Rangadót nyert és növelte előnyét a Ferencváros

2020. február. 15., 21:39   |    

Rangadót nyert és növelte előnyét a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában a Ferencváros végig kézben tartotta a Fehérvár FC elleni hazai mérkőzést és megérdemelten nyert 1-0-ra. Márton Gábor győztes bajnokin mutatkozott be az egerszegi közönség előtt. A Mezőkövesd keleti rangadót nyert, a Honvéd győzni tudott Kaposváron.

Kaposvári Rákóczi FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-1)
Gólszerző: Lanzafame (6.)
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics - Vachtler, Ur, Tarasovs, Fodor - Nagy J. (Nagy K., 78.), Szakály A., Nagy R., Csiki - Ádám, Balázs (Trebotic, 74.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Ikenne-King (Uzoma, 78.), Kálnoki-Kis, Kamber, Lovric, Aliji - Gazdag (Nagy G., 78.), Hidi, Kesztyűs - Lanzafame, Moutari (Ugrai, 83.)

Davide Lanzafame remek egyéni megmozdulásának köszönhetően gyorsan vezetést szerzett a Honvéd, amely szinte végig irányított az első félidőben. Egy rövid időszakban ugyan több területet hagyott riválisának, amely kisebb helyzeteket ki is dolgozott, de a fővárosiak teljesen megérdemelten mehettek előnnyel a pihenőre.
A szünet után szűk negyedórára beszorította ellenfelét a hazai csapat, amely egy ziccerig is eljutott, a folytatásban azonban kiegyenlítettebbé vált a játék. A Honvéd nem erőltette a támadásokat, elsősorban az eredmény tartására törekedett, és végül sikerrel járt. A vendégcsapat sorozatban harmadik meccsén nem kapott gólt az OTP Bank Ligában.

Diósgyőri VTK-Paksi FC 2-0 (1-0)
Gólszerző: Ivanovski (28.), Hasani (79.)
DVTK: Danilovic - Vági, Polgár, Brkovic, Sesztakov - Márkvárt (Egerszegi, 83.), Iszlai - Hasani, Rui Pedro (Molnár, 66.), Kiss T. - Ivanovski  (Tabakovic, 72.)
Paks: Rácz - Lenzsér, Szélpál, Kelemen, Szabó J. - Osváth (Sajbán, 55.) - Kulcsár (Szendrei, 71.), Szakály D., Bertus, Balogh B. - Hahn (Windecker, 77.)

Az első félidőben jellemzően a hazaiak irányítottak, és egy szép támadás végén megérdemelten szerezték meg a vezetést. A Paks próbálkozott becsülettel, de nagy védésre nem tudta kényszeríteni a DVTK kapusát. Fordulás után majdnem megduplázta az előnyét a Diósgyőr, ám a gólvonalról sikerült mentenie a vendégek védőjének. A Paks tíz perc után támadóbb felállásra váltott, de a hazai védelem és Danilovic kapus állta a sarat. A hajrához közeledve egy gyors ellentámadásból másodszor is betalált a DVTK, ezzel eldőlt a három pont sorsa.

Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Szolnoki (36.), Vanecek (66.), Urblík (75.), illetve Gosztonyi (81.)
Piros lap: Ene (21.)
Puskás Akadémia FC: Hegedüs - Nagy Zs., Hadzsiev, Meissner, Szolnoki - Knezevic (Varga J., 77.), Slagveer (Sós, 83.), Plsek, Urblík - Vanecek (Mebrahtu, 86.), Gyurcsó
Kisvárda Master Good: Dombó - Protic, Ene, Theodorosz, Melnyik - Grozav, Bumba, Lucas, Sassá (Gosztonyi, 71.) - Tischler (Obradovic, 58.), Viana (Rubus, 25.)

A házigazda felcsútiak kezdtek jobban, ráadásul a 21. percben a vendégek román játékosa, Cornel Alexandru Ene piros lapot kapott, mert buktatta a gólhelyzetben lévő Slagveert. A kiállítás utáni szabadrúgást Gyurcsó Ádám a keresztlécre lőtte, de a 36. percben megszerezték a vezetést a felcsútiak: Szolnoki Roland jobb oldali beadása kissé lecsúszott, de ezzel becsapta Dombó Dávidot, és a labda a kapus felett a hálóban kötött ki. A második félidő elején a Kisvárda is eltalálta a keresztlécet, majd a Puskás Akadémia gólját szabálytalanság miatt érvénytelenítették. A 66. percben Vanecek növelte a hazaiak előnyét, majd kilenc perccel később Urblík volt eredményes, mindketten Gyurcsó beívelése után szerezték góljukat. A 3-1-es végeredményt a csereként beállt Gosztonyi András alakította ki a 81. percben. A Puskás Akadémia fölényét jól mutatja, hogy tízszer találta el ellenfele kapuját, a Kisvárda viszont mindössze kétszer. A felcsútiak öt bajnoki mérkőzés óta veretlenek, ráadásul megszakították hat meccsből álló hazai nyeretlenségüket, hiszen odahaza legutóbb október 19-én győztek. A Kisvárdának ez volt sorozatban a hatodik nyeretlen bajnoki találkozója idegenben.

Zalaegerszegi TE-Újpest FC 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Radó (28., 72.), illetve Calcan (17.)
Zalaegerszegi TE: Demjén - Szépe, Lesjak, Bedi, Bolla - Katelarisz, Mitrovic - Stieber (Katanec, 67.), Radó, Bőle - Ikoba (Barczi,82.)
Újpest FC: Banai - Balázs B., Heris, Litauszki, Ristevski - Onovo, Nwobodo - Pauljevic, Rácz B. (Bacsa, 80.), Calcan (Csongvai, 58.) - Perosevic (Novothny, 63.)

A hazaiak kapusa a találkozó elején kis híján góllal ajándékozta meg az Újpestet, de Onovo hatalmas helyzetben rontott. Ezzel együtt gyorsan előnybe kerültek a lila-fehérek, bő negyedóra elteltével érett góllá a fölény. Ezt követően hosszú percek teltek mezőnyjátékkal, majd szinte a semmiből egyenlített a ZTE. Az újpestiek ezt követően is veszélyesebben futballoztak, de a szünetig nem született újabb gól. A második félidő eleje Banairól, a vendégek kapusáról szólt, aki remek védésekkel őrizte az eredményt csapatának, a 72. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult Radó második találatánál. A hatalmas újpesti rohamok ugyan elmaradtak a hajrában, a fővárosiak előtt azonban így is adódott egy óriási egyenlítési lehetőség az utolsó pillanatokban, de ez kimaradt.  A ZTE kispadján bajnoki mérkőzésen először ült a héten kinevezett Márton Gábor, aki a Magyar Kupában szerdán az NB III-as Lipót otthonában elszenvedett 3-1-es vereséggel debütált. A találkozó előtt mindkét gárda nyeretlen volt tavasszal, a negatív sorozatot így a ZTE szakította meg, amely ráadásul 2010. október 2-a óta először győzte le az Újpestet bajnoki találkozón.

Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-3 (0-2)
Gólszerző: Trujic (91.), illetve Pillár (29.), Zivzivadze (38.), Silye (48.)
DVSC: Kosicky - Habovda (Baráth, 71.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Csősz (Garba, 46.), Kusnyír - Bódi, Szécsi, Varga K. (Trujic, 61.) - Adeniji
Mezőkövesd:  Szappanos - Farkas D., Neszterov, Pillár, Vadnai (Silye, 46.) - Karnyicki, Berecz - Cseri (Vajda, 75.), Besirovic, Nagy D. (Jurina, 84.) - Zivzivadze

Lendületesen kezdte a mérkőzést a Debrecen, az első félórában kétszer is bravúrral kellett védenie a vendégek kapusának. Szappanos előbb a százszázalékos helyzetben kilépő Szécsi elől ujjheggyel halászta el a labdát, majd Bódi lövését tolta szögletre a bal kapufa mellől. A hazaiak birtokolták többet a labdát, mégis az ellentámadásokból veszélyeztető Mezőkövesd szerezte meg a vezetést, sőt a vendégek még a szünet előtt megduplázták előnyüket.  A második félidő elején a csereként beállt Silye szerzett újabb gólt. A Debrecen a tetemes hátrány ellenére sem adta fel, nagyobb sebességre kapcsolt, több veszélyes támadást is vezetett. Ahogy telt az idő, a hazaiak lendülete alábbhagyott, és bár a hosszabbításban sikerült szépíteniük, a pontszerzésre nem volt esélyük a sokkal jobban játszó Mezőkövesd ellen.

Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Zubkov (51.)
Piros lap: Elek (87.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics (Botka, 81.), Blazic, Otigba, Civic - Haratin, Sigér - Zubkov, Isael, Nguen (Varga R., 79.) - Boli (Frimpong, 86.)
Fehérvár: Kovácsik - Hangya, Juhász R., Musliu, Stopira - Pátkai, Elek - Petrjak (Futács, 84.), Kovács I., Houri (Milanov, 75.) - Hodzic (Nikolics, 61.)

Nagy iramban kezdődött a találkozó, melyen tíz perc elteltével került mezőnyfölénybe a hazai együttes. A Fehérvár beszorult a saját térfelére, ritkán tudott támadást vezetni, és akkor is alig lépte át a felezővonalat. Eközben a Ferencváros a lendületes - és kapufáig is jutó - Nguen, valamint a nagy kedvvel játszó Isael vezetésével állandó veszélyt jelentett és több helyzetet dolgozott ki. Kovácsiknak végig koncentrálnia kellett, háromszor pedig bravúrral avatkozott játékba a vendégek kapusa. A szünet után gyorsan vezetéshez jutott a házigazda csapat - remek akció lezárásaként Zubkov a Juhász blokkjáról lecsorgó labdát két lépésről vágta a kapuba -, ennek eredményeként bátrabb játékot vállaltak fel a vendégek, és kijöttek a szorításból. A folytatás küzdelmes mezőnyjátékot hozott, mindkét oldalon sok szabálytalansággal. A Fehérvárnak is volt bő 15 perce, amikor irányította a játékot, de a kapura nem jelentett veszélyt. A hajrában Varga Roland harcolt ki büntetőt - a szabálytalankodó Elek Ákost második sárga lappal kiállították -, de Isael tizenegyesét Kovácsik kivédte. A két együttes a 100. bajnoki mérkőzését játszotta, a Ferencváros - 28 döntetlen és 26 vereség mellett - a 46. győzelmét aratta. A bajnokságban a Ferencváros veretlenségi sorozata 17 meccse tart, pályaválasztóként pedig 47 találkozón nem talált legyőzőre. A Fehérvár a bajnokságban először kapott ki vendégként a mostani idényben.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS