Rangadót nyert a Fradi, megszakadt a Vasas rossz szériája

2015. december. 02., 21:08   |    

Rangadót nyert a Fradi, megszakadt a Vasas rossz szériája

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának szerdai játéknapján három döntetlen mellett a Ferencváros és a Vasas szerzett három pontot.

Haladás-DVSC-Teva 2-2
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Martinez az 58., Németh a 78., ill. Brkovics az 54., Gaál (öngól) a 86. percben

Az első félidőben nagy volt a küzdelem, de kevés helyzet adódott a csapatok előtt, a legnagyobb lehetőség Martinez előtt alakult ki, de közeli próbálkozását lábbal védte Radosevic kapus. A fordulás után tíz percnek sem kellett eltelnie a debreceniek vezető góljához, az 54. percben Tisza szabadrúgása után Dusan Brkovics fejelt 7 méterről a kapuba (0-1). Négy perccel később egyenlítettek a hazaiak, Angyal Zsolt jobb oldali beadása után Leandro Martínez 12 bombázott a léc alá (1-1). A folytatásban mindkét oldalon voltak helyzetek, a 78. percben a Haladás szerzett gólt, egy szabadrúgás után Németh Márió elé került a labda, a csereként beállt középpályás 12 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (2-1). A 86. percben alakult ki a végeredmény, Szakály Péter 30 méteres szabadrúgása után Gaál Bálintról saját kapujába pattant a labda (2-2).

Budapest Honvéd - Paksi FC 0-0
Vezette: Iványi Zoltán

Az első félidőben a Honvéd játszott kezdeményezőbb futballt, de nagyobb helyzeteket nem tudott kialakítani. A játékrész végén mindkét kapu előtt adódott egy-egy lehetőség, ám a vezetést egyik csapat sem tudta megszerezni. A 49. percben Hidi Patrik megkapta második sárga lapját, így a hátralévő időben emberhátrányban futballoztak a hazaiak. A paksiak 10 ember ellen sem voltak igazán veszélyesek, nem tudták kihasználni az emberelőnyt, gólnélküli döntetlennel zárult a találkozó.

DVTK-MTK Budapest 1-1 (0-1)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Bacsa a 69., ill. Torghelle a 38. percben

A diósgyőriek idegesen, pontatlanul játszottak az első félidőben, az MTK nemcsak irányította a találkozót, hanem a vezetést is megszerezte, Ramos labdájával Torghelle Sándor tört erőszakosan kapura, és kissé kiszorított helyzetből a kapus fölött a hálóba emelt (0-1). A fordulás után feljavultak a hazaiak, helyzeteket alakítottak ki, és ebből a 69. percben gólt is szereztek, egy bal oldali beadást követően Bacsa Patrik közelről a hálóba lőtt (1-1). Az utolsó húsz perc a DVTK-é volt, de a hazaiak nem tudták bevenni Hegedűs kapuját, így be kellett érnie az egy ponttal.

Vasas - Békéscsaba 4-0 (1-0)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Könyves a 41., Könyves az 51., Pavlov a 65., Kenesei a 85. percben

A legutóbbi hat bajnokiját szerzett pont nélkül záró Vasas a Békéscsaba ellen megemberelte magát, és idénybeli legmagabiztosabb győzelmét aratta. Az első nagy helyzetet a vendégek hagyták ki (Punosevac fejelt a keresztlécre), de a folytatás a hazaiaké volt, akik a 41. percben megérdemelten szereztek vezetést, Ádám Martin lövése után a labda kipattant a kapufáról, Könyves Norbert pedig közelről a léc alá lőtt (1-0). Az 51. percben megduplázta előnyét a Vasas, egy hosszú indítással Könyves tört kapura, maga mögött hagyta védőjét, majd kissé jobbról, Damjanovics mellől a kapu bal oldalába lőtt (2-0). A 65. percben Czvitkovics szöglete után Jevgenyij Pavlov lőtt közelről a hálóba (3-0). A 85. percben a Czvitkovics ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Kenesei Krisztián értékesítette, így alakult ki a 4-0-ás végeredmény.

Ferencváros-Videoton FC 1-0 (0-0)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Radó a 63. percben

Az első félidőben a Ferencváros irányított, de hiába birtokolta többet a labdát a hazai csapat, nem tudta zavarba hozni a vendégek védelmét. A Vidi a biztos védekezés mellett egy-egy gyors támadás végén próbált helyzetbe kerülni, volt is lehetősége a gólszerzésre, de a szünetig érintetlenek maradtak a kapuk. A fordulás után támadóbb szellemben kezdett játszani a Fradi, és a 63. percben Radó András révén megszerezte a vezetést, a csereként beállt támadó lendületesen érkezett a kapu elé, és a léc alá lőtte a Gerától kapott labdát (1-0). A Vidi a 75. percben Suljic lövésével járt legközelebb a gólszerzéshez, ám a hazaiak győzelme nem forgott veszélyben, sőt a zöld-fehérek újabb gólokat is lőhettek volna, de Lamah, Böde és Radó is hibázott hatalmas helyzetben. Maradt az 1-0, így Thomas Doll győzelemmel ünnepelte 100. tétmérkőzését a Fradi kispadján.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS