Rangadókkal kezdődik a futballtavasz

2022. január. 26., 16:42   |    

Rangadókkal kezdődik a futballtavasz

Csütörtökön két dobogós meccsével, az elhalasztott Puskás Akadémia–Ferencváros mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 2021–2022-es idénye, megkezdődik a tavaszi sorozat. Az első teljes idei fordulót szombaton és vasárnap játsszák, ekkor Újpest-Ferencváros és Puskás Akadémia-MOL Fehérvár rangadót is rendeznek. Néhány csapat új edzővel, a többség pedig néhány új játékossal rajtol.

OTP Bank Liga NB I. 18. forduló

Sorsolás
2024. 02. 02. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024. 02. 03. 12:30
ZTE Aréna
2024. 02. 03. 15:00
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 02. 03. 17:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 02. 04. 15:00
Mezőkövesd Városi Stadion
2024. 02. 04. 17:30
Paksi FC Stadion

Téli átigazolások, felkészülési mérkőzések

BUDAPEST HONVÉD: Horváth Ferenc csapata a nyolcadik helyen áll, húsz ponttal. A Topolyai SC-ből Marko Petrovics, az ukrán FK Minajtól Olekszandr Petruszenko érkezett. A kispestiek még igazolhatnak a következő napokban, a hírek szerint szeretnék megszerezni, ugyancsak a topolyai csapatból Szilágyi Vladimirt, a román második osztályban alapembernek számító, ghánai Samuel Asamoahot, sőt visszavinnék a klubhoz Holender Filipet is, aki ősszel csak négy mérkőzésen volt kezdő a belgrádi Partizanban. A korábbi kulcsemberek közül távozott Eppel Márton és Mohamed Mezgrani, ők ősszel már csak kiegészítő szerepet kaptak a szakmai stábtól. A kispestiek kénytelenek voltak lemondani beleki edzőtáborozásukat, itthon készültek a rajtra, egy ZTE elleni 0-0-s döntetlennel hangolódtak a kezdésre.

DEBRECENI VASUTAS SC: A nyáron egyéves szünet után a legmagasabb osztályba visszatért DVSC a kilencedik helyen áll, két ponttal a Honvéd mögött. Új szerzeménye, az észak-macedón Dorian Babunszki ősszel a bolgár élvonalban, a Botev Vracában futballozott. Bár az A-válogatottban még nem játszott, kétszer kerettag volt már. Németh Krisztián ugyanakkor szerződést bontott a Lokival. A debreceniek itthon készültek a tavaszra, két tervezett edzőmeccsük közül egy elmaradt, az NB III-as Kazincbarcikát 4-0-ra legyőzték.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB: Az élen álló bajnoki címvédőt Sztanyiszlav Csercseszov irányítja majd a továbbiakban, ez a legnagyobb változás a csapatnál az őszi záráshoz képest. Egyetlen új játékos érkezett, mégpedig az eddig a cseh élvonalban, a Dynamo České Budějovicében futballozó Fortune Akpan Bassey. Nagy fogás lehet, kilenc gólt szerzett ősszel a cseh élvonalban, harmadik helyen áll a góllövőlistán, két tízgólos mögött. Roko Baturina visszatért lengyelországi kölcsönadásából. A Ferencvárosból néhány légiós biztosan hiányzik majd az  e heti mérkőzéseken, hiszen Ryan és Sami Mmaee a marokkói, Aïssa Laïdouni pedig a tunéziai válogatottal versenyben van még az Afrikai Nemzetek Kupáján.A zöld-fehérek spanyolországi edzőtáborozása elmaradt, itthon készültek a rajtra, csupán egy DAC elleni felkészülési meccset tudtak lejátszani (a szerdahelyiek 2-0-ra nyertek).

MOL FEHÉRVÁR FC: Szabics Imre együttese, amely a negyedik helyről kezdi a tavaszt, két játékossal erősített eddig a télen. Ukrajnából, a Dinamo Kijevtől érkezett az ősszel kiegészítő embernek számító, de a Bajnokok Ligájában is szerepelt Bohdan Lednev, míg az osztrák válogatott Peter Zulj legutóbb a török İstanbul Başakşehir játékosa volt. Kölcsönadásból visszatért Evandro és a tavaly márciusban az A-válogatottban is szerepelt Géresi Krisztián. Távozott az észak-macedón Eb-szereplő, Viszar Muszliu, akit az Ingolstadt vitt Németországba. Helyére érkezhet a lengyel élvonal egyik középcsapatától, a nagymúltú Górnik Zabrzétól Przemysław Wiśniewski. Stopira az Afrikai Nemzetek Kupáján járt, csapata, a Zöld-foki-szigetek válogatottja kedden kiesett. Ennek ellenére a védő a hétvégén még aligha tér vissza az NB I-be. A fehérváriak két felkészülési meccset játszottak, a ZTE-vel szemben 1-0-ra alulmaradtak, majd 2-0-ra legyőzték a Sturm Grazot.

GYIRMÓT FC: A sereghajtó újonctól távozott Lencse László. Ugyanakkor érkezett négy külföldi játékos, akik erősítést jelenthetnek tavasszal: a szlovák Denis Ventura a román élvonalban az utolsó helyen álló Academica Clienci tagja volt eddig. Vlagyiszlav Klimovics kulcsembere volt tavaly a Dinamo Minszknek. A hollandiai születésű Gino van Kessel a svéd Dalkurdból érkezett, Magyarország a kilencedik ország, ahol játszik majd profi pályafutása során. Matej Cvetanovszki az észak-macedón listavezetőben, a Shkupiban öt gólt szerzett ősszel.

KISVÁRDA MASTER GOOD: A története legjobb őszi idényét produkáló, a második helyen álló szabolcsi csapat megszerezte Rafał Makowskit a lengyel Śląsk Wrocławtól. A Sziléziából érkezett középpályás korábban Nikolics Nemanja klubtársa volt a varsói Legiában. Ugyancsak új szerzemény a kárpátaljai Ungvárról átigazolt Mihajlo Hotra. A klub kölcsönadta a Diósgyőrnek a korábbi csapatkapitányt, a brazil Lucast. Jelena Richárd Csíkszereda csapatában játszik majd tavasszal. A várdaiak Törökországban edzőtáboroztak, három nemzetközi mérkőzést játszottak le, egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség volt a mérlegük.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC: A 22 ponttal a hatodik helyen álló csapatot mélyen érintette az elmúlt napokban a koronavírus-járvány, el is maradt a tervezett törökországi edzőtáboruk. Az átigazolási időszakban nagyon aktív volt a klub, amely elsősorban a védelmet igyekezett megerősíeni: érkezett két, rutinos NB I-es játékos, Babati Benjámin és Patrick Ikenne-King, valamint három további labdarúgó, az albán Amir Bilali és Kamer Qaka, valamint a horvát Andrej Lukić. Kölcsönbe érkezett Morvaországból, a Baník Ostravától Denis Granečný, aki ősszel mindössze három mérkőzésen játszott a cseh élvonalban.

MTK BUDAPEST: A gyenge őszt záró, a tabella tizenegyedik helyén álló kék-fehérek elengedték Balázs Benjámint, Tiago Ferreirát, Szrdjan Dimitrovot és Nikolai Alhót, ellenben megszereztek olyan jól ismert futballistákat, mint Futács Márkó, Stieber Zoltán, Szakály Dénes, Szépe János és a legutóbb az ukrán Mariupolban szerepelt, nálunk ferencvárosi karrierje alapján ismert Sztefan Szpirovszkit. Topolyáról érkezett Szlobodan Rajkovics, a szlovákiai Szeredről Andrej Kadlec. Kölcsönbe került a Hungária útra a teljes eddigi pályafutását Zsolnán töltő, rutinos Branislav Sluka. A kék-fehérek négy nemzetközi felkészülési meccset is tudtak játszani Törökországban, biztató lehet a szurkolók számára, hogy a bajnoki főpróbán 3-0-ra legyőzték az ukrán Sahtar Donyecket.

PAKSI FC: Egyelőre szerény mozgás volt a bajnokság hetedik helyén álló tolnai csapatnál. Haraszti Zsolt visszatért az MTK-tól, Kulcsár Dávid pedig, szerződése lejártával, a III. Kerületi TVE-hez igazolt. A tolnai csapat törökországi edzőtáborozása során öt meccset játszott le, két győzelem, egy döntetlen és egy vereség volt a mérlege. 

PUSKÁS AKADÉMIA FC: A harmadik helyezett gárdánál Mohamed Mezgranival erősödött a védelem, illetve kölcsönből visszatért Skribek Alen és Tamás Nándor. Távozott Papp Kristóf, Posztobányi Patrik és Géresi Krisztián. A felcsúti együttes két felkészülési meccset játszott le spanyolországi összetartása során.

ÚJPEST FC: December végén Michael Oenninget menesztette a klub vezetősége, majd a szerb Milos Kruscsics került a csapat élére. Így folytatódik a sor, 2013. októberének vége óta, a 2021-es év kivételével, csak szerb edző dirigálta-dirigálja a lila-fehéreket. Az Újpest a tizedik helyen áll, két ponttal az MTK előtt. A játékoskeretből Stieber Zoltán a kék-fehérekhez, Júnior Tallo pedig Törökországba távozott. Az egyetlen új szerzemény az észt Märten Kuusk, aki állandó tagja hazája válogatottjának.

ZALAEGERSZEGI TE FC: Az őszi idény végén az ötödik helyre előrelépő ZTE átigazolta a Vidiben nevelkedett Mocsi Attilát a Haladástól. Kölcsönbe érkezett Halmai Ádám, Posztobányi Patrik és Zsóri Dániel, valamint két horvát játékos, Eszékről Šime Gržan, a szlovéniai Lendváról pedig Mihael Rebernik. A zalaiak a felkészülés során 1-0-ra legyőzte a MOL Fehérvárt, és 0-0-ra végzett a Bp. Honvéddal.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS