Rajtol az OTP Bank Liga: Kettős mérkőzés Felcsúton

2018. július. 20., 20:52   |    

Rajtol az OTP Bank Liga: Kettős mérkőzés Felcsúton

A Pancho Arénában, a Puskás Akadémia és a Debreceni VSC találkozójával kezdődik az OTP Bank Liga 2018–2019-es idénye. Szombaton négy, vasárnap két mérkőzést rendeznek az első fordulóban.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DEBRECENI VSC
(Szombat, Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)

Az OTP Bank Liga mezőnyében a Puskás Akadémia váltott egyedüliként edzőt a nyáron, Pintér Attila helyére Benczés Miklós került, aki tulajdonképpen visszatért Felcsútra. A felkészülés során a csapat, az első, a révkomáromi KFC Komarno elleni meccsétől eltekintve, kevés gólos mérkőzéseket játszott, amelyből arra is következtethetünk, a védekezés megszervezése máris jól sikerült. A DVSC kerete alig változott a tavaszhoz képest, a Loki a felkészülés során veretlen maradt. A két csapat az előző idényben ötször is találkozott egymással, a bajnokságban két döntetlen mellett a DVSC egyszer nyert a Nagyerdőben. Ugyanakkor a Magyar Kupában, felcsúti 4-0-s győzelmének köszönhetően, a Puskás Akadémia lépett tovább, noha a visszavágót elveszítette 2-0-ra. Érdekes, hogy az öt meccsből csupán egyen szerzett mindkét csapat gólt.

BUDAPEST HONVÉD–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Szombat, Bozsik Stadion, 20.15)

Supka Attila csapata már túl van két tétmérkőzésen, kedden, hazai pályán, hátrányból indulva 4-0-ra legyőzte a macedón Rabotnicskit, s ezzel továbbjutott az Európa Ligában. Jövő héten a luxemburgi Progrés Niedercorn ellen játszik. Kérdéses, hogy Supka Attila a nagyjából két hét alatt lejátszandó öt mérkőzés közepette milyen összeállítást választ a bajnoki nyitányra, az mindenesetre tény, hogy az Eppel, Lanzafame kettőst elveszítő gárda eddig nem áll hadilábon a gólszerzéssel. A Haladásnak nem sikerültek jól a felkészülési mérkőzései, vélhetjük, hogy Michal Hipp a csapatépítést tartotta fontosnak. A két együttes legutóbbi öt egymás elleni mérkőzését a kispestiek nyerték, négyszer egy, egyszer két góllal. Utóbbi egy 2-0-s Honvéd-siker volt, az előző idény, a 2017–2018-as első foordulójában.

MOL VIDI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Felcsút, Pancho Aréna, 20.15)

A nap második felcsúti mérkőzésén a bajnok az abszolút újoncot fogadja. Egy éven belül ez lesz a második „kettős rangadó” vidéken, tavaly október 21-én, Debrecenben a DVSC a Haladást, a Diósgyőr a Bp. Honvédot fogadta. A Vidi tavaly is egy abszolút újonc ellen játszott Felcsúton az első fordulóban, akkor nem nyert (1-1) a Balmazújváros ellen. A székesfehérváriak szerdán már Bulgáriában játszanak BL-selejtezőt, Marko Nikolics kihasználhatja ezekben a napokban, hogy gazdag a kerete. A Kisvárda története első élvonalbeli mérkőzése előtt áll, alaposan átalakult játékoskerettel. Kondás Elemér csapata mindössze egy felkészülési mérkőzését veszítette el, egy hete a Nyíregyházától kapott ki. A korábbi debreceni sikeredző 2016 nyara után tér vissza az élvonalba. 

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PAKSI FC
(Szombat, Mezőkövesd, 20.15)

A két csapat a legutóbbi négy alkalommal szoros, s gólokban gazdag mérkőzéseket vívott egymással. Egy tavaly őszi 1-1 mellett három összecsapás is öt gólt hozott, kétszer a hazaiak, egyszer a paksiak nyertek 3-2-re Mezőkövesden. A felkészülés során Kuttor Attila legénysége felemás eredményeket ért el, kikapott a Beitar Jerusalemtől, legyőzte az eperjesi Tatrant, s egy győzelemmel és egy vereséggel zárt a Slavia Praha ellen. A Paks kevés gólos meccseket játszott a felkészülés során, eredményességét elsősorban Simon Andrásnak köszönhette.

FEENCVÁROSI TORNA CLUB–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Groupama Aréna, 17.30)

A zöld-fehérek a tavasszal az utolsó játéknapon a bennmaradást biztosító Diósgyőr ellen próbálnak javítani a nemzetközi kupakiesés után. Thomas Doll együttesében rengeteg új játékos van, közülük jó néhányan már a Maccabi ellen, az Európa Ligában tétmérkőzésen is bemutatkoztak, várhatóan a bajnokin is játszanak majd. A zöld-fehérek az előző idényben kétszer is magabiztosan verték otthonukban a Diósgyőrt, a borsodiak még a Bódog-korszak elején, 2017 tavaszán tudtak pontot szerezni a Groupama Arénában. Ugyanakkor idén tavasszal pályaválasztóként legyőzték a Ferencvárost, amelynek az akkor elveszített pontok nagyon hiányoztak az idény hajrájában. A DVTK nem szerepelt jól a felkészülési mérkőzéseken, de hívei kiegyeznének azzal, hogy a rossz főpróba után sikeres előadás következzen.

ÚJPEST FC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 19.30)

Az élvonalba visszatérő MTK a Sevilla elleni Európa Liga-mérkőzésre készülő Újpestnél vendégeskedik. A kék-fehéreknél Feczkó Tamás edző élete első élvonalbeli mérkőzése előtt áll, alaptizenegye nagy részének ugyanakkor van NB I-es tapasztalata. A két csapat az előző idényben a Magyar Kupában játszott egymással, mindkettő nyert egyszer, a lilák az idegenben szerzett eggyel több góllal jutottak tovább. A 2016–2017-es szezonban az Újpest nem tudott nyerni bajnokin a kék-fehérek ellen, sőt, bajnoki meccsen 2015. május 16. óta nyeretlen az MTK ellen.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS