Rangadót nyert a DVSC-Teva

2014. március. 30., 20:58   |    

Rangadót nyert a DVSC-Teva

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának utolsó játéknapján két mérkőzést rendeztek. Az első mérkőzésén a Vidi otthonában nyert a DVSC-Teva, a Haladás pedig otthon tartotta a három pontot az Újpest ellen.

VIDEOTON FC–DVSC-TEVA 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Nikolics a 15., ill. Caneira (öngól) a 26., Máté P. 36. percben

A bajnokság első két helyezettjének rangadóján a debreceniek kezdtek jobban, a 11. percben Sidibe révén azonban csak lesgólig jutott a csapat. Ezt követően a 15. percben Nikolics Nemanja találatával a Vidi szerezte meg a vezetést: Sándor György okosan indította a válogatott csatárt, a debreceni középső védők rosszul helyezkedtek, Nikolics pedig kicselezte Novakovicot és a hálóba gurított (1-0). A 26. percben Caneira öngóljával egyenlített a DVSC-Teva, Novakovic kirúgása átszállt a Vidi középpályáján, majd a debreceniek csapatkapitányához, Szakály Péterhez került, aki a tizenhatos bal oldaláról betört az ötösig, lövését Calatayud védte, azonban a labda visszapattant Caneira lábára és utat talált a kapuba (1-1). A 36. percben tovább növelte előnyét a Debrecen, Morozov lecsúszott lövése az ötös bal sarkán álló Máté Péterhez került, aki a kapu bal oldalába helyezett (1-2). A második játékrészben küzdött az egyenlítésért a Vidi, az 56. percben kis híján be is talált a kapuba Nikolics, aki Haraszti beadását követően az ötös bal oldaláról lőtt a kapusba. A 74. percben Kovács István a kaputól tizenhárom méterre lőtt nagy erővel a kapura, próbálkozását azonban Novakovic szögletre ütötte. A 87. percben Tisza Tibor fektette el a körülötte helyezkedő védőket majd a tizenhatoson belülről, középről félmagasan a kapu mellé lőtt. A későbbiekben az eredmény nem változott, így a Loki tovább növelte előnyét a Videoton FC előtt, és nagy lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé.



SZOMBATHELYI HALADÁS–ÚJPEST FC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Radó a 45. percben

Mezőnyben kiegyenlített játékot hozott az első félidő, a 12. percben a jobboldalon Tóth Péter szabálytalanul odacsúszott Bojan Szankovics lábára, a szabadrúgást azonban Balogh Balázs a kapu mögé tekerte. Jól zárt a Haladás védelme, az újpesti próbálkozások rendre elhaltak a zöld-fehérek hátsó alakzatában. Az Újpest védelme is rendre hatástalanította a hazai próbálkozásokat, azonban a 45. percben kapitulált a vendégcsapat: Nagy Gábor indította három védő közül, a tizenhatos vonala elől Radó Andrást, aki Vasziljevics és Heris között tört kapura, majd nyolc méterről, ballal a bal alsó sarokba lőtt (1-0). A második félidőben az egyenlítésért küzdött a vendégegyüttes, azonban sokat nem tudott változtatni a játék képén. Mindkét oldalon akadtak próbálkozások, de komoly helyzetig nem jutottak a csapatok. A 49. percben Nagy készített elő, Hrepka jobblábas, tizenöt méteres tekerése után azonban a bal alsó mellett landolt a labda. A mérkőzés végén, a 85. percben egyenlíthetett volna az Újpest, amikor Balogh Balázs jobb oldali szögletét követően Proesmans fejelhetett hét méterről, szinte teljesen üresen a kapu előtt, de jócskán a jobb alsó mellé bólintott, így az eredmény nem változott, a Haladás sikerével feljött a negyedik helyre a tabellán.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS