Rangadót nyert a Debrecen

2008. április. 05., 22:10   |    

Rangadót nyert a Debrecen

A Soproni Liga 22. fordulójában a szezon eddigi legtöbb gólt hozó mérkőzésén nyert a Vasas, a Debrecen pedig a Honvéd legyőzésével tartotta életben bajnoki reményeit.


Kerekes találata döntött

DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 1-0 (1-0)

Vezette: Arany Tamás (Farkas Balázs, Vígh Tibor)
Gólszerző: Kerekes a 10. percben

A hazaiak már a mérkőzés elején előnyt szereztek, egy védelmi hibát kihasználva Kerekes Zsombor a 10. percben megszerezte a vezetést a a hajdúságiaknak (1-0). A gól után aktívabb lett a Honvéd, s bár egy-két ígéretes helyzetet sikerült is kialakítania, az egyenlítés a szünetig elmaradt. Fordulás után kiegyenlített volt a mérkőzés, az idő múlásával a Debrecen az eredmény őrzésére rendezkedett be, míg a Honvéd egyre többet támadott. Újabb gól azonban már nem született, a Debrecen 1-0-ra nyert, és tovább üldözi az éllovas MTK-t.


Könnyed paksi siker

Paksi FC - Tatabánya 6-0 (3-0)
Vezette: Berger József (Forgács Attila, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Kiss T. a 12., Éger a 22., Tököli a 40., Kriston az 56., Tököli a 61., Tököli a 63. percben
Kiállítva: Balogh Z. a 43. percben

A Paks könnyedén bánt el a Tatabányával, a tolnaiak a 12. percben szereztek vezetést, amikor Márkus Tibor jobb oldali beadásából Kiss Tamás lőtt a jobb felső sarokba (1-0). A 22. minutumban egy hazai szögletre érkezett jó ütemben Éger László, és fejelt a hálóba (2-0). Az egykapuzó Paks harmadik találatát Tököli Attila érte el, a csatár 17 méterről emelte át a labdát a kapuson (3-0). A félidő hajrájában a vendégek középpályását, Balogh Zoltánt kiállította a játékvezető, így a második játékrészben már csak a hazai győzelem különbsége volt kérdéses. Az 56. percben Kriston Attila bombázott 12 méterről a kapuba (4-0), öt perccel később Tököli értékesített egy ziccert (5-0), a 63. minutumban ismét Tököli volt eredményes (6-0). A hajrában már nem erőltette a gólszerzést a Paks, így végül 6-0-ra nyert - ilyen különbséggel is megéredemelten.


A siófoki hibákból élt a Kaposvár

BFC Siófok - Gabona Trans-Kaposvár 0-2 (0-1)
Vezette: Németh Ádám (ifj. Tóth Vencel, Ring György)
Gólszerző: Oláh a 41., Grúz a 86. percben

Nagy iramban kezdtek a csapatok, de gól sokáig nem született, és félóra múltán elfogyott a játékosok lendülete. A félidő hajrájában megszerezte a vezetést a Kaposvár: egy vendég szögletet követően Hegedűs Lajos kapus ejtette Oláh Lóránt elé a labdát, a csatár pedig közelről a hálóba talált (0-1). A második vendég találatot is hatalmas hiba előzte meg: a 82. percben egy szöglet után többen is felszabadíthattak volna, ám ezt senki sem tette meg, így Grúz Tamás a hálóba talált (0-2). A Siófok nagy hibákat vétett a mérkőzésen, a Rákóczi ki tudta használni ezeket, és megérdemelten nyert.


Parádés meccs, kilenc gól

DVTK - Vasas 4-5 (2-2)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Homma a 21., Simon A. a 44., Lipusz a 89., Elek a 90., illetve Kincses a 26., Pavicsevics a 41., Sowunmi az 59., Németh N. a 74., Németh N. a 83. percben
Kiállítva: Köteles a 83. percben

A Diósgyőr és a Vasas összecsapása élvezetes, jó iramú, gólokban gazdag találkozót hozott. A 21. percben Homma Kazuo lőtt 7 méterről a kapuba, és szerzett vezetést a hazaiaknak (1-0), öt perc múlva azonban már 1-1 állt az eredményjelzőn: Kincses Péter kényszerítőzött Sowunmi Thomasszal, majd a visszakapott labdát 8 méterről lőtte a kapuba (1-1). A félidő hajrája is bővelkedett eseményekben, a 41. percben Pavicsevics Cedomir óriási szóló után lőtt a bal sarokba (1-2), a 44. minutumban pedig Simon Attila harcolta ki magának a lövőhelyzetet, majd helyezett a Vasas kapujának jobb sarkába (2-2). Az 59. percben Kincses Péter centerezésére Sowunmi Thomas csapott le, és közelről a hálóba pörgetett (2-3), a 74. minutumban pedig már két gól volt a vendég előny: Sowunmi beadását Németh Norbert váltotta gólra (2-4). A 83. percben érkezett az ötödik vendégtalálat: Köteles László szabálytalankodott Kincsessel szemben, a kapust kiállították, a büntetőt Németh Norbert értékesítette (2-5). Tíz emberrel, háromgólos hátrányban sem adta fel a Diósgyőr, a 89. percben Lipusz Norbert 20 méterről vette be a kaput (3-5), majd a 90. percben Lipusz beadását követően Elek Norbert lőtt 7 méterről a bal felső sarokba (4-5), beállítva a végeredményt a szezon eddigi egyik legjobb találkozóján.


Tovább tart a fehérvári jó sorozat

Fehérvár FC - REAC 2-1 (1-1)
Vezette: Bognár Tamás (Huszár Balázs, dr. Szabó Péter)
Gólszerző: Polonkai a 13., Sitku a 77. illetve Nyerges a 14. percben

A Fehérvár és a REAC összecsapása is jól kezdődött, a 13. percben Farkas Balázs indította Polonkai Attilát, aki 9 méterről vette be a vendégek kapuját (1-0). Egy perc múlva érkezett a válasz, Nyerges Krisztián cselezgetett a hazai 16-oson belül, majd 7 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-1). A folytatásban visszaesett a színvonal, de a második félidei teljesítménye alapján végül megérdemelten nyert a Fehérvár: a 77. percben Sitku Illés lőtt 16 méterről a kapuba, beállítva a 2-1-es végeredményt.


(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS