Rangadók vasárnapja az OTP Bank Ligában

2013. szeptember. 22., 12:48   |    

Rangadók vasárnapja az OTP Bank Ligában

A kétezres években még nem voltak bajnoki mérkőzésen – semmilyen sportágban – annyian Magyarországon, mint ahányan elővételben jegyet vásároltak a Ferencváros–Újpest rangadóra. A nap második mérkőzése is rangadó: a bajnok Győr a forduló előtt listavezető DVSC-Tevát fogadja.

FERENCVÁROS–ÚJPEST FC
(Szeptember 22., vasárnap, 16.30)

A két csapat bajnoki helyezésétől, aktuális formájától mindig független a derbi kimenetele, ez is az egyik különlegessége. A bajnoki tabellán a Ferencváros áll jobban, Ricardo Moniz együttese a Videoton FC és DVSC elleni vereségeken kívül ötször győzött. A legnagyobb magyar stadionban a Vidi elleni vereség után kapott gól nélkül legyőzte az MTK-t és a Kecskemétet is. Érdekes, hogy döntetlent ősszel még nem játszott. A lila-fehérek mindössze kétszer nyertek, háromszor döntetlenre játszottak, s kétszer kikaptak. Mindkét alakulat másodszor játszik fővárosi rivális ellen, a Fradi legyőzte az MTK-t, az Újpest a Megyeri úton ikszelt a Honvéddal. A mostani vendégek idegenben csak egyszer, Diósgyőrben kaptak ki. Legutóbb 2010-ben fordult elő, hogy vendégcsapat meg tudta nyerni a derbit, akkor az Újpest győzött az Üllői úton. Az előző idényben mindkét legénység 2-1-re megnyerte a maga pályáján a mérkőzést. Legutóbb 2003. május 17-én, a Megyeri úton irányította a Fradi ellen olyan edző a lila-fehéreket, aki maga is játszott a csapat színeiben derbit. Sarlós András követője lesz most Kozma István. (A Fradi oldalán Détári Lajos volt időrendben a legutóbbi edző, aki játszott az Újpest ellen Ferencváros-mezben bajnokit.)

A legutóbbi Fradi-Újpest derbi összefoglalója:



GYŐRI ETO FC–DVSC-TEVA
(Szeptember 22., vasárnap, 18.30)

Pintér Attila együttese az utóbbi hetekben kilábalni látszik a hullámvölgyből, megnyerte a legutóbbi két bajnokiját a Paks, illetve az MTK ellen. Utóbbin az új szerzemények, Rudolf Gergely és Lázok János szerezték a gólokat. Rudolf Gergely most az a csapat ellen játszik majd, amelyikkel eddigi legnagyobb klubsikereit elérte. Érdekes, hogy tavaly ősszel Koltai Tamás és Varga Roland személyében két, a gólokat sorozatban termelő húzójátékosa volt az ETO-nak, idén ősszel minden gólt más játékos szerzett eddig. A listavezető DVSC-Teva pazar hazai mérlegének köszönheti bajnoki helyezését, a Nagyerdőben ötből ötöt nyert Kondás Elemér csapata. Idegenben az eddigi két mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett, sőt 2013-ban mindössze egy bajnoki mérkőzést tudott eddig nyerni vendégként. A két csapat találkozott az idényt nyitó Szuperkupa-döntőben, akkor a Győri ETO simán, 3-0-ra nyert. Érdekes: aki a legutóbbi két idényben megnyerte a két csapat rangadóját az ETO Parkban, az lett a bajnok. 2012-ben a DVSC-Teva, 2012 őszi győzelmükkel pedig 2013-ban pedig a hazaiak.

A júliusi Szuperkupa-döntő összefoglalója:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS