Rangadó a második helyért: Fehérvár-Mezőkövesd az NB I-ben

2020. február. 07., 13:26   |    

Rangadó a második helyért: Fehérvár-Mezőkövesd az NB I-ben

Egymás ellen játszik a második és a harmadik helyezett; a Honvéd a ZTE-t, a Paks a Puskás Akadémiát fogadja az OTP Bank Liga szombati fordulójában.

MOL FEHÉRVÁR FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Székesfehérvár, 17.00)

A MOL Fehérvár a legutóbbi hat hazai bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg, igaz – a Mezőkövesdhez hasonlóan – tavasszal még nem szenvedett vereséget. Minden helyszínt figyelembe véve a legutóbbi három fordulóban öt pontot szerzett, kiemelendő, hogy akcióból még nem kapott gólt. A Mezőkövesd legutóbb otthon csak döntetlent játszott az Újpesttel, az első két 2020-as találkozóját megnyerte. Vendégként október 5. óta a Honvéd ellen nyert először, a múlt szombaton. A Mezőkövesd még soha nem nyert mérkőzést a Fehérvár vendégeként.

PAKSI FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Paks, 17.00)

A Paks a legutóbbi öt fordulóban minden más csapatnál több pontot, tizenkettőt gyűjtött. A megnyert mérkőzésein nem kapott gólt. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsét megnyerte. A Puskás Akadémia nyeretlen még 2020-ban, mind a három eddigi bajnoki mérkőzése döntetlenre végződött. Vendégként augusztus 17. óta veretlen, sőt, tavaly március 30. óta csupán egyszer, Mezőkövesden kapott ki idegenben az OTP Bank Ligában. A felcsútiak bajnoki találkozón még nem nyertek Pakson, Magyar Kupa-mérkőzésen már igen.

KISVÁRDA MASTER GOOD–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Kisvárda, 17.00)

A Kisvárdát új edző, Bódog Tamás dirigálja a mérkőzésen. Csapata tavasszal még nyeretlen, sőt, november 30. óta a hétközi fordulóban, Zalaegerszegen szerzett először pontot. Pályaválasztóként legutóbb a Honvédot győzte le, november utolsó napján. A Rákóczi volt az előző fordulóban az egyetlen csapat, amely vereséget szenvedett, vendégként, a Debrecen elleni győzelmétől eltekintve, minden mérkőzését elveszítette.

BUDAPEST HONVÉD–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)

Egyik csapat sem tudott még nyerni a tavaszi idényben, a Honvéd két, a ZTE egy pontot szerzett. A kispestiek pályaválasztóként egy jó sorozat után a legutóbbi két alkalommal összesen egy pontot tudtak „otthon” tartani. A ZTE vendégként 2009 óta nem tudott élvonalbeli mérkőzést nyert a Honvéd ellen. Az egerszegiek eddig kétszer nyertek a visszajutás óta idegenben, egyszer Kaposváron, egyszer pedig Felcsúton.

DIÓSGYŐRI VTK–DEBRECENI VSC
(Diósgyőr, 17.00)

A Diósgyőr nagyszerűen kezdte a tavaszi szezont, hét pontjánál egyetlen csapat sem gyűjtött többet. Pályaválasztóként legyőzte a Kaposvári Rákóczit. A DVSC is veretlen, az Újpest elleni mérkőzés után kétszer döntetlent játszott. Új edzőjével, Vitelki Zoltánnal még nem kapott ki – a trénernek minden bizonnyal különleges lesz a szombati találkozó, hiszen pályafutása ezer szállal kötődik a DVTK-hoz. Nem lesz könnyű dolga a Lokinak Diósgyőrben:  augusztus 24. óta csupán egy idegenbeli mérkőzést nyert meg vendégként. A Diósgyőr ellen, vendégként, 2017 májusában nyert legutóbb.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS