Rangadót nyert a Viktória

2013. május. 02., 15:56   |    

Rangadót nyert a Viktória

Már csak egy százszázalékos csapat van a női NB I felsőházi rájátszásában – a Viktória Trend Optika FC. A hétközi fordulóban a szombathelyiek a tabellán egy hellyel előttük álló Astra-Bíró-Kert FC-t győzték le 2-1-re, és ezzel egy pontra megközelítették a csepelieket.

Megyeri Boglárka góljával, már a 7. percben vezetést szerzett a Viktória, és ez megadta a mérkőzés alaphangját. Az Astra kénytelen volt nagyobb sebességre váltani, és ez hamarosan gólhelyzetekben is megmutatkozott: mindkét Katalinnak, Foglnak és Godvárnak is több gólszerzési lehetősége volt. Válaszként a Viktória is fokozta a tempót, a remek taktikai húzásként a középpályára állított Nagy Dórát képtelenek voltak tartani a csepeliek, egymás után „sárgultak be” róla a csepeli védők.

A második félidő viszont Astra-góllal kezdődött, Szabó Boglárka bal oldalról, az oldalvonal közeléből elvégzett szabadrúgása a lábak között talált utat a hálóba. Ezek ismét az Astra percei voltak, de a félidő közepén már a másik oldalon, Horváth Lilla kapáslövésének tapsolhatott a több mint száz néző, majd ismét Nagy Dóra következett. A mezőny legjobbja a Sípos Lillától kapott labdát közelről, higgadtan passzolta a hálóba.

A szombathelyiek sikere azt jelenti, hogy a tabella élén a Hegyvidék SE-t szinte „kivégző” MTK Hungária hatpontos előnyre tett szert az Astra előtt, amelyet – egy pontos hátrányban – a Viktória követ. A listavezető a következő két fordulóban előbb Szombathelyre látogat, majd az Astrát fogadja: 180 perc alatt akár el is dőlhet a bajnokság, de akár össze is rázódhat az élmezőny.

A Felsőház 3. fordulójának két további mérkőzésén az MTK az öt gólig jutó Pádár Anita vezérletével ütötte ki 11-0-ra a szezon eddigi leggyengébb játéka miatt pironkodó Hegyvidéket, míg a Femina Szegedről hozott el egy pontot. Az előzetesen talán esélyesebbnek tűnő Boszorkányok tisztességgel küzdöttek, de nem tudták ellensúlyozni három kulcsemberük, a sérült Zimányi Kovács, és Papp Dorina, valamint Kardos Bernadett hiányát.

Az Alsóház egyetlen mérkőzésén a Páter Fit-Well Nagypáli a hajrában szerzett góllal győzte le a BNLC-t. A zalaiak ezzel még mindig reménykedhetnek abban, hogy elkerülik az osztályozót, de ehhez még az sem biztos, hogy elég, ha megnyerik mindkét, hátralevő mérkőzésüket.

Női NB I, rájátszás, 3. forduló

Felsőház
Astra-Bíró-Kert FC – Viktória Trend Optika FC 1-2
MTK Hungária – Hegyvidék SE 11-0 (4-0)
Szegedi AK Boszorkányok – 1. FC Femina 1-1 (0-1)

Alsóház
Páter Fit-Well Nagypáli – BNLC-Csepel 3-2 (2-0)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS