Rangadót nyert és élre állt a Videoton FC

2017. március. 04., 17:49   |    

Rangadót nyert és élre állt a Videoton FC

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának szombat délutáni mérkőzésein a Videoton FC 3-0-ás sikerrel vette vissza az első helyet a Honvédtól, a DVSC magabiztosan nyerte a keleti derbit, a Paks az MTK-t is legyőzte, míg a Haladás Gyirmóton, a Vasas Mezőkövesden szerzett három pontot.

Videoton FC-Budapest Honvéd 3-0 (1-0)
Gólszerző: Lazovics (38.), Scsepovics (76.), Lazovics (85.)

Mindkét csapat a biztonságra helyezte a fő hangsúlyt, a Honvéd a megszokott szervezett játékát hozta, míg a Vidi a szokásosnál védekezőbb összeállításban kezdte a mérkőzést. Ennek megfelelően kevés lehetőség adódott a kapuk előtt, az első félórában egy-egy lesgólt szereztek a csapatok. A 38. percben megvillant a Vidi támadósora: Lazovics remek ütempasszával Suljic törhetett volna kapura, de ő inkább sarokkal visszatette a labdát Lazovicsnak, aki remek mozdulattal, 18 méterről a kifutó kapus fölött a hálóba ívelt (1-0). A második félidőt sokkal aktívabban kezdte a Honvéd, és még azt követően is veszélyesebb volt, hogy a 61. percben Ivan Lovricot kiállította a játékvezető. A Vidi türelmesen várt a lehetőségekre, és ki is használta az adódó helyzeteket: a 76. percben a Lazovics ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Marko Scsepovics értékesítette (2-0), majd a 85. percben Lazovics egy labdaszerzést követően 15 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (3-0), kialakítva a végeredményt. Győzelmével a Vidi visszavette az első helyet a tabellán a Honvédtól.

DVSC-DVTK 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Osváth (30.), Ferenczi (34.), Feltscher (60.)

A találkozó elejétől a hazaiak irányították a mérkőzést, ám kevés lehetőségüket az első félórában nem tudták gólra váltani. Aztán négy perc alatt váratlanul két távoli lövésből két gólt is szerzett Loki, a vendégek kapusa, Rados mindkét találatnál nagyot hibázott. Szünet után már a diósgyőriek is többet kezdeményeztek, így élvezetes második félidőt láthatott a közönség. Gólt azonban ismét csak a hazaiak szereztek, akik teljesen megérdemelten tartották otthon a három bajnoki pontot.

MTK Budapest-Paksi FC 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Kanta (94., 11-esből), illetve Vernes (15., 11-esből), Szabó (22.)

A hosszú nyeretlenségi sorozatát múlt héten a diósgyőri győzelemmel lezáró MTK kezdett jobban, igyekezett támadásokat vezetni, de szűk negyedóra elteltével így is hátrányba került. Egy szöglet utáni ütközést a játékvezető szabálytalannak látott, a megítélt tizenegyest pedig Vernes Richárd magabiztosan értékesítette. Ettől lendületbe jött a Paks, és hét perccel később növelte előnyét. A hazai csapat egy darabig nem találta a ritmust, aztán némileg fölénybe került, de nem tudott komoly helyzetet kialakítani. A második félidőben az MTK kezdeményezőbben lépett fel, átütőerő azonban nem volt a támadásaiban, a paksiak az utolsó pillanatokig eredményesen őrizték vezetésüket. A fővárosi csapat ugyan büntetőből szépített a négyperces ráadás végén, de másra már nem maradt idő, így a három pont a helyzeteiket jól kihasználó vendégeké lett.

Gyirmót FC Győr - Swietelsky Haladás 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Radeljic (85.), illetve Halmosi (6.), Kovács L. (35.)

A Haladás Halmosi Péter jó helyzet-felismerésének köszönhetően első lehetőségét kihasználta, így korán vezetést szerzett. A hazaiak ezt követően fölényben futballoztak, érett az egyenlítő találat, ezzel szemben a Haladás egy gyors ellentámadás végén megduplázta előnyét, sőt, a szünetig akár a mérkőzést is eldönthette volna. A folytatásban a vendégek átengedték a területet ellenfelüknek, melynek köszönhetően jobbára a Gyirmót támadott, de Király és a Haladás védelme sokáig jó teljesítményt nyújtott. A hajrában ugyan szépített az újonc, egyenlítésre azonban már nem futotta az erejéből.

Mezőkövesd-Vasas 0-2 (0-2)
Gólszerzők: Ristevski (20.), Berecz (50.)

A viszonylag eseménytelen első húsz perc után váratlanul vezetést szerzett a Vasas: egy szabadrúgást követően kavarodás alakult ki a kövesdi kapu előtt, s Kire Ristevski négy méterről a hálóba lőtt. A folytatásban többet birtokolta a labdát a fővárosi csapat, s bár mindkét kapu előtt kialakult egy-két helyzet, a szünetig több gól már nem esett. A fordulást követően egy szép támadás végén növelte előnyét a vendégcsapat, s ez mintha felébresztette volna a hazaiakat. Támadni kezdtek, s a következő percekben több kapufát is rúgtak, de szépíteniük nem sikerült. A folytatásban is több helyzetet dolgoztak ki a házigazdák, de ezekkel nem tudtak élni, a Vasas pedig összességében megérdemelten nyert.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS