Rangadót nyert az ETO, ötöt lőtt a Vasas

2019. augusztus. 07., 21:46   |    

Rangadót nyert az ETO, ötöt lőtt a Vasas

Az MTK továbbra is nyeretlen a Merkantil Bank Ligában. Öten állnak hat ponttal az élmezőnyben.

Idegenben győzött a Szeged a Merkantil Bank Liga 2. fordulójában: a Balmazújvárost győzte le 2–1-re. A vendégek részéről Gajdos Zsolt gyors egymásutánban kétszer is betalált, majd a második játékrészben Szabó Balázs szépített.

Ismét nyert a Dorog, ezúttal Nyíregyházán, Sitku Illés 91. percben szerzett góljával. Szintén hat pontos a Csákvár is, amely a Vác otthonában győzött 2–1-re. Habár Szenes Bence révén a hazaiak jutottak vezetéshez, előbb Tányéros Ádám egyenlített, majd az utolsó percekben Mészáros Dávid eldöntötte a találkozót.

Kazincbarcikán is 2–1 lett a végeredmény, szintén a vendég, ez esetben a Békéscsaba javára. A gól nélküli első félidő után Lukács Raymond juttatta vezetéshez a hazaiakat, de aztán a Békéscsaba két büntetőt is érvényesített, előbb Kovács Ádám, majd Pantovic Nikola talált be.

A Tiszakécske otthon tartotta a három pontot az Ajkával szemben. Kirchner Kriszitán már a 10. percben megszerezte a vezetést, majd a második játékrészben Kocsis Gábor is eredményes volt. A vendégek – Nagy Mihály révén – a hosszabbításban szépítettek.

A második körben sem tudott nyerni az MTK az NB II-ben: a Budaörs vendégként a 44. percben szerezte meg a vezetést az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, Molnár Tibor volt a gólszerző. Babinszky Bence az 54. percben egyenlített, de több találat már nem született a lefújásig.

Az első fordulóban elszenvedett vereségét feledtetni akaró Vasas 5–2-re legyőzte a Soroksárt az Illovszky Rudolf Stadionban. Az új létesítmény első tétmeccsén Gárdos András (18.) és Huszák Tamás (22.) szerezték a vendégek két gólját. De aztán felébredt a Vasas és előbb Balajti Ádám (42., 61.) duplájával (42., 61.) egyenlített, majd Szatmári Lóránd (69.) és Hinora Kristóf révén (72.) a vezetést is megszerezte. Végül Balajti Ádám (88.) tizenegyesből állította be a végeredményt.

Az ETO FC Győr otthon is megszerezte a három pontot, ráadásul az eddig mindössze egy pontot gyűjtő városi riválisa, a Gyirmót ellen. A hazaiaknál Szánthó Gergő (42.), Dvorschák Gábor (63.) és Horváth Zoltán (72.) is betalált.

A Haladás ismét döntetlent játszott, ezúttal a Siófokkal. A szombathelyieknél Németh Milán (19.) juttatta vezetéshez a hazaiakat, amire Szakály Dénes büntetőből válaszolt a 73. percben.

A második forduló végén a Budafok is hat ponttal áll, hazai pályán győzte le 3–0-ra a Szolnokot. Szabó Máté (42.), Horváth Roland (53.) és Vankó Imre (77.) talált be.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS