Rangadót nyert az MTK

2008. március. 22., 19:31   |    

Rangadót nyert az MTK

A Soproni Liga 20. fordulójának szombati rangadóján az MTK két kései góllal legyőzte a Debrecent és ezzel megerősítette első helyét a tabellán.

Meglógott a listavezető

DVSC-TEVA – MTK Budapest 0-2 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor (Fehér Gyula,Vámos Tibor)
Gólszerző: Pál A. a 78., Pollák a 88. percben
Kiállítva: Takács Z. a 87. percben

A Debrecen és az MTK rangadóján az első félidőben a házigazdák irányították a játékot, több helyzetet dolgoztak ki ellenfelüknél, ám nem sikerült bevenniük Végh Zoltán kapuját. Fordulás után megváltozott a játék képe, az MTK került fölénybe, Garami József együttese rá tudta kényszeríteni akaratát a hajdúságiakra, és a 78. percben meg is szerezte a vezetést: Kanta pontos passza után Pál András 9 méterről lőtt a bal felső sarokba (0-1). A mérkőzés a 87. percben dőlt el, ekkor előbb az utolsó emberként szabálytalankodó Takács Zoltán jutott a kiállítás sorsára, majd a szabadrúgásból Pollák Zoltán talált a kapuba (0-2). Második félidei teljesítménye alapján az MTK győzelme megérdemelt.


Kilenc emberrel fejezte be a Vasas

Paksi FC – Vasas 3-0 (1-0)
Vezette: Arany Tamás (Viszokai László, Iványi István)
Gólszerző: Böde a 25., Zováth az 53., Tököli (11-esből) a 75. percben
Kiállítva: Tóth A. a 65., Füzi a 85. percben

A felázott talajon nehezen lendültek játékba a csapatok, emiatt sok volt a hiba, a pontatlan passz. A 25. percben vezetést szereztek a hazaiak, Tököli Attila beadását követően Böde Dániel pofozta közelről a kapuba a labdát (1-0). A második félidő elején ismét Tököli beadása eredményezett gólt, ezúttal Zováth János talált a kapuba (2-0). A 65. percben a játékvezető ütésért kiállította Tóth Andrást, és tíz perccel később már három volt a hazai előny: a Kiss Tamás buktatásáért megítélt büntetőt Tököli Attila értékesítette (3-0). A folytatásban több gól már nem esett, az angyalföldiek azonban Füzi Ákos kiállítása miatt tovább fogyatkoztak, és végül kilencen fejezték be a mérkőzést. A Paks megérdemelten nyerte meg első villanyfényes hazai találkozóját.


A hajrában mentett pontot a Siófok

BFC Siófok – ZTE FC 1-1 (0-0)
Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, dr. Vári Ádám)
Gólszerző: Magasföldi a 85., illetve Waltner a 71.percben

A mérkőzés első félideje alacsony színvonalú játékot hozott, mindkét gárda sokat hibázott, helyzeteket pedig alig láthattak a nézők. A második félidőben fölénybe került a ZTE, és a 71. percben meg is szerezte a vezetést: Balázs Zsolt beadását követően Waltner Róbert fejelt 4 méterről a kapuba (0-1). A Siófok nem adta fel, és a hajrában sikerült egyenlítenie: Magasföldi József 16 méterről talált a kapuba (1-1), ezzel végül megosztoztak a pontokon a csapatok.


Hátrányból állt fel a Diósgyőr

DVTK – Gabona Trans-Kaposvár 2-1 (0-1)
Vezette: Veizer Roland (Kelemen Attila, Tóth István)
Gólszerző: Sebők V. a 66., Cardozo a 83., illetve Da Silva a 11. percben
Kiállítva: Sebők V. a 93. percben

A Kaposvár diósgyőri vendégjátékának első félideje a somogyiak fölényét hozta, Prukner László együttese a 11. percben Da Silva Leandrorévén megszerezte a vezetést (0-1). A Kaposvár nagyobb előnyre is szert tehetett volna, de több ziccere is kimaradt, így a szünetre egygólos vendég vezetéssel vonultak a csapatok. A második játékrészben aktívabb lett a Diósgyőr, és a 66. percben sikerült megszereznie az egyenlítő találatot: Pelecaci Florian szabadrúgása után Sebők Vilmos bólintott 6 méterről a hálóba (1-1). A 83. percben a győztes találatot is megszerezte a hazai gárda: Cardozo Gonzalo Martinez juttatta a kapuba a labdát (2-1).


Későn hajrázott a Nyírség

Fehérvár FC – Nyíregyháza Spartacus FC 2-1 (1-0)
Vezette: Berger József (ifj. Tóth Vencel, Forgács Attila)
Gólszerző: Dvéri a 16., Sitku a 64., illetve Cornaci a 73.percben

A Fehérvár már az első percekben magához ragadta az irányítást, többet birtokolta a labdát, mint a nyírségiek, és a mezőnyfölény már a 16. percben góllá érett: Polonkai Attila indította jó ütemben a kilépő Dvéri Zsoltot, aki tökéletes befejezést választott, 17 méterről a bal sarokba bombázott (1-0). A szünetig maradt a hazai fölény, a második gólra azonban egészen a 64. percig kellett várni, Sitku Illés emelt közelről a hálóba (2-0). A Nyíregyháza nagy hajrába kezdett, és Cornaci Claudiu Mircea góljával sikerült szépítenie (2-1), ám az egyenlítés már nem jött össze, a Fehérvár újabb győzelmével feljött a tabella nyolcadik helyére.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS