Rangadókkal folytatódik a Merkantil Bank Liga

2016. október. 21., 14:23   |    

Rangadókkal folytatódik a Merkantil Bank Liga

A nemzeti ünnep miatt kivételesen szombaton rendezik a Merkantil Bank Liga teljes fordulóját. A 14. forduló slágere a Nyíregyháza Spartacus–Puskás Akadémia és a Zalaegerszeg–Békéscsaba mérkőzés.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–PUSKÁS AKADÉMIA
(Nyíregyháza, 13.00)
A hazai csapat győzelmi kényszerben játszik a tulajdonosi szigor miatt. Kétségtelen, hogy az élvonalba jutást megcélzó gárda az utóbbi hetekben elmaradt a várakozástól, az elmúlt négy fordulóban csapán egy pontot szerzett, a legutóbbi hat forduló eredményei alapján csupán a tizenharmadik helyen állna. Pályaválasztóként öt mérkőzésből csupán kettőt tudott megnyerni. A Puskás Akadémia együttese három nyeretlen mérkőzés után legutóbb legyőzte a Siófokot, és csupán négy pontnyira áll a listavezetőtől, a hatodik helyen – egy ponttal megelőzve a nyírségieket.

CEGLÉDI VSE–BUDAÖRS
(Albertirsa, 14.30)
A ceglédiek a legutóbbi öt fordulóban csak egy pontot gyűjtöttek, ehhez képest nem is rossz eredmény, hogy csak 2-1-re kaptak ki a listavezető Balmazújvárostól az előző fordulóban. Pályaválasztóként, Albertirsán gyűjtötték mind a tizenegy eddigi pontjukat. A Budaörs sem a jó idegenbeli mérlegével tűnik ki, eddig csupán három pontot szerzett vendégként: szeptember közepén Zalaegerszegen nyert. Hasonlóan a ceglédiekhez, a legutóbbi öt fordulóban négyszer kikapott.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–SOROKSÁR SC
(Gyula, 14.30)
Az akadémisták kiválóan szerepelnek ősszel, az élcsoportba tartoznak. Az elmúlt öt fordulóban egyetlen vereséget sem szenvedtek, igaz, a legutóbbi két hazai meccsükön csak egy-egy pontot szereztek. Övék a mezőny legjobb védelme, mindössze hét gólt kaptak eddig. A Soroksáré ugyanakkor a második leggólerősebb támadósor (csak a Puskás Akadémia neve mellett áll több szerzett gól), a vendégek sem kaptak ki a legutóbbi négy fordulóban. A Soroksár idegenben csupán egyszer veszített eddig.

DOROGI FC–SZOLNOKI MÁV FC
(Dorog, 14.30)
Az újonc a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet veszített el, kicsit megindult felfelé. Pályaválasztóként a legutóbbi két találkozóján, a Ceglédi VSE és a Budaörs ellen is győzött. A Szolnoki MÁV az egykori bányászcsapathoz hasonlóan tizenhét ponttal áll, köszönhetően annak, hogy a legutóbbi két fordulóban hat pontot gyűjtött. Vendégként négy pontot szerzett eddig, éppen a legutóbbi alkalommal győzöt először.

BFC SIÓFOK–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Siófok, 14.30)
A kisvárdaiak az előző fordulóban kikaptak, s így eggyel hátrább csúsztak az első helyről. Idegenben augusztus 10. óta veretlenek, egy győzelmüket egy döntetlen követi, most ez utóbbi következne. Május 21. óta vendégként csak Csákváron nem találtak a kapuba. A Siófok még egyszer sem játszott döntetlent a szezonban. A legutóbbi három mérkőzését elveszítette, s ezért visszacsúszott a középmezőnybe. Pályaválasztóként hét meccséből kettőt veszített el. Márciusban a Kisvárda 3-0-ra nyert Siófokon.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–SWIETELSKY-SOPRONI VSE
(Mosonmagyaróvár, 14.30)
A mosonmagyaróvári együttes szinte megtáltosodott az elmúlt hetekben a legutóbbi öt fordulóban tizenkét pontot szerzett, bravúrgyőzelmeket aratott. Ugyanakkor elsősorban idegenben remekelt, hazai pályán csak a Puskás Akadémiát győzte le a ZTE elleni, júliusi siker óta. A Soproni VSE egy ponttal megelőzi a közeli riválist, de legutóbb pályaválasztóként kikapott a Zalaegerszegtől. Figyelemre méltó, hogy vendégként a legutóbbi két találkozóján hat pontot gyűjtött.

VÁC FC–SZEOL SC
(Dunaújváros, 14.30)
Biztos, hogy megszakad egy sorozat, ugyanis mind a két csapat elveszítette a legutóbbi három mérkőzését. A Vác a középmezőny elejéről visszaesett a tizenhatodik helyre, a SZEOL egyenesen utolsó. A vendégek idegenben hét mérkőzésükön mindössze egy pontot tudtak szerezni. A Vác albérletben rendezi a hazai meccseit, a mérleg két győzelem, két döntetlen, két vereség.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Balmazújváros, 17.00)
A listavezető az elmúlt négy fordulóban csak egyszer nem nyert, pályaválasztóként tizenhat pontot szedett eddig össze, hét mérkőzésen. A Kozármisleny hullámzóan teljesít, a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, ehhez képest nem rossz, hogy a tizenkettedik helyen áll, mindössze négy ponttal a harmadik helyezett Békéscsaba mögött. Az idegenbeli mérlege két győzelem, két döntetlen, két vereség.

ZALAEGERSZEGI TE FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Zalaegerszeg, 17.00)
A forduló egyik rangadója, a hazaiak ötödikek, a vendégek harmadikok, egyaránt huszonkét ponttal A ZTE hat hazai meccséből négyet megnyert, még nem játszott döntetlent. A legutóbbi fordulóban ismét nyert. A Békéscsaba nagyon rosszul kezdte az idényt, de a legutóbbi nyolc fordulóban hét győzelmet aratott, csupán Csákváron kapott ki. A lila-fehérek 2015 februárjában játszottak legutóbb Zalaegerszegen, akkor 0-0-ra végeztek.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–CIGÁND SE
(Csákvár, 17.00)
A csákváriak a legutóbbi négy fordulóban veretlenek maradtak, sőt, a legutóbbi kettőben nyertek is. Ezzel feljöttek a középmezőnybe, mindössze négy ponttal állnak a második helyezett Kisvárda mögött, a kilencedik helyen. Hazai pályán még veretlenek, hat mérkőzésből hármat megnyertek, három alkalommal döntetlent játszottak. A Cigánd SE eddig öt pontot szerzett vendégként, utolsó előtti a tabellán. Legutóbb nagy bravúrral nyert a Kozármisleny ellen idegenben.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS