Rebrov: Büszkeség és felelősség is a BL-szereplés

2020. október. 19., 21:01   |    

Rebrov: Büszkeség és felelősség is a BL-szereplés

A Ferencváros kedden este megkezdi szereplését a Bajnokok Ligájában, méghozzá a világ egyik legjobb és legnépszerűbb csapata, a Barcelona otthonában, a Nou Campban.

A zöld-fehérek veretlenül jutottak el idáig, az idény kezdete óta tizenegy mérkőzést játszottak le vereség nélkül. Persze, a Barcelona teljesen más szint, mint az eddigi riválisok voltak, de a magyar bajnok egészséges önbizalommal készülhet az összecsapásra.

A katalánok két győzelemmel kezdték a spanyol bajnokságot, ám az előző két fordulóban mindössze egy pontot szereztek, múlt hétvégén a Getafe otthonában maradtak alul 1-0-ra. A következő hétvégén mindkét együttesre fontos bajnoki vár, a Barca a Real Madriddal, a Ferencváros az Újpesttel játszik majd. Egyelőre azonban egyik csapat sem foglalkozik a távolabbi jövővel, a katalánok kizárólag a Fradi elleni meccsre fókuszálnak.

– Jól, azaz győzelemmel akarjuk kezdeni a Bajnokok Ligáját – mondta Ronald Koeman, a Barcelona holland szakvezetője a kedd esti meccs hivatalos sajtótájékoztatóján.– Kemény mérkőzésre számítunk hazai pályán is. Mindig nyomás van a csapaton, hiszen nyerni kell, de optimista vagyok a mérkőzést illetően. A Ferencváros nagyon fizikális, erős csapat, amelyik szereti birtokolni a labdát, ezért a legjobb játékosainkkal fogunk kiállni. Olyan támadó játékosai vannak az ellenfelünknek, akik megnehezíthetik az életünket, ezzel együtt a saját játékunkat kell érvényesítenünk. Jelenleg nem a szombati El Clásico, hanem a Ferencváros elleni meccs, ami a legfontosabb.

Szerhij Rebrov, a Ferencváros szakvezetője azt emelte ki, hogy BL-rutin nélküli futballistáinak várhatóan igazodniuk kell a Barcelona játékához, de biztos benne, hogy minden játékosa a maximumot nyújtja majd a zárt kapus összecsapáson.

– Ez egy teljesen más kávéház, más szint, mint ahol eddig szerepeltünk – mondta a zöld-fehérek szakvezetője. – Idegenben játszunk, sok játékosunknak semmilyen BL-tapasztalata nincs, így azt hiszem, elsősorban mi fogunk igazodni az ellenfél játékához, aztán persze meglátjuk, hogy alakulnak az események. A Ferencvárosban nincsenek igazi nagy sztárok, amit elértünk, kemény csapatmunkával értük el. Most itt a Bajnokok Ligájában nem csak a Ferencvárost, de egész Magyarországot képviseljük, ez hatalmas büszkeség és felelősség is egyben, így biztos vagyok benne, hogy mindenki a maximumot fogja nyújtani. Az első meccs mindenképpen nagyon nehéz lesz, biztosan a játékosok is kicsit izgulnak, viszont amint a pályára lépnek, ez az izgalom el fog múlni - fogalmazott a Ferencváros szakvezetője.

Barcelona-Ferencváros, kedd, 21.00 (M4 Sport)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS