koch, Posztobányi, Körmendi – Sipos, Radics – Kocsis (Nagy Z.), Papp L. (Komáromi), Magyar (Dankó) – Skribek (Kotula) 

Panathinaikosz: Hacijannisz – Vajannidisz, Paraszkevopulosz, Szadikaj, Szpinosz – Mavrudisz, Cavidasz (Cimpokasz) – Lazaridisz (Anasztopulosz), Szerpezisz, Zagaritisz – Atanaszakopulosz (Sziatunisz) 

Az A-csoport végeredménye
1. Puskás Akadémia 7 pont
2. Flamengo 6
3. Bayern München 3
4. Panathinaikosz 1


B csoport:
KRC Genk (belga)–Real Madrid (spanyol) 1–1 (1–0)
Budapest Honvéd–Sporting Lisboa (portugál) 1–2 (2–1)
Gólszerző: Cipf (7.), ill. R. Fernandes (10.), C. Silva (22.)

Budapest Honvéd: Kemenes – Tóth P., Juhász Zs., Horváth M., Csörgő – Tóth R., Zvara, Irimiás, Kóródi – Cipf (Májer), Molnár R. (Komiszár)

Sporting:
 Cunha – Santos, C. Silva, E. Quaresma, Inácio – R. Fernandes (Ceita), D. Ferreira – Lobato, Cardoso (J. Domingues), Varela (G. Ferreira) – Correira (G. Fernandes)

A B-csoport végeredménye
1. Genk 7 pont
2. Sporting CP 6
3. Real Madrid 2
4. Budapest Honvéd 1

A hétfői program:
Döntő: Puskás Akadémia-KRC Genk 18.00
Bronzmérkőzés: Sporting Lisboa-Flamengo 16.30
az 5. helyért: Bayern München-Real Madrid 14.30
a 7. helyért: Panathinaikosz-Budapest Honvéd 13.00


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS