Rebrov: Lesz esélyünk a Celtic ellen

2020. augusztus. 25., 21:19   |    

Rebrov: Lesz esélyünk a Celtic ellen

A Ferencváros szerda este a skót bajnok Celtic otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában.

A Ferencváros múlt héten magabiztos, 2-0-s győzelemmel jutott túl a svéd Djurgarden együttesén a BL-selejtező első körében, szerdán pedig már egy jóval nehezebb feladat vár Szerhij Rebrov játékosaira: Glasgow-ban, a Celtic otthonában kell helytállniuk.

A Celtic a skót labdarúgás egyik legsikeresebb klubja, 51 alkalommal nyert bajnoki címet. Története során egyszer (1967-ben) megnyerte a BEK-et is, majd 1970-ben döntős volt a legfontosabb kupasorozatban, 2003-ban pedig az UEFA-kupában szerzett ezüstérmet. A Celtic az elmúlt két évben nem jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, szerepelt viszont az Európa-liga csoportkörében, ahonnan mindkét évben továbbjutott a legjobb 32 közé (ott végül előbb a spanyol Valencia, majd idén a dán Köbenhavn állta útját).

A skótok legértékesebb játékosai közé tartozik a francia U21-es válogatott csatár, Odsonne Edouard, a norvég válogatott Mohamed Elyounoussi (előbbi egy, utóbbi két gólt szerzett az izlandi KR 6-0-s legyőzése során a BL-selejtező 1. fordulójában), és jó néhány rutinos, skót válogatott futballista is tagja a keretnek (így James Forrest, Ryan Christie vagy Callum McGregor).

A Celtic három fordulón van túl a skót élvonal nemrég indult idényében, a Hamiltont 5-1-re, a Dundee Unitedet 1-0-ra győzte le, a Kilmarnock otthonában pedig 1-1-es döntetlent ért el.

Szerhij Rebrov a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: a Celtic remek együttes, de csapatának lesz esélye a továbbjutásra a szerdai találkozón.

"Az, hogy egy meccsen dől el a továbbjutás, több felelősséget tesz a játékosok vállára. Jobban kell koncentrálniuk, nagyobb lesz a nyomás rajtuk. A Celtic intenzív, jó csapat, jól szerepel hazai pályán, és dominálja hazája bajnokságát, de a skót élvonal más, mint a nemzetközi porond. Az előző szezonban is nagyon erős csapatokkal játszottunk. Így lesz ez most is, de minden ország bajnoka jó játékerőt képvisel. Ismerjük a Celticet, tiszteljük az ellenfelet, de lesz esélyünk a szerdai összecsapáson" - fogalmazott a keddi a sajtótájékoztatón Rebrov.

A szerdai mérkőzés 20.45-kor kezdődik zárt kapuk mögött a Celtic Parkban, az M4 Sport élőben közvetíti a találkozót.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS