Rangadó a Széktói Stadionban

2014. november. 08., 12:20   |    

Rangadó a Széktói Stadionban

Öt mérkőzést játszanak ma az OTP Bank Liga 14. fordulójában. Kettőt a Dunántúlon, egyet Újpesten, kettőt az Alföldön, illetve a keleti országrészben.

KECSKEMÉTI TE–VIDEOTON FC
(November 8., szombat, 14.00)

A listavezető Videoton eddig minden idegenbeli bajnoki mérkőzését megnyerte, győzött Nyíregyházán, Szombathelyen és Pécsen is. Joan Carrillo edzői korszakának a dicsősége e három siker, de a teljes képhez tartozik, hogy a fehérváriak már tavasszal is nagyon jól szerepeltek vendégként. Március 22. óta idegenben kettő kivételével minden idegenbeli bajnoki meccsüket megnyerték, mindössze Mezőkövesden játszottak döntetlent – és kikaptak a KTE-től a Széktói Stadionban. A Hirös város lila-fehérjei az utóbbi időben javítottak a hazai mérlegen. Egy hármas vereségszéria (ebből egy találkozó még az előző idényre esett) után a legutóbbi hat hazai bajnokiból csak egyet veszítettek el, két döntetlen mellett hármat megnyertek. Igaz, inkább a kiváló védekezésnek, mint a jó támadójátéknak köszönhette utóbbi sikereit a csapat, az említett hazai bajnoki gólkülönbsége 5-3. A mérkőzés egyik különlegessége a kecskeméti vezetői stáb összetétele: Sallói István és a vezetőedző Bekő Balázs játékospályafutása is ezer szállal kötődik a Videoton FC-hez. MVM-PAKS–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(November 8., szombat, 16.00)

A Paks a legutóbbi öt bajnokijából csak egyet tudott megnyerni, éppen úgy, mint a Lombard Pápa. Ennek ellenére a tolnai zöld-fehérek továbbra is az élmezőnyhöz tartoznak (az ötödik helyen állnak, egyetlen ponttal lemaradva az egy mérkőzéssel többet játszott Ferencvárostól), a sárga-kékek ellenben csak a tizenegyedikek. A Paks, miután felcserélte az előző hónap végén a pálya használhatatlansága miatt a Videoton FC elleni mérkőzés pályaválasztói jogát, az elmúlt egy hónapban mindössze egy bajnoki vívott hazai pályán, azon 3-1-re megverte a Diósgyőrt. Előtte kikapott a KTE-től, április 5. óta csak akkor nem szerzett pontot a csapat hazai bajnokin. Csertői Aurél együttese a legutóbbi három hazai találkozóján öt gólt kapott az OTP Bank Ligában, ami csak azért feltűnő, mert előtte hat mérkőzésen egyet sem. A Pápa legutóbbi idegenben meglepetésre 2-0-ra nyert Pécsen, de nagyon gyenge a 2014-es mérlege. a baranyai siker előtt 12 idegenbeli bajnokiján összesen három pontot gyűjtött. A két csapat legutóbbi öt párharcában a mindenkori vendégcsapat egyetlen gólt sem szerzett. A Pápa még soha nem nyert Pakson élvonalbeli bajnoki mérkőzést.

ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(November 8., szombat, 16.00)

A mezőnyben egyedüliként a lila-fehérek nem szenvedtek vereséget a legutóbbi öt fordulóban. Hazai pályán hat mérkőzéséből négyet megnyert, kettőn döntetlent játszott Nebojsa Vignjevics együttese. Pályaválasztóként 10 gólt szerzett, négyet kapott. Az őszi idényben az első három hazai bajnokiján két, a második hármon nyolc gólt szerzett. A felcsútiak, noha októberben rövid élvonalbeli történetükben először négy egymást követő megnyert bajnokiig jutottak, a legutóbbi két találkozójukat elveszítették. A csapat március 29. óta csak egyszer Kecskeméten, egyszer pedig Nyíregyházán nyert vendégként bajnokit, az összes többit elveszítette. A fővárosban e periódusban négyszer is kikapott. Igaz, eddigi egyetlen Megyeri úti bajnokiján, 2013. december 7-én 3-3-ra végzett.

PÉCSI MFC-MATIAS–GYŐRI ETO FC
(November 8., szombat, 18.00)

Az immár Kulcsár Árpád által irányított pécsi csapat, a mezőnyben egyedüliként, hazai pályán még nyeretlen. Hét mérkőzésén mindössze két pontot szerzett. A legutóbbi 16 bajnokijából (értelemszerűen ebből három még az előző idényre esett) csak egyen, Debrecenben úszta meg kapott gól nélkül. A piros-feketék a legutóbbi négy bajnoki meccsükön nem szereztek pontot. Az ETO idegenben a hét eddigi találkozóján nyolc pontot szerzett, éppen annyit, amennyit pályaválasztóként. A legutóbbi négy bajnokiján nem kapott ki, igaz, háromszor döntetlent játszott. Vendégként a legutóbbi öt meccséből csak Felcsúton kapott ki és egyedül Pápán nem szerzett gólt. A PMFC tavasszal meglepő, 5-2-es győzelmet aratott Győrben, de hazai pályán 2011 óta nyeretlen a zöld-fehérek ellen.

DVSC-TEVA–DUNAÚJVÁROS PASE
(November 8., szombat, 20.00)

A bajnokcsapat hazai mérlege meglepően gyenge az utóbbi időben, a legutóbbi négy meccsből csak egyet nyert meg, igaz, azon kiütötte a zsenge Honvédot. A Pécstől és a Ferencvárostól is két gólt kapott. Az új stadionban játszott nyolc mérkőzéséből négyen kapott gólt, négyen nem. A Dunaújváros az elmúlt hetekben magára talált. Az újonc, minden sorozatot figyelembe véve a legutóbbi öt mérkőzésén veretlen maradt. Idegenben hétszer nem szerzett gólt, ellenben egyszer kettőt és kétszer hármat. Élvonalbeli pályafutása során még soha nem nyert vendégként.

A további mérkőzések

November 9., vasárnap:
Szombathelyi Haladás-MTK Budapest 16.30
Diósgyőri VTK-Nyíregyháza Spartacus 18.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS