Rangadók zárják a 2013-as évet az OTP Bank Ligában

2013. december. 08., 12:52   |    

Rangadók zárják a 2013-as évet az OTP Bank Ligában

Két találkozóval zárul ma az OTP Bank Liga 2013-as őszi mérkőzéseinek sora. A Ferencváros Székesfehérváron, a Haladás Győrben lép pályára.

VIDEOTON FC–FERENCVÁROSI TC
(December 8., vasárnap, 16.30)

Fura képet mutat a két csapat egymás elleni mérlege az utóbbi időben. A Videoton FC a legutóbbi két bajnokit megnyerte – egyaránt a Puskás Stadionban. Ugyanakkor Székesfehérváron a legutóbbi két találkozón a zöld-fehérek győztek, a Ligakupa fináléjában például 5-1-re diadalmaskodtak a Sóstói Stadionban. Egyik csapat sincsen jó formában. A Vidi, noha hazai mérlege továbbra is remek, a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni. Ha minden sorozatot figyelembe veszünk, a legutóbbi tíz találkozójából csak hármat nyert meg, abból is kettőt alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben, Békéscsabán ráadásul hosszabbításban. Ugyanakkor a Sóstói Stadionban a Bp. Honvéd ellenit kivéve minden hazai bajnokiját megnyerte eddig a 2013–2014-es idényben, más kérdés, hogy pontosan egy hónapja, a Mezőkövesd ellen játszott legutóbb pályaválasztóként élvonalbeli bajnokit. A Ferencváros az edzőváltás óta először (s idén utoljára) játszik bajnoki mérkőzést, Máté Csaba irányítja majd a csapatot. Ahogyan a Videoton FC, úgy a Fradi is egy 1-0-s vereséggel kiesett a hét közepén a Magyar Kupából. A bajnokságban a zöld-fehérek az újpestiek elleni derbi megnyerése óta csak egyszer, Diósgyőrben nyertek, nyolc mérkőzésen hat pontot gyűjtöttek.



GYŐRI ETO FC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(December 8., vasárnap, 18.30)

Az esztendő utolsó élvonalbeli bajnoki mérkőzését két azonos pontszámmal és gólkülönbséggel rendelkező csapat vívja. A Győr és a Haladás is 27 pontot szerzett eddig, +7-es gólkülönbséggel. Amelyik gárda nyer, a harmadik helyen telel, ha döntetlenre végeznek, pontszámban utolérik a Diósgyőrt, de a borsodiak gólkülönbsége eggyel jobb marad. Folytatva a hasonlóságokat: mindkét csapat csak egyet veszített el a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből, mindkettőnek két győzelem, két döntetlen, egy vereség a mérlege. Az ETO pályaválasztóként, a Haladás vendégként négy-négy mérkőzést nyert a mostani idényben. Ezek után talán már nem is meglepő, hogy a két csapat legutóbbi nyolc egymás elleni bajnoki találkozójából hét (!) döntetlent hozott.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS