Rangadót nyert a DVSC, nyeretlen maradt az ETO

2013. augusztus. 25., 22:51   |    

Rangadót nyert a DVSC, nyeretlen maradt az ETO

Az OTP Bank Liga 5. fordulójának vasárnapi játéknapján a Ferencváros pont nélkül tért haza Debrecenből, a Videoton pontot szerzett Győrben.

DVSC-Teva - Ferencváros 4-1 (1-1)
Vezette:
Farkas Ádám (Albert István, Medovarszki János)
Gólszerző: Bódi a 9., Volas a 48., Volas a 61. (11-esből), Szakály a 93., ill. Böde a 36. percben

A Ferencváros újonnan összeállt védelemmel, két nemrégiben igazolt játékosa még nem szokott össze a többiekkel, és a hazaiak ezt többször ki is tudták használni, a 9. percben a vezetést is megszerezték: Szakály Péter pontos beadását követően a lendületből érkező Bódi Ádám lőtt a hálóba (1-0). Jó iramú volt a meccs, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a 36. percben Böde Dániel erőszakosan betört a 16-oson belülre, majd miután nem támadták kellően agresszívan, 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-1). A szünetig itt is, ott is adódtak további lehetőségek, de gól csak a fordulás után született, Ferenczi János bal oldali beadása után Dalibor Volas közelről volt eredményes (2-1). A 61. percben Akeem Adams megmagyarázhatatlan kezezése után büntetőhöz jutott a DVSC, ezt Volas értékesítette (3-1). A Fradi Holman Dávid lövésénél járt a legközelebb a szépítéshez, de gólt ismét a hazaiak szereztek, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Szakály Péterhez került a labda, aki okosan a hálóba emelt a kifutó Jova Levente fölött (4-1).



MVM Paks - Budapest Honvéd 1-1 (1-0)
Vezette:
Vad II István (Márkus Tamás, Varga Zsolt)
Gólszerző: Simon a 28., ill. Hidi az 51. percben

A meccs kevés helyzetet és sok szabálytalanságot hozott, a küzdőszellemre nem lehetett panasz, de a futball szépsége nem domborodott ki. A 28. percben Könyves Norbert beadása után Simon Attila becsapta Baráth Botondot, majd 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A Honvéd a fordulás után egyenlített, egy jobb oldali szöglet után Hidi Patrik 11 méterről a léc alá fejelt (1-1). Újabb gólt nem született a lefújásig, egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.



Győri ETO - Videoton FC 1-1 (1-1)
Vezette:
Kassai Viktor (Ring György, Bozó Zoltán)
Gólszerző: Pátkai a 18., ill. Juhász a 35. percben

Az első negyedórában nem forogtak veszélyben a kapuk, a győriek valamivel aktívabbak voltak, és enyhe fölényük a 18. percben érett góllá, egy szöglet után Lipták Zoltán ívelte át a jobb oldalról a hosszú kapufához, Pátkai Máté pedig közvetlen közelről a léc alá fejelt (1-0). A 27. percben Andrics kapufát lőtt, majd jött az egyenlítés: Kleinheisler László szöglete után Juhász Roland lőtt 5 méterről a hálóba (1-1). A folytatásban küzdelmes, hajtós volt a meccs, de a második félidőben a felázott talajon hibák is szép számmal csúsztak a játékba. Több helyzetet nem tudtak gólra váltani a csapatok, a Videoton FC elvesztette első pontjait az idényben, a Győri ETO pedig nyeretlen maradt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS