RangAdó-díjátadó: Varga Barnabás az év játékosa, Szabó István az év edzője

2023. május. 30., 22:16   |    

RangAdó-díjátadó: Varga Barnabás az év játékosa, Szabó István az év edzője

Tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Magyar Labdarúgó Szövetség RangAdó díjátadóját, amelyen a magyar futball legkiválóbb szereplőit díjazták.

Az M4 Sport közszolgálati sportcsatorna stúdiójában rendezett 2022-es díjátadón az OTP Bank Liga 2022/2023-as idényének legjobbjait díjazták. Hét férfi kategóriában hirdetett győztest az MLSZ: az év játékosa, az év felfedezettje, a gólkirály, az év edzője, az év játékvezetője, az év gólja és a fair play-díj.

Három kategória (az év játékosa, felfedezettje és edzője) végeredménye most is a klubok szavazatai alapján dőlt el, minden egyesület részéről a csapatkapitány, a vezetőedző, valamint a legidősebb és a legfiatalabb labdarúgó szavazott az általa legjobbnak tartott 3–3 játékosra kategóriánként.

Az év játékvezetőjét az MLSZ Játékvezető Bizottsága választotta meg, míg a fair play-díj a fair play-lista alapján talált gazdára. Az év góljának járó díjat idén is a szurkolók szavazatai alapján osztották ki.

A 18 éves Lisztes Krisztián lett a 2022/2023-as idény felfedezettje

Berke Balázs 2020 után másodszor lett az év legjobb NB I-es játékvezetője, a RangAdó díjátadón Hanacsek Attilától, az MLSZ Játékvezető Bizottságának elnökétől vette át a díját.

Az idei Fair Play-díjat az OTP Bank Liga-idény legsportszerűbb csapata, a Kisvárda Master Good kapta meg a RangAdó-díjátadón. A Kisvárda nevében Révész Attila sportigazgató vette át az elismerést Makray Balázstól, az MLSZ Grassroots, Fair Play és Kisebbségi Bizottságának elnökétől.

Az év felfedezettje a Ferencváros tavasszal berobbant 18 éves támadója, Lisztes Krisztián lett, aki Barczi Róberttől, az MLSZ sportigazgatójától vette át az elismerését.

Az év edzője az újonc Kecskeméti TE vezetőedzője, a csapatát bajnoki ezüstéremre vezető Szabó István lett, aki Marco Rossi szövetségi kapitánytól vette át a díjat. 

A szurkolók szavazatai alapján az év legszebb góljáért járó elismerést Batik Bence, a Puskás Akadémia védője vette át a Budapest Honvédnek lőtt októberi találatáért. Az elismerést Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték zrt. kereskedelmi igazgatója adta át.

A paksi Varga Barnabás két díjat is kapott a RangAdó-díjátadón: ő lett az év játékosa, és az OTP Bank Liga gólkirályi címét is megszerezte. Varga Barnabás távollétében Balog Judit, a paksiak ügyvezetője vette át a díjakat Dunai Antaltól és Nyilasi Tibortól.

Az idei RangAdó-díjazottak:

Az Év játékosa: Varga Barnabás (Paksi FC)
Az Év felfedezettje: Lisztes Krisztián (Ferencváros)
Az Év edzője: Szabó István (Kecskeméti TE)
Az OTP Bank gólkirálya: Varga Barnabás (Paksi FC)
Az Év játékvezetője: Berke Balázs
Az Év legszebb góljának szerzője: Batik Bence (Puskás Akadémia)
Fair play-díj: Kisvárda Master Good

Az év legszebb gólja, Batik Bence találata a Bp. Honvéd ellen:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS