Rangadókat hoz a Merkantil Bank Liga 23. fordulója

2017. március. 04., 19:28   |    

Rangadókat hoz a Merkantil Bank Liga 23. fordulója

A listavezető Soroksár és az azonos pontszámmal álló Puskás Akadémia is pályaválasztóként játszik rangadót a Merkantil Bank liga vasárnapi, 23. fordulójában.

PUSKÁS AKADÉMIA–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Felcsút, Pancho Aréna, 13.00)

Pintér Attila együttese a múlt héten gyorsan eldöntötte a Kozármisleny elleni mérkőzését, már az első félóra végén két góllal vezetett. A csapat hazai mérlege kitűnő, az idényben még veretlen a bajnokságban – a Magyar Kupában is csak hosszabbításban kapott ki a címvédő Ferencvárostól –, a legutóbbi öt hazai bajnokiján csak a Budaörs tudta bevenni a kapuját. A Kisvárda a legutóbbi három bajnoki mérkőzését elveszítve visszacsúszott a középmezőnybe, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott néhány riválisánál. Tavasszal eddig egy találkozón van túl, Soroksáron 1-0-ra kikapott.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–BFC SIÓFOK
(Pécs, 14.30)

Az újonc kozármislenyi gárda két nehéz mérkőzésen van túl eddig tavasszal, alkalmasint ez magyarázza, hogy még szerzett pont és gól nélkül áll 2017-ben. A mosonmagyaróvári és a felcsúti kirándulás után most pályaválasztóként szerepel. Ősszel, szinte szabályos sort képezve, minden második hazai meccsét elveszítette – de ha ezt vesszük alapul, a Szolnok elleni vereség után most győzelem, vagy döntetlen következhet. A Siófok az őszi idény végét (nagyon) elrontotta, ám tavasszal még veretlen, a mosonmagyaróvári győzelme kifejezetten bravúrnak számított.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Nyíregyháza, 14.30)

A nyíregyháziak – nagy csalódásukra – a mezőny második felében állnak, miután elveszítették az első két tavaszi bajnokit. Hazai pályán augusztus 21. óta csak szegedi csapatot tudtak legyőzni, ez nem kifejezetten jó ómen. A legutóbbi négy hazai találkozójukon csupán három pontot szereztek. A mosonmagyaróvári legénység az előző fordulóban meglepő vereséget szenvedett a Siófoktól, lezárva egy tizenegy (!) mérkőzésből álló veretlenségi szériát. Idegenben ősszel szenzációs volt a mérlegük, az utolsó hét meccsen tizenkilenc pontot szereztek, mindössze két gólt kapva.

DOROGI FC–ZALAEGERSZEGI TE
(Dorog, 14.30)

Mindkét csapat a közepesnél jobb formában van, noha mindkettő kikapott fővárosi, élvonalbeli ellenfelétől a Magyar Kupa hétközi nyolcaddöntőjében. A Dorog a Csákvárt legyőzte, a kitűnően szereplő Váctól elvitt egy pontot az eddigi tavaszi bajnokikon. A ZTE a siófoki döntetlen után legyőzte a Nyíregyházát. A dorogiak pályaválasztóként a 2016–2017-es bajnoki idényben még nem játszottak döntetlent, hat győzelem, öt döntetlen a mérlegük. A ZTE vendégként már hatszor is „ikszelt”, a nyitó forduló óta csak Pécsen, a Kozármisleny ellen nem szerzett pontot.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–VÁC FC
(Gyula, 14.30)

Az akadémisták a legutóbbi négy fordulóban veretlenek maradtak, de elsősorban idegenben remekeltek, pályaválasztóként legutóbb szeptember 14-én tudtak mérkőzést nyerni. Idén eddig a kiesés ellen küzdő Cigándot fogadták, a jó hír, számukra, hogy nem kaptak, a rossz, hogy nem is szereztek gólt. A váciak kilenc forduló óta veretlenek, feljöttek közvetlenül az élcsoport mögé, igaz, a Dorog elleni hazai (dunaújvárosi) pontvesztésük váratlan volt. Idegenben a legutóbbi három találkozójukat megnyerték.

CEGLÉDI VSE–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Albertirsa, 14.30)

A legutóbbi fordulóban a ceglédiek a rivális Cigánd elleni idegenbeli győzelemmel javítottak a mérlegükön. Október 22-én győztek azt megelőzően legutóbb, az a csapat eddigi utolsó hazai sikere is egyben. Azóta pályaválasztóként háromból hármat veszített a csapat. Mind a két csapat kiesett a hét közben a Magyar Kupából, a Cegléd az NB I-es Diósgyőrrel szemben, a Csákvár pedig az ugyancsak a Merkantil Bank Ligában szereplő Sopron vendégeként. A Csákvár rosszul kezdte 2017-et a bajnokságban is, kikapott a Dorogtól és otthon a Szeged 2011-től is. Idegenben a legutóbbi három bajnoki találkozóján pont nélkül maradt.

BUDAÖRS–SZEOL SC
(Tatabánya, 14.30)

A Budaörs jól mutatkozott be az első tavaszi fordulóban Tatabányán, legyőzte a Sopront, majd értékes döntetlent harcolt ki Békéscsabán. A sereghajtó SZEOL SC meglepő idegenbeli győzelemmel kezdte Albertirsán az új esztendőt, majd otthon kikapott a nyilvánvalóan erősebb Balmazújvárostól. A szegediek vendégként 2016 őszén tíz meccsen egyetlen pontot szereztek, 2017-ben eddig egyen hármat. Óriási különbség!

SOROKSÁR SC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Soroksár, 14.30)

A felcsúti találkozó mellett kétségtelenül a forduló rangadója. A Soroksár ugyan megbotlott a legutóbbi fordulóban, de október 16. óta minden hazai mérkőzését megnyerte, mégpedig kapott gól nélkül. A Békéscsaba eddig – mivel balmazújvárosi mérkőzése elmaradt – csak egy bajnokit játszott tavasszal, azon pedig nem bírt otthon a Budaörssel. Mindazonáltal október 30. óta nem kapott ki a bajnokságban, Idegenben még régebb óta, az október 2-i, csákvári 1-3 óta minden mérkőzésén szerzett pontot. Még érdekesebb, hogy augusztus 21. óta, az említett, csákvári találkozót leszámítva, a Békéscsaba hat idegenbeli bajnokit játszott, s mindegyiken szerzett legalább két gólt!

SZOLNOKI MÁV–SWIETELSKY SOPRONI VSE
(Szolnok, 14.30)

A Magyar Kupa negyeddöntőjének két szereplője találkozik a Tiszaligeti Stadionban. Az előző mondatból következően mindkettő sikerrel vette a hétközi akadályt, a Szolnok a harmadik ligás Szentlőrincet, a Sopron a Csákvárt búcsúztatta. A szolnokiak eddig csak egy bajnokit játszottak idén, de azon legyőzték a Puskás Akadémiát. Október 16. óta az volt a csapat első hazai sikere a Merkantil Bank Ligában. A soproni vasutasok a legutóbbi négy fordulóban nyeretlenek maradtak, háromszor is döntetlent játszottak. Vendégként kikaptak a Budaörstől Tatabányán, pedig előtte sorozatban öt idegenbeli bajnokin is veretlenek maradtak.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–CIGÁND SE
(Balmazújváros, 17.00)

A vesztett pontokat tekintve a Balmazújváros az NB II-es idény legjobbja, tekintve, hogy két pont a hátránya a Soroksárral és a Puskás Akadémiával szemben, s van egy (a Békéscsaba elleni) elhalasztott mérkőzése. A csapat tavasszal eddig csupán egy bajnokit játszott, azon legyőzte idegenben a SZEOL-t. 2016-ban a legutolsó két, pályaválasztóként játszott bajnokiját elveszítette, igaz, a Soroksár és a Puskás Akadémia, a két legnagyobb rivális ellen. A Cigánd Gyula kiharcolt egy döntetlent a tavaszi nyitányon, de utána otthon kikapott a Ceglédtől. Vendégként a legutóbbi öt mérkőzéséből csupán a Zalaegerszeg ellenit veszítette el.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS